Έλλειψη νατρίου που προκαλείται από ξίδι μηλίτη μήλου

Το ξίδι μηλίτης από μήλο είναι εξαιρετικά όξινο και δύσκολο να πίνετε σε μεγάλες ποσότητες χωρίς να καταναλώνετε πολύ νερό, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε επιπλοκές που διαταράσσουν την περιεκτικότητα σε νάτριο. Οι δίαιτες μανίας που σας ενθαρρύνουν να πιείτε ξίδι μηλίτη μήλου για να χάσετε βάρος είναι σε μεγάλο βαθμό αναπόδεικτες και θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε επιπλοκές όπως η έλλειψη νατρίου. Θα πρέπει να μιλήσετε με το γιατρό σας προτού αναλάβετε οποιαδήποτε δίαιτα που σας καλεί να πίνετε ξίδι μηλίτη μήλου για να αποφύγετε αυτές τις επιπλοκές και τυχόν αλληλεπιδράσεις με τα φάρμακα που μπορεί να παίρνετε.

Ισορροπία

Το νάτριο είναι ένας ηλεκτρολύτης που συνεργάζεται με άλλους ηλεκτρολύτες όπως το κάλιο, το μαγνήσιο, το χλωριούχο και το ασβέστιο. Όταν ένας ηλεκτρολύτης είναι εκτός ισορροπίας, επηρεάζονται και τα άλλα άλατα στο σύστημά σας. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Κλινικής Mayo, το ξίδι μηλίτης μήλου αλληλεπιδρά αρνητικά με ορισμένα φάρμακα όπως η ινσουλίνη και τα διουρητικά που μπορεί να οδηγήσουν σε χαμηλά επίπεδα καλίου. Το κάλιο και το νάτριο συνδέονται στενά στο σώμα σας για σωστή καρδιακή λειτουργία, συστολή μυών και πέψη.

Αιτίες

Υπονατριαιμία ή έλλειψη νατρίου εμφανίζεται όταν το νερό που περιβάλλει τα κύτταρα σας δεν έχει ρυθμιστεί. Μετά τη συνεχή χρήση του ξιδιού μήλου μήλου που διαταράσσει τα επίπεδα καλίου, σε συνδυασμό με την κατανάλωση υπερβολικών ποσοτήτων νερού, μπορείτε να αναπτύξετε έλλειψη νατρίου. Οι ηλεκτρολύτες υποβάλλονται σε επεξεργασία μέσω των νεφρών, γι ‘αυτό και η νεφρική ανεπάρκεια συχνά προκαλεί πτώση των επιπέδων ηλεκτρολυτών. Όταν πίνετε πολύ νερό ή άλλα υγρά, μπορεί να αντιμετωπίσετε υπονατριαιμία, η οποία επίσης οδηγεί σε καρδιακή και ηπατική ανεπάρκεια. Η εκτεταμένη απώλεια αίματος και η υπερβολική άσκηση χωρίς αναπλήρωση των ηλεκτρολυτών σας μπορεί επίσης να οδηγήσει σε υπονατριαιμία.

Συμπτώματα

Πολλά από τα συμπτώματα χαμηλού καλίου και χαμηλού νατρίου είναι παρόμοια. Συχνά συμπτώματα περιλαμβάνουν ναυτία, έμετο, κόπωση και απώλεια ενέργειας. Όταν το ξύδι μηλίτης μηλίτης διαταράσσει τα επίπεδα καλίου, μπορεί να υποστείτε μυϊκές κράμπες και δυσκοιλιότητα, επίσης, σημάδια ότι τα επίπεδα νατρίου σας είναι μη ισορροπημένα. Θα πρέπει να επισκεφθείτε το γιατρό σας εάν παρουσιάσετε οποιαδήποτε σημάδια υπονατριαιμίας, τα οποία μπορεί επίσης να περιλαμβάνουν σύγχυση, πονοκεφάλους και ευερεθιστότητα. Το ανεπεξέργαστο έλλειμμα νατρίου μπορεί να οδηγήσει σε κώμα, απώλεια των αισθήσεων και επιληπτικές κρίσεις.

Χρήσεις

Είναι η παρατεταμένη χρήση του ξιδιού ως συμπλήρωμα που σας θέτει σε μεγαλύτερο κίνδυνο. Η περιστασιακή χρήση του ξυδιού μήλου είναι συνήθως ασφαλής για τους περισσότερους ανθρώπους, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Κλινικής Mayo. Δεν είναι όλες επιβλαβείς για όλες τις εφαρμογές που απαιτούν το πόσιμο μηλόξυδο. Για παράδειγμα, σύμφωνα με το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ, 2 κουταλάκια του γλυκού ξίδι μηλίτης μήλου αραιωμένα σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό μπορεί να είναι χρήσιμη για την ανακούφιση των συμπτωμάτων δηλητηρίασης τροφής. Ενώ το ξύδι μηλίτης μηλίτης συχνά διαταράσσει τη δραστηριότητα της ινσουλίνης, σύμφωνα με την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ, οι μικρές δόσεις του ξιδιού μπορούν να βοηθήσουν στον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου στο αίμα εάν έχετε διαβήτη τύπου 2. Και πάλι, πάρτε μόνο το ξύδι με την έγκριση του γιατρού σας.