Ύπνο μετά την επεξεργασία μαλλιών κερατίνης

Μια θεραπεία με κερατίνη μετατρέπει τα σγουρά, κομψά μαλλιά σε κομψή και ευθεία με μια μόνο επίσκεψη στο σαλόνι. Η θεραπεία – η οποία σφραγίζει τις πρωτεΐνες κερατίνης στα μαλλιά σας και την αφήνει λιγότερο ζαρωμένη και πιο εύχρηστη – απαιτεί προσεκτική συντήρηση αργότερα για να κρατήσει τα μαλλιά σας αναζητώντας το καλύτερο. Αυτό περιλαμβάνει φροντίδα ενώ κοιμάται.

Κοιμάμαι

Οι θεραπείες κερατίνης διαρκούν από τρεις έως πέντε μήνες. Το μήκος καθορίζεται, σε μεγάλο βαθμό, από το πώς φροντίζετε τα μαλλιά σας. Επενδύστε σε μεταξωτή ή σατέν μαξιλαροθήκη για να κρατήσετε τα μαλλιά σας στην καλύτερη δυνατή φόρμα. Το μετάξι και ο σατέν μειώνουν την ποσότητα τριβής μεταξύ των μαλλιών σας και του μαξιλαριού σας ενώ κοιμάστε, οδηγώντας σε μικρότερη θραύση. Άλλα υφάσματα καταστρέφουν τα μαλλιά της υγρασίας, ενώ σατέν και μετάξι δεν αφυδατώνουν τα μαλλιά σας, πράγμα που σημαίνει ότι τα νήματα σας παραμένουν λαμπερά και ευθεία για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Αρχική συντήρηση

Να είστε πολύ προσεκτικοί με τα μαλλιά σας αμέσως μετά από θεραπεία κερατίνης. Η ιδέα είναι να διατηρήσετε τα μαλλιά σας ευθεία μέχρι να ρυθμιστεί η θεραπεία κερατινών. Μέχρι και τέσσερις μέρες αργότερα, διατρέχετε τον κίνδυνο να κουνιστούν τα σκέλη σας αν τα χειριστείτε υπερβολικά. Προσέξτε ιδιαίτερα όταν κοιμάστε τις πρώτες ημέρες. Μην χρησιμοποιείτε ελαστικούς δεσμούς τρίχας ή καρφώστε τα μαλλιά σας με οποιονδήποτε τρόπο.

Προσδιορισμός των κροσσών

Αν ξυπνήσετε και συνειδητοποιήσετε ότι τα μαλλιά σας είναι κάπως λυγισμένα, αρπάξτε το σίδερο ή το στεγνωτήριο και σταθεροποιήστε τα μαλλιά σας αμέσως. Προσέξτε να μην έχετε τα μαλλιά σας νωπά για 72 ώρες μετά τη θεραπεία σας. Αν κατά τη διάρκεια των πρώτων ημερών τα μαλλιά σας τυχόν υγρανθούν στο ντους, στεγνώστε αμέσως.

Άλλη συντήρηση

Μετά από μια θεραπεία με κερατίνη, πάρτε τα σαμπουάν σας προσεκτικά. Τα σαμπουάν που περιέχουν θειικό νάτριο λουρίζουν τα μαλλιά σας από κερατίνη, γι ‘αυτό χρησιμοποιήστε τύπους χωρίς θειικά άλατα. Το χλωριωμένο και το αλμυρό νερό επίσης απογυμνώνουν την κερατίνη, αποφεύγετε έτσι την κολύμβηση. Αν πρέπει να κάνετε μια βουτιά, ξεπλύνετε πρώτα τα μαλλιά σας με νερό ή εφαρμόστε ένα μαλακτικό. Και οι δύο συμβάλλουν στην παρεμπόδιση του χλωρίου και του αλατούχου νερού να διεισδύσουν στον άξονα των μαλλιών. Αμέσως ξεπλύνετε τα μαλλιά σας μόλις κολλήσετε.