Αιτίες για υπνηλία σε ένα μωρό

Ως νέος γονέας, μπορεί να έχετε προετοιμάσει τον εαυτό σας για την έλλειψη ύπνου όταν έφτασε το μωρό σας. Παρόλο που πιθανότατα δεν είστε ξεκούραστοι, ίσως διαπιστώσετε ότι το μωρό σας κοιμάται περισσότερο από ό, τι περιμένατε. Τα μωρά δεν κοιμούνται για μεγάλα χρονικά διαστήματα, αλλά συχνά κοιμούνται. Τα νεογέννητα συχνά κοιμούνται από 14 έως 18 ώρες την ημέρα. Τα μωρά μπορεί να είναι υπνηλία για διάφορους λόγους και θα πρέπει να τα καταλάβετε ώστε να εντοπίσετε τυχόν πιθανά ζητήματα.

Προσαρμογή

Το μωρό σας ζει άνετα στη ζεστή, σκοτεινή μήτρα σας τους τελευταίους εννέα μήνες. Τώρα ξαφνικά εκτίθεται σε φως, ήχους και ανθρώπους που δεν ξέρει. Καθώς προσαρμόζεται στη δραστηριότητα του εξωτερικού κόσμου, θα είναι ιδιαίτερα υπνηλία. Στις πρώτες εβδομάδες της ζωής της, ένα νεογέννητο μπορεί να κοιμηθεί μέχρι και 20 ώρες την ημέρα. Αυτό είναι φυσιολογικό, και αν έχετε ένα μικρό που προσαρμόζεται στη ζωή της εκτός της μήτρας, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Υπερδιέγερση

Η υπερδιέγερση μπορεί να κάνει ακόμη και ένα κανονικά προειδοποιητικό μωρό επιπλέον κουρασμένο. Εάν το μωρό σας έχει μια ιδιαίτερα υπνηλία ημέρα, σκεφτείτε τι έκανες νωρίτερα εκείνη την ημέρα ή την προηγούμενη μέρα. Έχει περισσότερη δραστηριότητα από το κανονικό; Ίσως ήσασταν σε μια οικογενειακή επανένωση όπου πέρασε γύρω και θαύμαζε όλη μέρα. Ή, ίσως, χάσατε τον κανονικό υπνάκο του απόγευμα, γιατί δεν βρισκόσασταν σε εμπόδια. Η υπερδιέγερση μπορεί να προκαλέσει εξάντληση στα μωρά. Αφήστε τον να κοιμάται όσο θέλει να καλύψει τον ύπνο του.

Εμβολιασμοί

Τα μωρά λαμβάνουν εμβολιασμούς σε ηλικίες 2, 4 και 6 μηνών, σύμφωνα με τις οδηγίες της Αμερικανικής Ακαδημίας Παιδιατρικής. Ένα μωρό μπορεί να είναι περισσότερο υπνηλία από το φυσιολογικό αφού λάβει το εμβόλιο. Μια μέρα ή δύο από την υπνηλία είναι φυσιολογική μετά από εμβόλια και όχι ένα σημάδι ενός προβλήματος. Ωστόσο, αν αυτή η υπνηλία συνδυάζεται με σημεία αντίδρασης, όπως κατάσχεση ή σημαντική διόγκωση στο σημείο της ένεσης, επικοινωνήστε αμέσως με τον παιδίατρό σας.

Ικτερός

Εάν το νεογέννητο σας έχει διαγνωστεί με ίκτερο μετά τη γέννηση, μπορεί να είναι πιο κουρασμένος από άλλα μωρά. Ο ίκτερος, ο οποίος χαρακτηρίζεται από κιτρίνισμα του δέρματος και των ματιών, συχνά απομακρύνεται από μόνη της και, εάν δεν το κάνει, είναι εύκολο να αντιμετωπιστεί. Ωστόσο, τα μωρά με σοβαρές περιπτώσεις ίκτερου εμφανίζουν συχνά υπερβολική υπνηλία.