Αποκατάσταση για μυρμήγκιασμα των χεριών

Μια αίσθηση μυρμήγκιασμα στα χέρια μπορεί να αποδοθεί σε τόσες πολλές πιθανές αιτίες που είναι δύσκολο να εντοπιστεί η σωστή θεραπεία χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες. Συχνά το τσούξιμο συνοδεύεται από μούδιασμα ή από μια αίσθηση τσιμπήματος, όπως “καρφίτσες και βελόνες”. Πιθανές αιτίες για την αίσθηση κυμαίνονται από χρόνιες ασθένειες έως απλώς με υπερβολική πίεση στο άκρο. Για παράδειγμα, η συνεδρίαση με τα χέρια σας κάτω από το κάθισμά σας μπορεί να προκαλέσει την αίσθηση. Εάν τα συμπτώματα δεν υποχωρήσουν γρήγορα ή δεν εμφανιστούν με κανονικότητα, επικοινωνήστε με το γιατρό σας.

Πιθανές αιτίες: Μικρές παθήσεις

Το μούδιασμα σε ένα ή και στα δύο χέρια σας μπορεί να οφείλεται σε ανεπάρκεια βιταμίνης Β-12 ή ανισορροπία του καλίου, του νατρίου ή του ασβεστίου. Εάν έχετε λόγο να πιστεύετε ότι κάποιο από αυτά τα αίτια είναι στο παιχνίδι, επικοινωνήστε με έναν διαιτολόγο για αλλαγές στη διατροφή σας και τα διαθέσιμα συμπληρώματα. Εάν έχετε βρεθεί πρόσφατα σε εξωτερικούς χώρους ή έχετε εκτεθεί σε έντομα, μπορεί να προκαλέσετε αίσθημα μυρμήγκιασσης από τσιμπούρι, αράχνη, ακάρεα ή άλλο έντομο. Εάν έχετε κρατήσει το χέρι σας σε μια άβολη θέση για κάποιο χρονικό διάστημα, δοκιμάστε το μασάζ απαλά. Εάν παρατηρήσετε το ίδιο μυρμήγκιασμα ή πόνο στο χέρι σας ή στο λαιμό σας, μπορεί να φταίει ένα τσίμπημα νεύρο, μερικά νεύρα να περνούν από το λαιμό μέχρι τα άκρα των δακτύλων.

Πιθανές αιτίες: Ασθένειες και διαταραχές

Το τσούξιμο των χεριών μπορεί να είναι τίποτα περισσότερο από μια αίσθηση διέλευσης που προκαλείται από τη στάση του σώματος ή από ένα δάγκωμα εντόμων. Σε άλλες περιπτώσεις, όμως, η μούδιασμα δείχνει μια πιο σοβαρή υποκείμενη κατάσταση. Τα άτομα με αλκοολισμό, HIV / AIDS, νόσος του Lyme, περιφερική νευροπάθεια, νόσο του Raynaud ή σύνδρομο Guillain-Barre, εμφανίζουν μυρμήγκιασμα ή μούδιασμα σε διάφορα μέρη του σώματος. Εάν το τσούξιμο είναι συγκεντρωμένο στα χέρια και τα χέρια σας, μπορεί να έχετε σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα ή συμπίεση νεύρων Ulnar. Η πίεση στα νεύρα σε άλλο σημείο του σώματος μπορεί επίσης να προκαλέσει την αίσθηση μυρμηγκιάς στα άκρα σας. Εάν υποφέρετε τακτικά ημικρανίες, επιληπτικές κρίσεις ή έχετε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο, αυτές οι καταστάσεις μπορεί επίσης να προκαλέσουν μυρμήγκιασμα στα χέρια.

Σημάδια προειδοποίησης

Εάν η αίσθηση μυρμηκίασης δεν απομακρύνεται γρήγορα, καλό είναι να συμβουλευτείτε το γιατρό σας για πιθανές αιτίες. Εάν το ακανθώδες μυρμήγκισμα ξεκινά πολύ ξαφνικά, εμπλέκει όλο το χέρι σας ή συνοδεύεται από συμπτώματα όπως ζάλη, σοβαρό πονοκέφαλο, σύγχυση, αδυναμία ή παράλυση, μπορεί να έχετε ένα εγκεφαλικό επεισόδιο. Ζητήστε αμέσως ιατρική βοήθεια έκτακτης ανάγκης.

Πράγματα που πρέπει να αναφέρω

Όταν παρουσιάζετε την ασθένειά σας σε γιατρό, σημειώστε όλες τις λεπτομέρειες και τα σχέδια που περιβάλλουν το τσούξιμο. Για παράδειγμα, υποδείξτε εάν το τσούξιμο επηρεάζει και τα δύο χέρια, αν επεκτείνεται στα χέρια και εάν έρχεται διαλείπουσα ή παραμένει σταθερό. Σημειώστε επίσης εάν το μυρμήγκιασμα είναι κεντραρισμένο οπουδήποτε ή είναι ομοιόμορφα κατανεμημένο σε όλο το χέρι σας. Αναφέρετε τυχόν συχνές δραστηριότητες στις οποίες εμπλέκεστε και αφορούν το χέρι που επηρεάζεται. Για παράδειγμα, αν εργάζεστε εκτενώς με δονητικά εργαλεία, μπορεί να έχετε αναπτύξει σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα. Εάν βλέπετε έναν νέο πάροχο υγειονομικής περίθαλψης, σημειώστε οποιεσδήποτε ιατρικές παθήσεις ή ανησυχίες για την υγεία. Η περιφερική νευροπάθεια εμφανίζεται συχνά μεταξύ των διαβητικών και των ατόμων με μεταβολικά προβλήματα.