Διατροφή στη ρίζα του λωτού

Ένα μαξιλάρι κρίνος που επιπλέει στην επιφάνεια μιας λίμνης κρύβει μια πλούσια σε θρεπτικά συστατικά ρίζα από κάτω. Η ρίζα του λωτού είναι προσαρτημένη στην κάτω πλευρά ενός μαξιλαριού κρίνος και μεγαλώνει για 4 πόδια. Έχει την υφή μιας πατάτας και τη γεύση μιας καρύδας. Κοινή στην ασιατική μαγειρική, προσδίδει μια τραγανότητα παρόμοια με μια βολή μπαμπού, με μια γεύση που ζευγάρια καλά με παπάγια, μάνγκο και άλλα τροπικά συστατικά. Η θρεπτική αξία περιλαμβάνει μακροθρεπτικά συστατικά, βιταμίνες και ανόργανα άλατα ευεργετικά για την υγεία.

Βιταμίνη C

Το σώμα σας χρησιμοποιεί βιταμίνη C για να επισκευάσει και να παράγει δέρμα, αιμοφόρα αγγεία και ιστό οργάνων. Η βιταμίνη C παρέχει υποστήριξη στο ανοσοποιητικό σύστημα. Μια μερίδα ρίζας λωτού 3,5 ουγκιών παρέχει 44 χιλιοστόγραμμα βιταμίνης C, ποσοστό μεγαλύτερο από το 50 τοις εκατό των 65 χιλιοστογραμμάρια που συνιστά η Υπηρεσία Διαιτητικών Συμπληρώματα. Η βιταμίνη C είναι σημαντική για την παραγωγή κολλαγόνου και ορισμένων νευροδιαβιβαστών και μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε κάποιες χρόνιες ασθένειες, σύμφωνα με την ODS ..

Ινα

Τα ινίδια στη διατροφή σας προέρχονται από φυτικά τρόφιμα και βοηθούν το πεπτικό σας σύστημα να λειτουργεί κανονικά και σας βοηθά να αποφύγετε τη δυσκοιλιότητα παρέχοντας χύμα στα κόπρανα που βοηθούν στην τακτική αποβολή. Επίσης, γεμίζει το στομάχι σας μετά από το φαγητό και σαρώει την όρεξή σας. Μια μερίδα ρίζας λωτού 3,5 ουγκιών παρέχει 4,9 γραμμάρια ινών ή περίπου 20 τοις εκατό της συνιστώμενης ημερήσιας τιμής των 25 γραμμαρίων.

Μεταλλικά στοιχεία

Lotus ρίζα είναι μια καλή πηγή αρκετών ορυκτών που το σώμα σας χρειάζεται για κανονική λειτουργία. Μια μερίδα 3,5 ουγκιά περιέχει 45 χιλιοστόγραμμα ασβεστίου, που απαιτούνται για ισχυρά οστά και δόντια και για πολλές βασικές βιοχημικές αντιδράσεις στα κύτταρα σας. Περιέχει επίσης 100 χιλιοστόγραμμα φωσφόρου, ένα άλλο σημαντικό συστατικό των οστών και των δοντιών, μαζί με πάνω από 500 χιλιοστόγραμμα καλίου, που απαιτούνται για καλή λειτουργία των νεφρών. Η ρίζα Lotus είναι φυσικά χαμηλή σε νάτριο, με μόνο περίπου 40 mg ανά μερίδα. Ενώ απαιτείται να υποστηρίξετε τη ζωή, το υπερβολικό νάτριο μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο υψηλής πίεσης του αίματος και άλλων προβλημάτων υγείας.

Θερμίδες

Η θερμιδική περιεκτικότητα σε τρόφιμα σχετίζεται άμεσα με την αύξηση του σωματικού βάρους και τα τρόφιμα χαμηλών θερμίδων στη διατροφή σας βελτιώνουν την κανονική ρύθμιση του βάρους. Μια δόση ρίζας λωτού 3,5 ουγκιών παρέχει μόνο 42 θερμίδες ή 2 τοις εκατό μιας συνήθους δίαιτας των 2.000 θερμίδων, καθιστώντας την καλή επιλογή αν ακολουθείτε ένα σχέδιο μείωσης βάρους ή προσπαθείτε να διατηρήσετε το τρέχον υγιές βάρος σας.