Διατροφή των burgers σολομού

Ένα μπιφτέκι σολομού είναι ένα παστιδάκι από ψιλοκομμένο ή νιφάδες φιλέτο σολομού που αναμιγνύεται με μπαχαρικά και λαχανικά όπως κρεμμύδια και κρεμμύδια. Μερικές φορές τα ψίχουλα ψωμιού και τα αυγά αναμειγνύονται επίσης. Μπορείτε να φάτε ένα μπιφτέκι σολομού από μόνο του ή σε ένα kaiser roll σαν ένα χάμπουργκερ, αν και ένα μπιφτέκι σολομού προσφέρει πολύ λιγότερες θερμίδες και πολύ λιγότερο λίπος από ένα μπιφτέκι από βόειο κρέας.

Θερμίδες

Μια 4-ουγκιά. Το μπιφτέκι μπιφτέκι σολομού περιέχει 130 θερμίδες, σύμφωνα με το MyFitnessPal.com. Με βάση μια δίαιτα των 2.000 θερμίδων, αυτό αντιπροσωπεύει το 6,5% των θερμίδων που μπορείτε να συμπεριλάβετε στο καθημερινό σας σχέδιο διατροφής. Αυτό το ποσό μπορεί να ποικίλει ανάλογα με τον τρόπο παρασκευής του πιπεριού σολομού, καθώς και με το πώς επιλέγετε να το καταναλώσετε – με ένα κουλούρι, πάνω από ένα κρεμμύδι ή με καρυκεύματα. Ένα μπιφτέκι από βοδινό κρέας έχει 290 θερμίδες, καθιστώντας ένα μπιφτέκι σολομού καλύτερη επιλογή εάν ακολουθήσετε ένα σχέδιο κατανάλωσης χαμηλών θερμίδων. Η ιδανική γκάμα θερμίδων για ένα γεύμα είναι 300 έως 600, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε συνδυάσει το μπιφτέκι σολομού σας με τα κατάλληλα τρόφιμα για να φτάσετε στους θρεπτικούς στόχους σας.

Μακροθρεπτικά συστατικά

Οι ενεργειακές σας ανάγκες καλύπτονται από την κατανάλωση λίπους, υδατανθράκων και πρωτεϊνών. Οι υδατάνθρακες χρησιμεύουν ως κύρια πηγή καυσίμου του σώματός σας, αν και ένα μπιφτέκι σολομού δεν περιέχει πολλά – 0,1 g ανά 4-oz. μπουρί. Το Ινστιτούτο Ιατρικής συστήνει 130 g υδατάνθρακες, καθώς και 46 έως 56 g πρωτεΐνης κάθε μέρα, για βέλτιστη υγεία. Ενώ ένα μπιφτέκι σολομού δεν είναι πλούσια πηγή υδατανθράκων, παρέχει σχεδόν το ήμισυ της πρωτεΐνης που χρειάζεστε καθημερινά. Αυτή η πρωτεΐνη όχι μόνο χρησιμεύει ως ενέργεια για το σώμα σας, αλλά διατηρεί το ανοσοποιητικό σας σύστημα σωστά. Το σώμα σας απαιτεί λίπος επίσης, απλά όχι τόσο πολύ. Συνιστάται να περιορίσετε την πρόσληψη λίπους σε 44 έως 78 γραμμάρια λίπους ανά ημέρα. Ένα μπιφτέκι σολομού περιέχει 4 έως 6 γραμμάρια λίπους, πολύ λιγότερο από ένα μπιφτέκι που περιέχει 23 γραμμάρια λίπους.

Ινα

Συμπεριλαμβάνοντας επαρκείς ποσότητες ινών στη διατροφή σας μπορεί να μειωθεί ο κίνδυνος καρδιακών προβλημάτων, οστεοπόρωσης και ορισμένων μορφών καρκίνου, όπως ο καρκίνος του παχέος εντέρου. Βοηθά επίσης στη ρύθμιση της πέψης και των κινήσεων του εντέρου. Ένα 4-oz. Ο σολομός μπιφτέκι σας παρέχει 9 γρ. Ινών, αν και χρειάζεστε πολύ περισσότερο από αυτό στο καθημερινό σας σχέδιο γεύματος. Θα πρέπει να καταναλώνετε 25 έως 38 γραμμάρια ινών, κατά προτίμηση από φρούτα, λαχανικά και ολόκληρα δημητριακά.

Οφέλη

Οι μπιφτέκια σολομού χρησιμεύουν ως καλή πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων. Η American Heart Association συνιστά να καταναλώνετε ψάρια, συμπεριλαμβανομένου του σολομού, τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα για να πάρετε τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που χρειάζεστε. Αυτά τα βασικά λίπη βοηθούν τον εγκέφαλό σας να λειτουργήσει σε ένα βέλτιστο επίπεδο και μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες εμφάνισης αρθρίτιδας, καρδιακών παθήσεων και καρκίνου. Τρώγοντας μπιφτέκια σολομού συμβάλλει επίσης στο σίδερο που χρειάζεστε κάθε μέρα ένα 4-ουγκιά. Το μπιφτέκι σολομού περιέχει 4 τοις εκατό της καθημερινής συνιστώμενης πρόσληψης σιδήρου.

Σκέψεις

Σχεδόν κάθε είδος ψαριών, συμπεριλαμβανομένου του σολομού, περιέχει υδράργυρο και άλλους ρύπους. Τα μεγαλύτερα ψάρια τείνουν να έχουν τα υψηλότερα επίπεδα μόλυνσης απλώς επειδή ζουν περισσότερο, δίνοντάς τους άφθονες ευκαιρίες να απορροφήσουν ρύπους. Ο σολομός έχει γενικά χαμηλή περιεκτικότητα σε υδράργυρο, αλλά τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των Η.Π.Α. συνιστούν τον περιορισμό της πρόσληψης ιχθύων σε ποσότητα όχι μεγαλύτερη από 12 oz. ανά εβδομάδα. Οι μπιφτέκια σολομού περιέχουν επίσης υψηλά επίπεδα νατρίου · ένα 4-oz. Το burger έχει 420 έως 470 mg. Η American Heart Association προτείνει να καταναλώσετε 1.500 mg νατρίου ή λιγότερα καθημερινά για να αποφύγετε προβλήματα υγείας. Πάρα πολύ νάτριο στη διατροφή σας μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο της υψηλής αρτηριακής σας πίεσης.