Διατροφικές ανάγκες σε έγκυες 14 εβδομάδες

Την 14η εβδομάδα της εγκυμοσύνης, μόλις πηγαίνετε στο δεύτερο τρίμηνο. Πολλές γυναίκες αισθάνονται καλύτερα και έχουν περισσότερη ενέργεια κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης της εγκυμοσύνης. Η ανάπτυξη του μωρού σας παίρνει πραγματικά κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου, οπότε δεν υπάρχει χρόνος για να μειώσετε τη διατροφή σας. Οι ανάγκες σας σε βιταμίνες και ανόργανες ουσίες παραμένουν οι ίδιες με αυτές του πρώτου τριμήνου, αλλά οι ανάγκες σας σε θερμίδες θα αυξηθούν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου ανάπτυξης.

Θερμίδες

Είναι αλήθεια ότι τρώτε για να τρέφετε τόσο εσείς όσο και το μωρό σας, αλλά αυτό σίγουρα δεν σημαίνει ότι πρέπει να φάτε διπλά. Κατά τη διάρκεια της 14ης εβδομάδας της εγκυμοσύνης, πρέπει να καταναλώσετε μόνο 340 θερμίδες περισσότερες ημερησίως από ό, τι κάνατε πριν να είστε έγκυος. Οι περισσότερες γυναίκες χρειάζονται 2.200 έως 2.900 θερμίδες για να επιτύχουν ένα υγιές κέρδος βάρους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Όχι μόνο χρειάζεστε επιπλέον θερμίδες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, χρειάζεστε επιπλέον θρεπτικά συστατικά. Έτσι, αντί να χρησιμοποιήσετε τις επιπλέον 340 θερμίδες σας σε ένα μεγάλο μπολ με παγωτό, επικεντρωθείτε στην συμπερίληψη περισσότερων θρεπτικών τροφών στη διατροφή σας, όπως τα φρούτα και τα λαχανικά, τα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γαλακτοκομικά προϊόντα και τα δημητριακά ολικής αλέσεως.

Πρωτεΐνη

Κάθε κύτταρο και ιστός στο σώμα σας και στις πρωτεΐνες του μωρού σας. Καθώς εισέρχεστε στο δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, θα πρέπει να αυξήσετε την πρόσληψη πρωτεϊνών για να υποστηρίξετε την ταχεία ανάπτυξη που πρόκειται να συμβεί. Θα χρειαστεί να καταναλώσετε 0,5 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά λίβρα του ιδανικού βάρους σας πριν από την εγκυμοσύνη, συν επιπλέον 25 γραμμάρια. Μια γυναίκα με ένα υγιές βάρος εγκυμοσύνης 150 κιλά θα χρειαζόταν 100 γραμμάρια πρωτεΐνης την ημέρα κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου.

Βιταμίνη και Ορυκτά

Είναι πιθανό να λαμβάνετε προγεννητικές βιταμίνες για να αυξήσετε την πρόσληψη σημαντικών βιταμινών και ανόργανων συστατικών. Ωστόσο, τα συμπληρώματα δεν πρέπει ποτέ να αντικαταστήσουν μια υγιεινή διατροφή. Μερικά από τα θρεπτικά συστατικά που είναι ιδιαίτερα σημαντικά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι το φυλλικό οξύ, ο σίδηρος, η βιταμίνη Α και το ασβέστιο. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ιατρικής, θα πρέπει να παίρνετε 600 μικρογραμμάρια φολικού οξέος, 27 χιλιοστόγραμμα σιδήρου, 770 μικρογραμμάρια βιταμίνης Α και 1.000 χιλιοστόγραμμα ασβεστίου κάθε μέρα. Αυτές οι συστάσεις για το φυλλικό οξύ και το σίδηρο είναι σημαντικά υψηλότερες από τις ανάγκες σας για προ-εγκυμοσύνη. Τα τρόφιμα που περιέχουν φυλλικό οξύ περιλαμβάνουν σπανάκι, φακές, μπρόκολο και χυμό πορτοκαλιού. Για να ενισχύσετε τη λήψη σιδήρου, τρώτε πουλερικά, κόκκινο κρέας, δημητριακά εμπλουτισμένα με σίδηρο, σόγια, σπανάκι και αποξηραμένα φασόλια.

DHA

Το δοκοσαεξαενοϊκό οξύ, κοινώς αναφερόμενο ως DHA, είναι ένα ωμέγα-3 λιπαρό οξύ που παίζει σημαντικό ρόλο στην εμβρυϊκή ανάπτυξη, ειδικά κατά τους τελευταίους μήνες της εγκυμοσύνης. Το DHA είναι απαραίτητο για την οπτική και νευρολογική ανάπτυξη της μήτρας. Οι έγκυες γυναίκες χρειάζονται 200 ​​με 300 χιλιοστόγραμμα DHA ημερησίως για να εξασφαλίσουν τη βέλτιστη ανάπτυξη. Οι καλύτερες διατροφικές πηγές του DHA είναι τα θαλασσινά, όπως ο σολομός, ο κονσερβοποιημένος τόνος και το γατόψαρο. Οι κατευθυντήριες γραμμές του 2010 για τους Αμερικανούς σας προτείνουν να τρώτε 8 έως 12 ουγκιές θαλασσινών την εβδομάδα, ενώ είστε έγκυος. Απομακρύνετε τα θαλασσινά που μπορεί να έχουν μολυνθεί με υδράργυρο, όπως το σκουμπρί, το ξιφία, τα πλακίδια, το walleye και το μπάσο και περιορίστε τον τόνο των 8 τόνων την εβδομάδα.