Διατροφικές πληροφορίες για τους βλαστούς μπαμπού

Οι βλαστοί μπαμπού είναι ίσως πιο πολύτιμοι για αυτό που δεν προσθέτουν στα γεύματά σας παρά αυτό που κάνουν. Αν και δεν θρυμματίζονται με θρεπτικά συστατικά, τα ασιατικά λαχανικά προσθέτουν χύμα και υφή σε τρόφιμα χωρίς να συσσωρεύουν λίπος και θερμίδες. Αν βρείτε φρέσκα βλαστοί στο παντοπωλείο, ξεφλουδίστε και βράστε τα πριν το σερβίρετε. Οι κονσερβοποιημένοι βλαστοί είναι άμεσα διαθέσιμοι στις ασιατικές αγορές και τα μπακάλικα, επαναθερμαίνονται ή εξυπηρετούνται με ψύξη. Χρησιμοποιήστε βότανα μπαμπού σε τηγανητά πατάτες, πετάξτε τα με ζυμαρικά ή προσθέστε τα σε κατσαρόλες. Εναλλακτικά, μαριναριστείτε μαγειρεμένα ή κονσερβοποιημένα βλαστάρια σε ξύδι και λάδι για μια επιπλέον προσθήκη στα πιάτα antipasto.

Γενικές πληροφορίες

Επειδή οι κονσερβοποιημένοι βλαστοί μπαμπού τείνουν να έρχονται σε λεπτότερη μορφή σε σύγκριση με τους βλαστούς που έχουν τεμαχιστεί στο σπίτι, είναι καλή ιδέα να συγκρίνετε τους βλαστούς με το βάρος αντί με τον όγκο. 3,5 oz. Από μπαμπού βλαστοί είναι λίγο περισσότερο από 3/4 φλιτζάνι μαγειρεμένα βλαστοί, ενώ 3,5 oz. Των κονσερβοποιημένων βλαστών είναι σχεδόν ακριβώς 3/4 φλιτζάνι. Ένα 3.5 oz. Η εξυπηρέτηση των μαγειρεμένων βλαστών είναι 12 θερμίδες, ενώ οι κονσερβοποιημένοι βλαστοί έχουν 19 θερμίδες. Και οι δύο τύποι έχουν μηδέν ή πολύ λίγα λίπη, νάτριο ή χοληστερόλη. Οι μαγειρεμένοι βλαστοί έχουν 2 υδατάνθρακες και οι κονσέρβες περιέχουν 3 υδατάνθρακες. Και οι δύο προσφέρουν περίπου 1,6 g πρωτεΐνης.

Ινα

Οι βλαστοί μπαμπού είναι μια καλή πηγή διαιτητικών ινών. Ένα 3.5 oz. Η εξυπηρέτηση των μαγειρεμένων βλαστών παρέχει το 4 τοις εκατό της ίνας που χρειάζεστε κάθε μέρα και οι κονσερβοποιημένοι βλαστοί παρέχουν το 6 τοις εκατό της ημερήσιας αξίας ή DV για τις ίνες. Σύμφωνα με το MedlinePlus, οι ίνες βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης και στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα, βοηθώντας παράλληλα στη ρύθμιση της πέψης σας και ενδέχεται να μειώσουν τον κίνδυνο ορισμένων καρκίνων, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του παχέος εντέρου.

Βιταμίνες και Ορυκτά

Εάν ο γιατρός σας προτείνει να αναλάβετε μια DASH, Διαιτητικές προσεγγίσεις για να σταματήσετε την υπέρταση, σχέδιο γεύματος, επιλέξτε φρεσκομαγειρεμένα βλαστικά μπαμπού πάνω από την κονσερβοποιημένη ποικιλία. Οι δίαιτες DASH τονίζουν την υγιή πρόσληψη καλίου, ένα ανόργανο συστατικό που σχετίζεται με τη χαμηλότερη αρτηριακή πίεση. Ένα 3.5 oz. Η εξυπηρέτηση των σπιτικών μπαμπού βλαστοί παρέχει 15 τοις εκατό του DV για το κάλιο, αλλά το ίδιο ποσό των κονσερβοποιημένων βλαστοί μπαμπού περιέχει μόνο το 2 τοις εκατό του καλίου που πρέπει να έχετε κάθε μέρα. Και οι δύο ποικιλίες είναι καλές πηγές χαλκού, μαγγανίου και βιταμίνης Β-6. Καθένα επίσης παρέχει τουλάχιστον 2 τοις εκατό του DV για ριβοφλαβίνη, φωσφόρο και ψευδάργυρο.

Πρόσθετα οφέλη

Σύμφωνα με το κρατικό πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον, ορισμένες ενώσεις σε βλαστοί μπαμπού μπορεί να έχουν πρόσθετα οφέλη. Μερικές από τις ενώσεις, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που είναι γνωστές ως φαινολικά οξέα, μπορεί να παρέχουν αντιοξειδωτική προστασία από καρδιακές παθήσεις και καρκίνο. Ένα άλλο φυτοχημικό σε βλαστούς μπαμπού, λιγνάνες, φαίνεται να προσφέρει μια σειρά από οφέλη, μέσω αντιμυκητιασικών και αντι-ιικών ιδιοτήτων, καθώς και πιθανές αντικαρκινικές ιδιότητες.