Διατροφικές πληροφορίες σε βρώμη που έχει κοπεί με χάλυβα έναντι άλλων αλεύρων βρώμης

Όλα τα πλιγούρια βρώμης ξεκινούν με τη συνολική βρώμη βρώμη, η οποία κατόπιν επεξεργάζεται σε ποικίλους βαθμούς. Η διαδικασία ξεκινάει με τη θέρμανση και την ψύξη των βρώμης βρώμης για να βοηθήσει να τους δώσετε μια γεύση καρυδιού. Μετά από αυτό, τα πλιγούρια βρώμης μεταποιούνται σε αλεσμένα πλιγούρια, βρώμες που έχουν κοπεί από χάλυβα, παλιομοδίτικη έλαση βρώμης, βρώμη γρήγορης ψησίματος και στιγμιαία πλιγούρι βρώμης. Συνολικά, το βρώμης είναι ένα από τα πιο υγιεινά είδη πρωινού που μπορείτε να καταναλώσετε, αλλά υπάρχουν διαφορές στη διατροφή με χαλυβδές βρώμη σε σύγκριση με άλλες ποικιλίες.

Οι βρώμες που κόβονται με χάλυβα κατασκευάζονται με κοπή ολικών αλεύρων βρώμης δύο ή τρεις φορές. Τα τεμαχισμένα κομμάτια πλιγούρι δεν είναι ούτε ατμισμένα ούτε έλασης. Δεδομένου ότι δεν περνούν από αυτή τη διαδικασία, είναι πιο άθικτες από τις παχύρρευστες ή στιγμιαίες βρώμες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι βρώμες που έχουν κοπεί με χάλυβα να έχουν μεγαλύτερη επιφάνεια, γεγονός που επιβραδύνει την πέψη. Μια μεγαλύτερη επιφάνεια προκαλεί το στομάχι να δουλεύει περισσότερο για να διασπάσει βρώμη που κόβεται από χάλυβα. Ο γλυκαιμικός δείκτης, μια μέτρηση της αύξησης του σακχάρου στο αίμα, είναι μόνο 42 για βρώμη που κόβεται από χάλυβα σε σύγκριση με 66 για στιγμιαία πλιγούρι βρώμης.

Το πλιγούρι βρώμης γενικά είναι μια καλή πηγή βιταμινών Β και βιταμίνης Ε. Και οι δύο ομάδες βιταμινών δρουν ως αντιοξειδωτικά και βοηθούν στην υποστήριξη της υγιούς λειτουργίας των κυττάρων. Επιπλέον, οι βρώμες που έχουν κοπεί από χάλυβα περιέχουν ασβέστιο, σίδηρο, πρωτεΐνες και κάλιο. Το ασβέστιο και το κάλιο βοηθούν στην υποστήριξη της υγιούς αρτηριακής πίεσης Αν και οι βρώμες που έχουν υποστεί επεξεργασία χάλυβα είναι λιγότερο επεξεργασμένες από άλλες ποικιλίες, περιέχουν μόνο ελάχιστα θρεπτικά συστατικά. Οι βρώμες που έχουν κοπεί από χάλυβα έχουν περισσότερες πρωτεΐνες και ασβέστιο από ό, τι οι νωπές και οι στιγμιαίες βρώμες.

Το Fiber σας βοηθά να ελέγχετε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας και μπορεί να σας παρέχει κορεσμό μετά από ένα γεύμα. Οι βρώμες που έχουν κοπεί με χάλυβα έχουν διπλάσια ποσότητα ίνας ανά 1/4 φλιτζάνι από ό, τι οι παλιομοδίτικες ή στιγμιαίες βρώμες. Κάθε 1/4 φλιτζάνι βρώμης που κόβεται από χάλυβα, που τρώτε, σας παρέχει 4 γραμμάρια ινών. Οι βρώμες που κόβονται από χάλυβα μπορούν να σας βοηθήσουν να φτάσετε στον καθημερινό σας στόχο από 25 έως 30 γραμμάρια ινών, όπως συνιστά η Ακαδημία Διατροφής και Διαιτολογίας.

Οι βρώμες που έχουν κοπεί με χάλυβα χρειάζονται περισσότερο χρόνο μαγειρέματος σε σύγκριση με άλλες ποικιλίες εκτός από ολόκληρα πλιγούρια. Κατά μέσο όρο, οι βρώμες που έχουν κοπεί με χάλυβα χρειάζονται περίπου 20 λεπτά για να μαγειρέψουν από τις βρώσιμες. Άμεση βρώμη μπορεί να πάρει μόλις ένα λεπτό για να μαγειρέψουν. Η βρώμικα βρώμη που βράζει το βράδυ πριν από τη νύχτα μπορεί να μειώσει το χρόνο μαγειρέματος το πρωί.

Γλυκαιμικός δείκτης

ΘΡΕΠΤΙΚΕΣ ουσιες

Ινα

Χρόνος μαγειρέματος έναντι διατροφής