Είναι ένα μίνι βήμα που είναι αρκετά καλό για καρδιο;

Ένα μίνι stepper είναι μια μικρή φορητή καρδιομηχανή με δύο πεντάλ που κινούνται προς τα πάνω και προς τα κάτω. Χρησιμοποιώντας ένα μίνι σκαλοπάτι προσομοιώνει σκάλες αναρρίχησης, αν και τα πεντάλ έχουν περιορισμένο εύρος κίνησης. Οι τρέχοντες στόχοι του επιπέδου fitness και fitness θα καθορίσουν την αποτελεσματικότητα του mini stepper.

Χαρακτηριστικά

Τα μίνι stepper είναι συμπαγή, φορητά και σχετικά φθηνά σε σύγκριση με άλλες καρδιομηχανές. Ανάλογα με τη μάρκα, ένα mini stepper κοστίζει μεταξύ $ 50 και $ 125. Έχει δύο υδραυλικά ποδαράκια που κινούνται προς τα πάνω και προς τα κάτω. Ορισμένα μίνι stepper έχουν ρυθμιζόμενη ένταση για να κάνουν την προπόνηση σας πιο έντονη. Τα περισσότερα μοντέλα περιλαμβάνουν μια μικρή ηλεκτρονική οθόνη που παρέχει πληροφορίες σχετικά με την προπόνηση σας, όπως είναι ο χρόνος που έχει παρέλθει, οι κατά προσέγγιση θερμίδες που έχουν καεί και τα συνολικά βήματα.

Καρδιαγγειακές κατευθυντήριες γραμμές

Το αμερικανικό κολλέγιο της αθλητικής ιατρικής συνιστά ο μέσος υγιής ενήλικας κάτω των 65 ετών να έχει 30 λεπτά μέτρια έντονης καρδιο, πέντε ημέρες την εβδομάδα ή 20 λεπτά ημερησίως έντονα καρδιο, τρεις ημέρες την εβδομάδα. Αυτές οι οδηγίες απευθύνονται σε άτομα που θέλουν να διατηρήσουν το επίπεδο φυσικής κατάστασης και να μειώσουν τον κίνδυνο για ορισμένες ιατρικές καταστάσεις. Εάν θέλετε να χάσετε βάρος ή να αυξήσετε την καρδιαγγειακή αντοχή, θα πρέπει να εργαστείτε σε υψηλότερους όγκους και εντάσεις.

Μετρήσεις έντασης

Αν ο στόχος σας είναι η διατήρηση της φυσικής κατάστασης – και το μίνι βηματόμετρο παρέχει μια μέτρια προπόνηση καρδιοθεραπείας για σας – τότε είναι αρκετά καλό για τους στόχους σας. Το ACSM υπολογίζει μια μέτρια προπόνηση ως μία που αυξάνει τον ρυθμό της καρδιάς σας, αλλά ακόμα σας επιτρέπει να συνεχίσετε μια συνομιλία. Εάν χρησιμοποιείτε έναν ανιχνευτή καρδιακών παλμών, στοχεύστε στο 70 με 80 τοις εκατό του μέγιστου καρδιακού ρυθμού για μέτρια προπόνηση. Μια άσκηση υψηλής έντασης διατηρεί το καρδιακό σας ρυθμό πάνω από το 80% του μέγιστου καρδιακού σας ρυθμού.

Ποικιλία

Εάν είστε ήδη σχετικά ταιριαστός και θέλετε να βελτιώσετε το επίπεδο καρδιοαγγειακής σας ικανότητας, ένα mini stepper workout μπορεί να μην είναι αρκετά έντονο για εσάς. Ωστόσο, μπορεί να λειτουργήσει ως εναλλακτική προπόνηση. Κάθε δραστηριότητα στην οποία δεν συνηθίζετε είναι πιο δύσκολη από αυτή που συνηθίζετε. Εάν τρέχετε τακτικά, ένα μίνι stepper θα προσφέρει μια νέα πρόκληση και θα προσφέρει κάποια πολύ αναγκαία ποικιλία στη ρουτίνα σας καρδιο.