Είναι εντάξει για ένα 2μηνο για να πάρει δημητριακά αλεύρι βρώμης σε ένα μπουκάλι;

Ένα μωρό 2 μηνών πρέπει να πίνει μόνο μητρικό γάλα, τύπο ή συνδυασμό των δύο. Δεν χρειάζεται πρόσθετη διατροφή αυτή τη στιγμή. Στην πραγματικότητα, οποιαδήποτε πρόσθετα τρόφιμα μπορεί να είναι επιβλαβή για το ευαίσθητο και αναπτυσσόμενο πεπτικό σύστημα.

Θέματα βάρους

Σύμφωνα με το FamilyDoctor.org, η προσθήκη βρώμης σε μπουκάλι μωρού μπορεί να τον προκαλέσει να γίνει υπέρβαρος. Μπορεί να αποβάλει το ένστικτό του για να ξέρει ότι είναι γεμάτος και δεν θα μάθει πώς να ακούει τα σήματα του σώματός του. Αντ ‘αυτού, θα μάθει να τρώνε περισσότερο. Αν νοσηλεύει, μπορεί να χρειαστεί να νοσηλευτεί συχνότερα, ειδικά μέσω των αυξήσεων ανάπτυξης που συμβαίνουν μεταξύ 2 και 4 μηνών. Εάν τροφοδοτείται με φιάλη, μπορεί να χρειαστεί ένα επιπλέον μπουκάλι όλη την ημέρα. Τα στερεά τρόφιμα δεν παρέχουν οφέλη μέχρι την ηλικία τουλάχιστον 4 μηνών.

Κίνδυνος πνιγμού

Ένα μωρό ηλικίας 2 μηνών δεν έχει χάσει ακόμα το αντανακλαστικό ώθησης της γλώσσας, που είναι ο φυσικός τρόπος να πιέσει οτιδήποτε ξένο από το στόμα του. Ένα μωρό δεν είναι έτοιμο για στερεά τρόφιμα μέχρι να χάσει αυτό το αντανακλαστικό, κάπου μεταξύ 4 και 6 μηνών. Εάν ο γονιός βάλει δημητριακά βρώμης στο μπουκάλι του, φυσικά θα προσπαθήσει να το βγάλει από το στόμα του. Ή, μπορεί να πνιγεί στα κομμάτια επειδή το σώμα του δεν αναπτύσσεται αρκετά για να ξέρει πώς να καταπιεί στερεά.

Ο ύπνος δεν επηρεάζεται

Ένας κοινός μύθος είναι ότι η προσθήκη δημητριακών σε ένα μπουκάλι θα βοηθήσει το μωρό να κοιμηθεί καλύτερα. Ωστόσο, τα δημητριακά είναι μια κενή θερμίδα και δεν θα βοηθήσει το μωρό να κοιμηθεί περισσότερο, λέει ο Δρ. Alan Greene. Προτείνει ότι το μωρό μπορεί να κοιμηθεί γρηγορότερα, αλλά πιθανότατα να μην παραμείνει για ύπνο περισσότερο. Συμβουλεύει τους γονείς να εξετάζουν τους κινδύνους προσθήκης δημητριακών, όπως πνιγμού και παχυσαρκίας, αντί του ισχυρισμού ότι θα κάνει το μωρό να κοιμάται περισσότερο.

Ειδικές περιστάσεις

Εάν ένα μωρό δυσκολεύεται να καταπιεί, δεν κερδίζει βάρος ή είχε πεπτικές διαταραχές τις πρώτες εβδομάδες της ζωής του, ο γιατρός μπορεί να προτείνει ένα παχυντή στη φιάλη. Αυτή είναι μια απόφαση που πρέπει να ληφθεί από έναν ιατρικό επαγγελματία, όχι απλά από έναν γονέα.