Είναι η απολέπιση απαραίτητη καθημερινά για την αντιγηραντική φροντίδα του δέρματος;

Μετά την ηλικία των 35 ετών, μπορεί να αρχίσετε να παρατηρείτε αλλαγές στο δέρμα σας. Είναι πιθανό να γίνει λιγότερο λιπαρό και να πάρει λίγο ξηρότερη κατά τη διάρκεια των ετών και να αναπτύξει ορισμένες λεπτές γραμμές. Η ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας μπορεί να απαιτεί προσαρμογές καθώς το δέρμα σας αλλάζει. Η απολέπιση είναι η διαδικασία της λείας λείανσης του ανώτερου στρώματος των νεκρών κυττάρων του δέρματος. Γενικά, η απολέπιση τέσσερις ή πέντε φορές την εβδομάδα είναι καλή αν έχετε λιπαρό δέρμα ή μία ή δύο φορές την εβδομάδα εάν το δέρμα σας είναι ευαίσθητο ή ξηρό. Ωστόσο, μπορεί να διαπιστώσετε ότι θα πρέπει να απολέγετε λιγότερο συχνά καθώς μεγαλώνετε.

Σημασία

Καθώς μεγαλώνετε, το δέρμα σας γίνεται ξηρότερο και λιγότερο ελαστικό, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε ρυτίδες, σύμφωνα με την έκθεση Fair Care. Μπορεί επίσης να βρείτε ότι το δέρμα σας είναι πιο τραχύ στην υφή από ότι ήταν. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το ανώτερο στρώμα του δέρματος γίνεται πιο παχύ καθώς μεγαλώνετε, σύμφωνα με το SmartSkincare.com. Η απολέπιση είναι ευεργετική, αλλά οι αλλαγές που κάνουν το δέρμα σας πιο ευαίσθητο καθώς μεγαλώνετε μπορεί να σημαίνει ότι πρέπει να απολέγετε λιγότερο συχνά.

Λειτουργία

Το δέρμα σας αποτελείται από στρώματα κυττάρων του δέρματος. Ορισμένα νεκρά κύτταρα του δέρματος παραμένουν συνδεδεμένα με το δέρμα. Αυτό μπορεί να προκαλέσει το δέρμα σας να εμφανιστεί θαμπή ή κατεστραμμένο εάν δημιουργηθούν υπερβολικά νεκρά κύτταρα του δέρματος. Απολέπιση είναι ο μηχανισμός με τον οποίο μπορείτε να αφαιρέσετε τα νεκρά κύτταρα του δέρματος. Για την απολέπιση του προσώπου, εφαρμόζετε ένα τρίχωμα ή απαλή βούρτσα στο πρόσωπο για να αφαιρέσετε τα νεκρά κύτταρα του δέρματος. Αυτό αποκαλύπτει νέα κύτταρα του δέρματος που βοηθούν το δέρμα να φαίνεται πιο λαμπερό.

Συχνότητα

Η απολέπιση συχνά μπορεί να αφαιρέσει τα φυσικά έλαια του δέρματος που βοηθούν να διατηρήσετε το δέρμα σας μαλακό. Επειδή το δέρμα σας φυσικά γίνεται ξηρότερο καθώς μεγαλώνετε, η απολέπιση κάθε μέρα μπορεί να είναι επιβλαβής. Αντ ‘αυτού, θα πρέπει να απολέγετε όχι περισσότερο από δύο φορές την εβδομάδα, σύμφωνα με το Care Fair. Ωστόσο, αν έχετε ακμή ενηλίκων, μπορεί να είστε σε θέση να απολέπιση συχνότερα χωρίς να έχετε υπερβολική ξηρότητα.

Σκέψεις

Βεβαιωθείτε ότι έχετε εφαρμόσει μια ενυδατική κρέμα στο δέρμα μετά την απολέπιση, σύμφωνα με το Care Fair. Αυτό βοηθά να κρατήσει το δέρμα υγρό και εύπλαστο. Εάν το δέρμα σας αισθάνεται σφιχτό μετά την απολέπιση, είναι ένα σημάδι ότι μπορεί να έχετε υπερβολική. Η εφαρμογή της ενυδατικής κρέμας θα σας βοηθήσει.

Τοπικές θεραπείες

Οι απολεπιστικές τρίβει δεν είναι οι μοναδικές θεραπείες που ενθαρρύνουν την κυτταρική κυκλοφορία, σύμφωνα με το SmartSkincare.com. Οι τοπικές θεραπείες μπορούν να εφαρμοστούν για απολέπιση. Παραδείγματα συστατικών περιλαμβάνουν άλφα υδροξυοξέα, όπως γλυκολικό ή γαλακτικό οξύ. Όταν εφαρμόζεται στο δέρμα, τα οξέα χαλαρώνουν την “κόλλα” που δεσμεύει τα νεκρά κύτταρα του δέρματος με υγιή κύτταρα. Άλλες τοπικές θεραπείες που έχουν απολεπιστικές ιδιότητες περιλαμβάνουν κρέμα τρετινοΐνης, σύμφωνα με τον Οδηγό Καταναλωτή για την Πλαστική Χειρουργική. Αυτή η κρέμα είναι ιδιαίτερα ευεργετική για τη γήρανση του δέρματος, καθώς έχει αποδειχθεί ότι θεραπεύει τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές. Σε αντίθεση με τις απολεπιστικές τρίβει, αυτές οι κρέμες μπορούν να εφαρμοστούν καθημερινά.