Είναι η μηδική καλή για θηλασμό;

Η μηδική είναι ένα βρώσιμο, ανθισμένο φυτό που σχετίζεται με το φυτό μπιζελιού. Τα λαχανάκια της χρησιμοποιούνται συνήθως ως θρεπτική πλάκα ή μείγμα σαλάτας. Ορισμένες μητέρες που θηλάζουν χρησιμοποιούν βλαστούς μηδικής ή συμπληρώματα αλφάλφα για την αύξηση της προσφοράς γάλακτος, αλλά έχουν διεξαχθεί πολύ λίγες έρευνες για την παροχή στοιχείων που υποστηρίζουν τα θετικά οφέλη για την υγεία των μητέρων που θηλάζουν. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν πάρετε συμπληρώματα με βότανα ή αλλάξετε τη διατροφή σας.

Άλφα

Το φυτό medicago sativa, πιο γνωστό ως μηδέν, είναι ένα φυτό που χρησιμοποιείται συχνότερα ως θρεπτική τροφή για ζώα. Οι άνθρωποι καταναλώνουν το μηδέν για τη θρεπτική τους αξία και συνήθως ενσωματώνουν αυτά τα νόστιμα βλαστάρια ως πλάκα ή μείγμα σαλάτας. Επιπλέον, έχει χρησιμοποιηθεί για πάνω από χίλια χρόνια ως θεραπεία με βότανα για πολλές παθήσεις, όπως νεφρικά προβλήματα, προβλήματα με το πεπτικό σύστημα, αρθρίτιδα και κατακράτηση νερού. Η μηδική μπορεί να μειώσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, να μειώσει την χοληστερόλη και να αυξήσει την παροχή γάλακτος σε θηλάζουσες μητέρες, αν και η επιστημονική έρευνα δεν έχει ακόμη αποδείξει αυτούς τους ισχυρισμούς.

Θηλασμός και Άλφα

Η μηδική πιστεύεται από ορισμένους ότι είναι ένας γαλακτογαγογράφος, μια ουσία που αυξάνει την παροχή γάλακτος. Η βάση αυτής της πεποίθησης απορρέει από χρόνια διαδρομής και σφάλματος από κοινότητες μητέρων που συνεργάζονται για να βρουν φυσικές θεραπείες για κοινά προβλήματα. Πολλές νοσηλευτικές μητέρες που αισθάνονται ότι η προσφορά γάλακτος είναι χαμηλή καταναλώνουν μηδική σε μορφή χαπιού μαζί με άλλους βοτανολογικούς γαλαζογαθανούς, όπως η ξιφία και το ευλογημένο γαϊδουράγκαθο. Ορισμένες γυναίκες αναφέρουν σημαντική αύξηση της προσφοράς μετά τη λήψη συμπληρωμάτων μηδικής. Παρόλο που η νοσηλευτική κοινότητα μπορεί να σας προτείνει να χρησιμοποιήσετε μηδική για να αυξήσετε την προσφορά, δεν έχουν διεξαχθεί επίσημες μελέτες για να αποδειχθεί η διευκόλυνση της παραγωγής γάλακτος.

Οφέλη για την υγεία των μητέρων

Η μηδική περιέχει πολλά σημαντικά θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες όπως βιταμίνες Κ, Α, Β-1, Β-6, C, Ε, ασβέστιο, ψευδάργυρο και σίδηρο. Αυτές οι ουσίες είναι όλες σημαντικές για υγιή ανάπτυξη και ανάπτυξη. Οι θηλάζουσες μητέρες χρειάζονται πολλές από αυτές τις βιταμίνες και μέταλλα για να παραμείνουν υγιείς και ενεργοποιημένοι. Αν και λίγα είναι γνωστά σχετικά με την αποτελεσματικότητα του αλφάλφα για σκοπούς παραγωγής γάλακτος, αυτό το φυλλώδες πράσινο βλαστό είναι εξαιρετικά υγιές. Τα συνολικά οφέλη για την υγεία που προσφέρει η μηδική μπορούν να έχουν θετικό αντίκτυπο στην παροχή γάλακτος.

Προειδοποιήσεις Alfalfa

Ενώ η μηδική έχει πολλά θετικά οφέλη για την υγεία, θα πρέπει να αποφεύγεται σε ορισμένες περιπτώσεις. Η μηδική δεν πρέπει να λαμβάνεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης επειδή περιέχει κανναβανίνη, μια ουσία που μπορεί να προκαλέσει συστολές της μήτρας. Οι ασθενείς με Lupus δεν πρέπει να παίρνουν αλφάλφα, αφού ο καναβός μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή του λύκου. Η μηδική είναι υψηλή σε βιταμίνη Κ, η οποία είναι μια μεγάλη βιταμίνη που βοηθά στην πήξη του αίματος, αλλά θα πρέπει να αποφεύγεται σε συνδυασμό με αραιωτικά αίματος. Μην καταναλώνετε υπερβολική ζάχαρη, καθώς μπορεί να προκαλέσει διάσπαση των ερυθρών αιμοσφαιρίων. Φάτε το μηδέν με μέτρο.