Η μέση αμερικανική καθημερινή θερμιδική πρόσληψη

Η αύξηση της καθημερινής κατανάλωσης θερμίδων μπορεί να αποδοθεί στην επιδημία της παχυσαρκίας της Αμερικής. Όταν παίρνετε περισσότερες θερμίδες από ό, τι καίτε, κερδίζετε βάρος. Μέχρι το 2010, οι Αμερικανοί κατανάλωναν 20 τοις εκατό περισσότερες θερμίδες σε σύγκριση με το 1970, σύμφωνα με τους “The New York Times”. Οι προστιθέμενες θερμίδες επεκτείνουν τη γραμμή της μέσης της Αμερικής και αυξάνουν το κόστος που συνδέεται με την υγεία που συνδέεται με την παχυσαρκία.

Πόσα χρειάζεσαι

Η μέση αμερικανική ενήλικη γυναίκα χρειάζεται μεταξύ 1.800 και 2.400 θερμίδων ημερησίως, ενώ ο μέσος Αμερικανός ενήλικας χρειάζεται μεταξύ 2.400 και 3.000, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές της Διεύθυνσης Διαιτολογίας του Υπουργείου Γεωργίας του ΟΗΕ για το 2010. Οι νεότεροι, πιο δραστήριοι λαοί μπορούν να καταναλώνουν μεγαλύτερο αριθμό θερμίδων και να διατηρούν ακόμα το βάρος τους. Η κατανάλωση μόλις 250 θερμίδων ημερησίως από το σώμα σας απαιτεί για τη λειτουργία του σώματος και η άσκηση οδηγεί σε κέρδος βάρους 26 λιβρών σε ένα χρόνο. Ένα μπουκάλι σόδα 20 ουγκιών, το μισό από ένα φούρνο ζαχαροπλαστικής και πολλά φανταχτά ποτά καφέ περιέχουν τουλάχιστον 250 θερμίδες.

Τι πραγματικά καταναλώνουν οι άνθρωποι

Ο μέσος όρος των θερμίδων που καταναλώνονται εμπίπτει στις κατευθυντήριες γραμμές του USDA, αλλά δεν είναι σαφές εάν αυτοί οι αριθμοί – αυτοαναφερόμενοι – είναι ακριβείς ή κατάλληλοι για το μέγεθος και το επίπεδο δραστηριότητας κάθε ατόμου. Το 2010, η μέση ενήλικη γυναίκα ανέφερε ότι καταναλώνει 1.785 θερμίδες την ημέρα και ενήλικα, 2.640 ανά ημέρα. Το USDA υποδηλώνει ότι αυτοί οι αριθμοί είναι πιθανώς χαμηλότεροι από ό, τι καταναλώνεται στην πραγματικότητα. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε σε ένα τεύχος του 2003 σχετικά με τα «Annals of epidemiology» που βρέθηκε μετά την εξέταση των ημερολογίων τροφίμων των 161.856 γυναικών, η υποτιμημένη πρόσληψη θερμίδων ήταν 25% κατά μέσο όρο. Αν συμβαίνει αυτό, οι Αμερικανοί μπορεί να καταναλώνουν περισσότερο από 2.231 έως 3.300 θερμίδες την ημέρα.

Τι Αμερικανοί τρώνε

Οι θερμίδες που καταναλώνουν οι Αμερικανοί δεν προέρχονται πάντα από υγιεινότερες πηγές. Μεταξύ των κορυφαίων πέντε πηγών θερμίδων για ενήλικες είναι επιδόρπια με βάση δημητριακά, αλκοολούχα ποτά και σόδα ή άλλα ζαχαρούχα ποτά. Αυτά τα τρόφιμα παρέχουν πολλές θερμίδες με ελάχιστη διατροφή. Οι “New York Times” αναφέρουν στατιστικά στοιχεία USDA που αποκαλύπτουν ότι από το 2005 έως το 2008, το 20% των αμερικανικών θερμίδων καταναλώνονται από εστιατόρια, συμπεριλαμβανομένης της πλήρους εξυπηρέτησης και του γρήγορου φαγητού – αυτό είναι τριπλάσιο του ποσού που καταναλώνεται στα εστιατόρια από το 1977 έως το 1978.

Γνωρίζοντας τι χρειάζεστε

Ένας εύκολος τρόπος να διαπιστώσετε εάν τρώτε πάρα πολλές θερμίδες είναι να παρακολουθείτε το βάρος σας για αρκετές εβδομάδες. Αν σκοντάφτει σταθερά, εξετάστε τη διατροφή σας και πρώτα καταργήστε τις “επιπλέον” θερμίδες από μη θρεπτικές τροφές – όπως σόδες και γλυκά. Ακριβώς όπως το κέρδος βάρους από την κατανάλωση πάρα πολλών θερμίδων, απώλεια βάρους συμβαίνει όταν τρώτε λιγότερα από όσα καίτε καθημερινά. Η σωματική δραστηριότητα, ο έλεγχος των μερίδων και η επιλογή περισσότερων λαχανικών και φρούτων πάνω από τους εξευγενισμένους υδατάνθρακες και τα κορεσμένα λίπη σας βοηθούν να καθαρίζετε τις θερμίδες χωρίς να παραμερίζεστε τους αριθμούς.