Θα πρέπει να τσεκούρε με βάρη αστράγαλο;

Ζώνη ανάρτησης αστραγάλου γύρω από το κάτω πόδι για πρόσθετη αντίσταση κατά τη διάρκεια της άσκησης. Τα βάρη είναι διαθέσιμα σε διάφορα μεγέθη και στυλ, ανάλογα με το μέγεθος του ατόμου και τις απαιτήσεις άσκησης. Πολλοί χρησιμοποιούν τα βάρη για να ενισχύσουν τη μυϊκή δύναμη και να βελτιώσουν την αντοχή τους, ωστόσο, έρχονται με έναν κίνδυνο που πρέπει να ληφθούν υπόψη.

Ταυτοποίηση

Τα βάρη των αστραγάλων είναι εύκαμπτοι υφασμάτινοι θύλακες γεμισμένοι με βάρος. Κάθε βάρος έχει έναν ιμάντα που σας επιτρέπει να τυλίξετε τη μονάδα γύρω από τον αστράγαλο σας και να κολλήσετε στη θέση του για άσκηση. Τα βάρη των αστραγάλων είναι διαθέσιμα σε ένα εύρος βαρών από 2 λίβρες. Έως 10 λίβρες. Ορισμένα στυλ είναι ρυθμιζόμενα και σας επιτρέπουν να προσθέσετε και να αφαιρέσετε το βάρος στις τσέπες ανάλογα με τις απαιτήσεις σας.

Επιλογή

Αγοράστε βάρη αστραγάλων που ταιριάζουν άνετα στον αστράγαλο, διασφαλίζοντας ότι ο ιμάντας δεν είναι πολύ χαλαρός ή σφιχτός. Τα σωστά προσαρμοσμένα βάρη των αστραγάλων δεν κινούνται ελεύθερα ή γλιστρούν προς τα πάνω και προς τα κάτω στον αστράγαλο. Τα βάρη που είναι πολύ μικρά για τον αστράγαλο είναι άνετα και τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης. Φορέστε τα βάρη με κάλτσες για να δημιουργήσετε ένα φράγμα μεταξύ του βάρους και του ποδιού που περιορίζει τον ερεθισμό από τη συσσώρευση ή το τρίψιμο του ιδρώτα. Αρχίστε να χρησιμοποιείτε βάρος ενός, δύο ή τριών λιβρών και αυξάνετε σταδιακά το μέγεθος καθώς τα πόδια δημιουργούν μυς.

Οφέλη

Τα βάρη των αστραγάλων προσθέτουν δύναμη στην άσκηση σας κάνοντας τα πόδια σας να εργάζονται σκληρότερα. Ο Δρ Anthony Luke αναφέρει σε άρθρο του Λος Άντζελες, ότι η εργασία των ποδιών πιο δύσκολα φορώντας βάρη αστραγάλου αυξάνει την προσπάθεια και ωφελεί το καρδιαγγειακό σύστημα. Σας συνιστά να χρησιμοποιείτε βάρη των αστραγάλων μόνο εάν δεν έχετε προβλήματα ή τραυματισμούς από κοινού και αποφεύγετε την εμφάνιση ενός προβλήματος, μη χρησιμοποιείτε τα βάρη του αστραγάλου κατά τη διάρκεια κάθε άσκησης.

Κίνδυνοι

Σύμφωνα με την κλινική Mayo, μερικοί άνθρωποι αλλάζουν το βάδισμά τους για να αντισταθμίσουν το επιπλέον βάρος στα κάτω πόδια. Αυτή η αλλαγή μπορεί να σας προκαλέσει την απώλεια ισορροπίας ή συντονισμού κατά το τζόκινγκ, με αποτέλεσμα την πτώση του τραυματισμού. Η Καθοδήγηση για την Υγεία προειδοποιεί για τη χρήση των βαρών των αστραγάλων για την αύξηση της απώλειας λίπους, καθώς η αυξημένη προσπάθεια καίει τους υδατάνθρακες για την ενέργεια και όχι για το λίπος. Οι έμπειροι δρομείς με υγιή καρδιαγγειακά συστήματα έχουν μικρότερο κίνδυνο να αναπτύξουν προβλήματα με τα βάρη του αστραγάλου, καθώς τα πόδια τους χρησιμοποιούνται για το σοκ που τοποθετείται σε αυτά ενώ τρέχουν.

Εναλλακτική λύση

Χρησιμοποιήστε τα βάρη του αστραγάλου για να αυξήσετε την αντοχή, ενώ ασκήστε δύναμη αντί για τζόκινγκ. Το Εθνικό Ινστιτούτο για τη Γήρανση συνιστά τη χρήση βαρέων αστραγάλων για την αύξηση της αντίστασης κατά την εκτέλεση ασκήσεων για πόδια, κάμψη και επέκταση. Η αύξηση του ρυθμού σας τζόκινγκ είναι μια εναλλακτική λύση για την αύξηση της έντασης κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Ένας ταχύτερος ρυθμός δεν αλλάζει το βάδισμα, γεγονός που μειώνει τον κίνδυνο τραυματισμού των ποδιών σας.