Θρεπτική αξία τραγανό μπέικον

Το μπέϊκον που έχει τηγανιστεί έως ότου είναι ζεστό και τραγανό είναι μέρος ενός παραδοσιακού ζεστού πρωινού με αυγά, πατάτες και τηγανίτες, και το μπέικον μπορεί επίσης να αποτελέσει πηγή τραγανότητας και γεύσης για σάντουιτς. Ανεξάρτητα από το πώς θέλετε να τρώτε τραγανό μπέικον, αυτό το ωριμασμένο χοιρινό κρέας δεν είναι πολύ θρεπτικό. Η καλύτερη προσέγγιση για τους περισσότερους ανθρώπους είναι να φάτε μόνο μια μικρή ποσότητα μπέικον ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής.

Διατροφική επισκόπηση

Οι διατροφικές πληροφορίες για το τραγανό μπέικον είναι για το μέγεθος των δύο φέτες, που ζυγίζουν 16 γραμμάρια ή λίγο πάνω από 0,5 oz. Το μπέικον περιέχει 84 θερμίδες, 6 γραμμάρια συνολικού λίπους και λιγότερο από 1 γραμμάριο υδατάνθρακες. Έχει 6 g πρωτεΐνης. Το τραγανό μπέικον έχει 18 mg χοληστερόλης, το οποίο αυξάνει τα επίπεδα της LDL χοληστερόλης στο αίμα σας, σύμφωνα με τις Οδηγίες Διαιτησίας 2010 του Υπουργείου Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ. Οι υγιείς ενήλικες δεν πρέπει να έχουν περισσότερο από 300 mg ημερησίως. Μπορείτε να μειώσετε την επίδραση της διαιτητικής χοληστερόλης στα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα σας, τρώγοντας μια δίαιτα χαμηλής περιεκτικότητας σε κορεσμένα λιπαρά.

Κορεσμένο λίπος

Μια μερίδα 2 τεμαχίων τραγανό μπέικον έχει 2,1 γραμμάρια κορεσμένου λίπους. Μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα χοληστερόλης σας και να οδηγήσει σε καρδιακές παθήσεις. Η συνιστώμενη μέγιστη περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά για υγιή άτομα σε δίαιτα 2.000 θερμίδων είναι 10 τοις εκατό των θερμίδων από κορεσμένα λιπαρά ή 22 γραμμάρια ημερησίως, σύμφωνα με τις Οδηγίες Διαιτησίας 2010 του Υπουργείου Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ. Το μπέικον ή το χοιρινό μπέικον μπορεί να είναι χαμηλότερο σε κορεσμένα λιπαρά.

Νάτριο

Το τραγανό μπέικον έχει 384 mg νάτριο σε 2 φέτες. Μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο μπορεί να προκαλέσει υψηλή αρτηριακή πίεση και υψηλότερο κίνδυνο για εγκεφαλικό επεισόδιο και οι Οδηγίες Διαιτησίας του 2010 από το υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών του Ηνωμένου Βασιλείου προτείνουν να περιοριστεί η πρόσληψη σε 2.300 mg νατρίου ημερησίως για τη διατήρηση της υγιούς αρτηριακής πίεσης. Το αλάτι που χρησιμοποιείται για την αρωμάτωση είναι πηγή νατρίου σε ωριμασμένα κρέατα, όπως τραγανό μπέικον χοιρινού κρέατος. Μπορούν επίσης να περιέχουν νιτρικό νάτριο, το οποίο είναι ένα συντηρητικό που μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις, σύμφωνα με το MayoClinic.com.

Άλλα θρεπτικά συστατικά

Το τραγανό μπέικον έχει 1,8 mg νιασίνη ή 9% της ημερήσιας αξίας. Η νιασίνη, ή η βιταμίνη Β-3, είναι απαραίτητη για τον σωστό μεταβολισμό της ενέργειας και για το υγιές δέρμα, σύμφωνα με το Κέντρο Πληροφοριών Μικροδιαταξών Linus Pauling Institute. Σε σύγκριση, ένα φλιτζάνι εμπλουτισμένων δημητριακών έχει περίπου 20 mg νιασίνη. Το μπέϊκον έχει 10 mcg σελήνιο ή 14% της ημερήσιας τιμής. Το ανόργανο σελήνιο υποστηρίζει την αντιοξειδωτική δράση των βιταμινών C και E στο σώμα σας.