Ινδικό φαγητό για μια διαβητική δίαιτα

Ένα ινδικό γεύμα από νάνο, πατάτες και μάνγκο για να πιει μπορεί να είναι νόστιμο και κλασικό ινδικό φαγητό, αλλά δεν είναι κατάλληλο για μια διαβητική δίαιτα. Ευτυχώς, μπορείτε να απολαύσετε τις πικάντικες γεύσεις της ινδικής κουζίνας χωρίς να το πληρώσετε με υψηλό σακχάρου στο αίμα που διαβάζεται αργότερα. Εξετάστε το ενδεχόμενο να προσθέσετε αυτές τις ινδικές τροφές στην υγιεινή διατροφή σας.

Το Tandoori είναι ένα πλούσιο σε φυτικές ίνες, ολικής αλέσεως ψωμί που είναι πιο διαβητικό φιλικό από τα εκλεπτυσμένα ινδικά ψωμιά όπως το chapati και το dosa. Επειδή το ψωμί ολικής αλέσεως χωνεύεται και απορροφάται πιο αργά από το λευκό ψωμί, μειώνει τον κίνδυνο επικίνδυνων αιχμών του σακχάρου στο αίμα. Επιπλέον, οι τακτικές κατανάλωση ολικής αλέσεως μπορούν να αυξήσουν την ευαισθησία των κυττάρων σας στην ινσουλίνη, σύμφωνα με το Νοέμβριο του 2003 “American Journal of Clinical Nutrition”. Περισσότερα ευαίσθητα στην ινσουλίνη κύτταρα μπορούν να σας βοηθήσουν να διευκολύνετε τη διαχείριση του σακχάρου στο αίμα

Η Channa masala είναι μια γεύση με βάση τη ρεβίθια Νότιας Ινδίας κλασική σκάσει με φυτικές ίνες. Η Karen Collins του Αμερικανικού Ινστιτούτου για την Έρευνα για τον Καρκίνο δηλώνει ότι τα φασόλια όπως τα ρεβίθια περιέχουν άφθονες ποσότητες διαλυτής ίνας. Οι διαλυτές ίνες καθυστερούν την πέψη των υδατανθράκων, βοηθώντας σας να επιτύχετε ακόμη και επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Επιπλέον, οι διαλυτές ίνες σε ρεβίθια μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των αυξημένων επιπέδων χοληστερόλης.

Τα αδύνατα λαχανικά μετατρέπονται σε σούπερ-τροφές στο στόμα όταν προετοιμάζονται ως ινδική κάρι λαχανικών. Περιέχοντας μια ποικιλία από θρεπτικά-πυκνά λαχανικά όπως μελιτζάνα, σπανάκι και τα καρότα, το κάρι λαχανικών είναι μια εξαιρετική πηγή λαχανικών χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη. Ο γλυκαιμικός δείκτης είναι μια μέτρηση του πόσο γρήγορα οι υδατάνθρακες σε ένα τρόφιμο καταλήγουν ως ζάχαρη στο αίμα. Συμπεριλαμβάνοντας υδατάνθρακες με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη στη διαβητική διατροφή σας μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα υπό έλεγχο, αναφέρουν οι εκθέσεις του Glycemic Index Foundation.

Το Bhindi είναι ένα ινδικό πιάτο με γεύση που περιέχει τα λαχανικά. Εκτός από το ότι είναι ένα ινώδες, χαμηλής γλυκαιμίας λαχανικό, το okra περιέχει ενώσεις που μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο διαβητικής νεφρικής βλάβης, την έκδοση του Νοεμβρίου του Jilin Medical Journal. Στη μελέτη, 72 διαβητικοί εθελοντές έλαβαν μια διαβητική δίαιτα ή την ίδια δίαιτα που περιείχε καθημερινά ομπρά. Η ομάδα okra είχε υγιέστερους νεφρούς στο τέλος της περιόδου παρακολούθησης έξι μηνών σε σύγκριση με εκείνους που δεν έτρωγαν okra.

Tandoori Roti

Channa Masala

Λαχανικά Curry

Μπίντι