Κανονικό ύψος και βάρος για ένα παιδί σχολικής ηλικίας

Περίπου το 17% των παιδιών χαρακτηρίζονται ως παχύσαρκοι, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Η παχυσαρκία θέτει το παιδί σας σε αυξημένο κίνδυνο για προβλήματα υγείας όπως ο διαβήτης τύπου 2 και οι καρδιακές παθήσεις. Κατά καιρούς, μπορεί να είναι δύσκολο για τους γονείς να λένε μόνο κοιτάζοντας το παιδί τους ηλικίας σχολικής ηλικίας αν είναι σε κανονικό ύψος και βάρος, ειδικά επειδή τόσο το βάρος όσο και το ύψος μπορεί να ποικίλλουν αρκετά σημαντικά ανάλογα με το πόσο γρήγορα το παιδί αναπτύσσεται.

Παιδιά ηλικίας 5- έως 6 ετών

Το εύρος των “κανονικών” για το ύψος και το βάρος είναι αρκετά ευρύ σε παιδιά σχολικής ηλικίας, ορίζεται ως το 5ο έως το 95ο εκατοστημόριο για τους χάρτες ηλικίας και βάρους. Στην ηλικία των 5 ετών, ένα τυπικό παιδί είναι περίπου 43 ίντσες ψηλό και ζυγίζει περίπου 43 κιλά, ωστόσο, ακόμη και τα παιδιά του ίδιου έτους του σχολείου μπορεί να ποικίλλουν έως και 5 ίντσες σε ύψος. Ένα κανονικό ύψος είναι περίπου 39 έως 48 ίντσες για ένα 5χρονο αγόρι ή κορίτσι και ένα κανονικό βάρος είναι μεταξύ 34 και 63 κιλών. Τα παιδιά μεγαλώνουν περίπου 2 ίντσες ετησίως, με ίσως λίγο περισσότερο από ένα ρυθμό ανάπτυξης που συμβαίνει Ηλικίας μεταξύ 6 και 8 ετών και συνήθως κερδίζουν περίπου 6,5 λίρες κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια της μέσης παιδικής ηλικίας. Μέχρι τα 6 χρόνια, το κανονικό ύψος για ένα παιδί είναι 42 έως 51 ίντσες, ανεξάρτητα από το φύλο. Το υγιές εύρος βάρους είναι 36 έως 68 λίβρες.Ακόμα και αν το παιδί σας πέφτει εντός των κανονικών σειρών τόσο για το βάρος όσο και για το ύψος, μπορεί να είναι πολύ βαρύ ή πολύ ελαφρύ για το ύψος του. Ο προσδιορισμός του δείκτη μάζας σώματος σας δίνει μια καλύτερη ιδέα για το αν το παιδί σας έχει υγιές βάρος για το ύψος του. Οποιοδήποτε ποσοστό μεταξύ του 5ου και του 85ου εκατοστημορίου στα διαγράμματα του δείκτη σωματικής μάζας για ηλικίες θεωρείται υγιές, ενώ πάνω από αυτό το ποσοστό θεωρείται υπερβολικό βάρος, κάτω από το χαμηλό βάρος. Η κανονική σειρά BMI για ένα παιδί ηλικίας 5 ή 6 ετών είναι από 14 έως 17 ετών.

Παιδιά ηλικίας 7-9 ετών

Όταν είναι 7 ετών, τα αγόρια και τα κορίτσια έχουν παρόμοια ύψη, που κυμαίνονται από 45 έως 54 ίντσες, και όταν φτάσουν στην ηλικία των 9 ετών, το μέσο ύψος τους είναι 48 και 59 ίντσες. Αυτή η ηλικιακή ομάδα έχει ένα μεγαλύτερο εύρος βάρους από ό, τι τα αγόρια. Στο 7, ένα αγόρι πρέπει να ζυγίζει μεταξύ 41 έως 82 κιλά, και ένα κορίτσι θα πρέπει να ζυγίζει μεταξύ 40 έως 84 κιλά. Μέχρι το 9, τα τυπικά βάρη για τα αγόρια είναι μεταξύ 50 και 108 κιλά, για τα κορίτσια είναι από 49 έως 112 λίβρες. Ένα 7χρονο κορίτσι μπορεί να έχει ελαφρώς χαμηλότερο ΔΜΣ από ένα αγόρι της ίδιας ηλικίας, ωστόσο Να είναι εντός της υγιούς περιοχής, η οποία είναι 13 έως 18 για τα κορίτσια και 14 έως 18 για τα αγόρια. Μέχρι τη στιγμή που τα παιδιά γίνονται 9, το συνιστώμενο εύρος για τον ΔΜΣ είναι το ίδιο – 14 έως 20.

Παιδιά ηλικίας 10 έως 12 ετών

Ενώ τα αγόρια και τα κορίτσια είναι περίπου το ίδιο ύψος σε ηλικία 10 ετών – από 50 έως 61 ίντσες ψηλά – μέχρι την ηλικία των 12 ετών, ποικίλλουν ελαφρώς, με ένα κανονικό ύψος για ένα αγόρι μεταξύ 54 και 67 ίντσες. Για ένα κορίτσι, είναι μεταξύ 55 και 66 ίντσες · καθώς πολλά παιδιά αρχίζουν να μπαίνουν ή μέσα στο στάδιο της εφηβείας σε αυτή την ηλικία, τα κορίτσια τείνουν να είναι λίγο βαρύτερα από τα αγόρια. Για παράδειγμα, ενώ ένα 10χρονο αγόρι πρέπει να ζυγίζει από 55 σε 123 λίρες, ένα κορίτσι της ίδιας ηλικίας αναμένεται να ζυγίζει από 55 έως 128 κιλά. Αν και ο μέσος όρος ηλικίας 12 ετών είναι περίπου 59 ίντσες ψηλός και ζυγίζει περίπου 90 λίβρες, η ίδια διαφορά βάρους υπάρχει στα 12 χρονών, με κανονικό βάρος για τα αγόρια των 67 έως 154 κιλών, για τα κορίτσια κυμαίνεται από 69 σε 158 λίβρες. · Η συνιστώμενη εμβέλεια για τον ΔΜΣ επιτρέπει αυτά τα βαρύτερα βάρη στα κορίτσια, που εκτείνονται ελαφρώς σε σχέση με αυτά των αγοριών. Ένα 10χρονο αγόρι πρέπει να έχει ΔΜΣ μεταξύ 14 και 20 ετών, αλλά ένα κορίτσι της ίδιας ηλικίας αναμένεται να έχει ΔΜΣ από 14 έως 21. Αυτές οι συνιστώμενες αναλογίες BMI αυξάνονται ελαφρά για παιδιά ηλικίας 12 ετών, με τα αγόρια να κυμαίνονται από 15 Σε 22, για κορίτσια, κυμαίνεται από 15 έως 23.

Θέματα για την εφηβεία

Η εφηβεία συνήθως αρχίζει από την ηλικία των 8 έως 14 ετών, και ακόμη και όταν αρχίζουν, κάποια παιδιά αναπτύσσονται πιο γρήγορα από άλλα. Τα κορίτσια μπορούν να ξεκινήσουν την εφηβεία μόλις 7 ετών και τα αγόρια μπορεί να ξεκινήσουν την εφηβεία ήδη από την ηλικία των 9 ετών. Κατά την εφηβεία, οι μύες, τα οστά και το λίπος του παιδιού σας θα αυξηθούν, οδηγώντας σε μεγαλύτερες αυξήσεις βάρους και ύψους. Τα κορίτσια συνήθως αναπτύσσουν υψηλότερο ποσοστό σωματικού λίπους, ενώ τα αγόρια τείνουν να κερδίζουν περισσότερους μυς. Τα αγόρια και τα κορίτσια θα έχουν περίπου το ίδιο ύψος μέχρι την εφηβεία, τα κορίτσια θα γίνουν προσωρινά ψηλότερα από τα αγόρια, καθώς συνήθως αρχίζουν την εφηβεία σε μικρότερη ηλικία. Αφού τα κορίτσια χτυπήσουν την εφηβεία, συνήθως φτάνουν με τα κορίτσια σε ύψος και συχνά τα περάσουν · Οι αλλαγές που συμβαίνουν κατά την εφηβεία καθιστούν πιο δύσκολο να καθορίσουν τι είναι φυσιολογικό και γι ‘αυτό δεν θα βρείτε ένα καθορισμένο ύψος ή βάρος για κάθε ηλικία . Αντ ‘αυτού, αναμένετε μια σειρά από τα τυπικά βάρη και τα ύψη.