Κανόνες υπαίθριου συμβουλίου ανακατεύθυνσης

Μια σύγχρονη εκδοχή ενός παλιού αγγλικού παιχνιδιού με το όνομα shovelboard, το εξωτερικό shuffleboard συνδέεται γενικά με ηλικιωμένους πολίτες λόγω της επικράτησής του στα ανώτερα κέντρα και της σχετικής ευκολίας του παιχνιδιού. Ωστόσο, το παιχνίδι περιέχει στοιχεία στρατηγικής και ανταγωνισμού που το καθιστούν κατάλληλο για όλες τις ηλικίες. Η National Shuffleboard Association καθορίζει τους κανόνες για την ανταγωνιστική έκδοση στις Ηνωμένες Πολιτείες. Υπάρχει ένα εσωτερικό shuffleboard, αλλά παίζεται σε ένα τραπέζι. Το υπαίθριο παιχνίδι παίζεται σε ένα ζωγραφισμένο γήπεδο.

Ο, τι χρειάζεσαι

Ένα τυποποιημένο εξωτερικό γήπεδο shuffleboard είναι ένα ορθογώνιο τετράγωνο μήκους 52 ποδιών πλάτους 10 ποδιών. Κάθε άκρη έχει μια γραμμή βάσης και ένα τρίγωνο χωρισμένο σε πέντε τμήματα, το καθένα σημειώνεται με ένα ορισμένο αριθμό σημείων. Κάτω από το τρίγωνο υπάρχει μια περιοχή με την ένδειξη “10 Off”. Οι “Dead lines” σημειώνουν το τμήμα των 12 ποδιών στη μέση. Κάθε παίκτης χρειάζεται μια σειρά έγχρωμων δίσκων διαμέτρου 6 ιντσών και πάχους 9/16 ίντσας και 1 ίντσας. Το κίτρινο και το μαύρο είναι τα παραδοσιακά χρώματα, αλλά άλλα χρώματα είναι αποδεκτά. Κάθε παίκτης χρειάζεται επίσης ένα σύνθημα, έναν πόλο με δύο γάντζους στο τέλος. Η συμβουλή μπορεί να είναι όχι μεγαλύτερη από 6 πόδια, 3 ίντσες.

Πώς να παίξεις

Το shuffleboard παίζεται σε ημι-γύρους. Για κάθε μισό γύρο, οι παίκτες εναλλάσσονται χρησιμοποιώντας το κουμπί για να γλιστρήσουν τους δίσκους από το τμήμα 10-Off του ενός άκρου του γηπέδου προς το τρίγωνο βαθμολόγησης στο άλλο άκρο. Το κίτρινο παίζει πρώτα. Οι δίσκοι που δεν φτάνουν στη μακρινή γραμμή ή μετατοπίζονται πέρα ​​από την ενότητα 10 Off, αφαιρούνται από το παιχνίδι, όπως και εκείνοι που παίζονται παράνομα. Οι άλλοι δίσκοι παραμένουν στο παιχνίδι. Ο στόχος είναι να κερδίσετε πόντους με τους δικούς σας δίσκους, ενώ χτυπάτε τους δίσκους του αντιπάλου σας στην περιοχή 10 Off ή τον κρατάτε από το σκορ.

Κρατώντας βαθμολογία

Τα αποτελέσματα βαθμολογούνται στο τέλος κάθε μισού γύρου. Οι παίκτες παίρνουν τον επισημασμένο αριθμό σημείων για κάθε δίσκο μέσα σε ένα τμήμα του τριγώνου βαθμολόγησης. Οι δίσκοι που στηρίζονται σε μια γραμμή δεν βαθμολογούνται. Αφαιρέστε 10 πόντους για κάθε δίσκο που βρίσκεται μέσα στην περιοχή 10 Off. Το παιχνίδι συνεχίζεται μέχρι ένας παίκτης να φτάσει 75 πόντους. Μόλις συμβεί αυτό, το παιχνίδι συνεχίζεται μέχρι το τέλος του ημι-γύρου. Εάν ο άλλος παίκτης φτάσει ή υπερβαίνει τα 75 πόντους, αυτός με την υψηλότερη βαθμολογία στο τέλος του ημιχρόνου κερδίζει.

Ποινικές υποθέσεις

Ο Εθνικός Σύλλογος Shuffleboard διατηρεί έναν μακρύ κατάλογο ποινών για το τουρνουά. Σε πιο casual παιχνίδια, οι ποινές γενικά περιορίζονται σε αδικήματα που επηρεάζουν άμεσα το σκορ του ημίσεος γύρου. Για παράδειγμα, το Crestview Condos της Ουάσιγκτον κράτους τιμωρεί τους παίκτες του για να παίζει έναν δίσκο του αντιπάλου, που κλίνει πάνω από τη γραμμή βάσης κατά τη λήψη και επιτρέποντας σε ένα δίσκο να αγγίξει τη γραμμή 10 Off πριν παίξει αυτό το δίσκο. Συζητήστε τις ποινές που θα χρησιμοποιήσετε με τον αντίπαλό σας πριν αρχίσει το παιχνίδι.