Κνησμώδη κρανίο στα παιδιά

Ένα κνησμώδες κρανίο στο παιδί σας δεν είναι απειλητικό για τη ζωή, αλλά μπορεί να κάνει το παιδί σας ευερέθιστο μέχρι να επιλυθεί το πρόβλημα. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους το παιδί σας μπορεί να έχει κνησμώδες κρανίο. Δύο από τις πιο κοινές αιτίες κνησμού του τριχωτού της κεφαλής στα παιδιά περιλαμβάνουν έκζεμα και ψείρες της κεφαλής.

Αιτίες

Το έκζεμα αναφέρεται σε μια σειρά δερματικών παθήσεων στις οποίες το δέρμα είναι ερεθισμένο, κόκκινο και φαγούρα. Σύμφωνα με το KidsHealth, περίπου το 1 στα 10 παιδιά αναπτύσσουν έκζεμα. Άλλες αιτίες ενός κνησμού του τριχωτού της κεφαλής είναι οι ψείρες της κεφαλής ή οι δακρυϊδοί. Οι ψείρες της κεφαλής μπορεί να προκαλέσουν φλεγμονή στο κρανίο του παιδιού σας και φαγούρα. Μπορεί να χρειαστούν εβδομάδες για ένα παιδί με ψείρες να ξεκινήσει το ξύσιμο, ανάλογα με το πόσο ευαίσθητο είναι το δέρμα του παιδιού σας στις ψείρες. Οι ψείρες είναι εξαιρετικά μεταδοτικές και απλώνονται εύκολα από άτομο σε άτομο, ειδικά σε σχολεία όπου τα παιδιά είναι τόσο κοντά μεταξύ τους. Τριχοφυτία είναι μια μυκητιασική λοίμωξη που παρατηρείται συνήθως στο τριχωτό της κεφαλής. Μοιάζει με κόκκινο δακτύλιο ή ομάδα δακτυλίων με καθαρά κέντρα. Αυτή η λοίμωξη προκαλεί φαγούρα στο κρανίο του παιδιού σας.

Σημάδια

Σημάδια ότι το παιδί σας μπορεί να έχει έκζεμα συνήθως εμφανίζεται πριν το παιδί σας είναι 3 μηνών και σχεδόν πάντα πριν το παιδί σας γυρίσει πέντε. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν ξηρό, φαγούρα, ερυθρό δέρμα και μικρές προσκρούσεις στα μάγουλα, στο μέτωπο ή στο τριχωτό της κεφαλής. Το εξάνθημα μπορεί να εξαπλωθεί σε άλλα μέρη του σώματος. Σημάδια και φαγούρα του τριχωτού της κεφαλής λόγω ψειρών μπορούν να παρατηρηθούν εξετάζοντας το κεφάλι του παιδιού σας. Τα αυτιά των ψειρών μοιάζουν με μικροσκοπικά κίτρινα, καφέ ή μαύρα κουκίδες πριν εκκολαφθούν. Οι ενήλικες ψείρες είναι γκρίζα-άσπρες ή μαύρες και δεν είναι μεγαλύτερες από σπόρους σουσάμι. Τριχοφυτία μπορεί να ξεκινήσει ως ένα στρογγυλό, κοκκινωπό, σπυράκι-όπως πληγή και στη συνέχεια να γίνει νιφάδες, λωρίδα ή κρούστα, προκαλώντας ένα κνησμώδες κρανίο. Μπορεί επίσης να προκαλέσει οίδημα, ερυθρότητα και σπασμένες τρίχες.

Επιπλοκές

Ένα κνησμώδες κρανίο δεν είναι απειλητικό για τη ζωή και η υποκείμενη αιτία αντιμετωπίζεται εύκολα. Επιπλοκές μπορεί να προκύψουν από την υπερβολική γρατζουνιά του δέρματος, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε βακτηριακή λοίμωξη. Είναι σημαντικό για το παιδί σας να αποφεύγει το ξύσιμο του δέρματος και να καλύψει τυχόν ανοιχτές κυψέλες που μπορεί να έχει το παιδί σας.

Θεραπεία

Ένα τοπικό κορτικοστεροειδές χρησιμοποιείται συνήθως για τη θεραπεία του έκζεμα. Σύμφωνα με το KidsHealth, περισσότερα από τα μισά παιδιά με έκζεμα θα είναι πάνω από αυτό από τη στιγμή που είναι έφηβοι. Η θεραπεία με ψείρες περιλαμβάνει ένα φαρμακευτικό σαμπουάν ή λοσιόν για να σκοτώσει τις ψείρες. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε φαρμακευτικό σαμπουάν για παιδιά κάτω των δύο ετών. Θα χρειαστεί να αφαιρέσετε τα nits και τις ψείρες με το χέρι. Θα πρέπει επίσης να πλύνετε όλα τα κλινοσκεπάσματα και τα ρούχα, τα χαλιά και τα έπιπλα κενού και να απορροφούν τα είδη περιποίησης μαλλιών σε αλκοόλ. Η θεραπεία για ringworm του τριχωτού της κεφαλής περιλαμβάνει μια συνταγογραφούμενη από του στόματος φαρμακευτική αγωγή.

Πρόληψη

Σύμφωνα με την Kids Health, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι το έκζεμα είναι κληρονομικό · επομένως, δεν μπορείτε να αποτρέψετε το παιδί σας από το να πάρει έκζεμα. Η πρόληψη για τις περισσότερες λοιμώξεις που προκαλούν κνησμώδες κρανίο στο παιδί σας περιλαμβάνει την αποφυγή της επαφής head-to-head στο σχολείο ή ενώ παίζετε με άλλα παιδιά, μοιράζεστε αξεσουάρ για τα μαλλιά και βούρτσες και στενή επαφή με οποιονδήποτε έχει ψείρες ή δακτυλίους.