Κρεμμύδι & χρένο για λοιμώξεις του κόλπου

Μια λοίμωξη των κόλπων, επίσης γνωστή ως παραρρινοκολπίτιδα, προκαλεί πρήξιμο ή φλεγμονή της επένδυσης των ρινικών σας περασμάτων. Οι λοιμώξεις του κόλπου είναι συχνές και συχνά ακολουθούν ιογενή, βακτηριακή ή μυκητιακή λοίμωξη που καταστρέφει την επένδυση των ρινικών διόδων. Αναπνοή μέσω της μύτης σας, ενώ έχετε μια μόλυνση κόλπων μπορεί να γίνει δύσκολη ή άβολα. Τα συμπτώματα είναι παρόμοια με αυτά ενός κρυολογήματος και συχνά περιλαμβάνουν ρινική ή βουλωμένη μύτη και πόνο στο πρόσωπο. Εάν ο γιατρός σας έχει διαπιστώσει ότι έχετε ιγμορίτιδα, ένας συνδυασμός κρεμμυδιού και χρένου είναι ένα σκεύασμα που μπορεί να σας βοηθήσει να καθαρίσετε τα ρινικά σας περάσματα.

Κρεμμύδι για τη μόλυνση του κόλπου

Τα κρεμμύδια έχουν αντιβακτηριακές ιδιότητες από την περιεκτικότητα σε θείο, η οποία είναι χρήσιμη για τη θεραπεία μιας λοίμωξης από ιγμόρεια. Για τις ήπιες λοιμώξεις του κόλπου, η εισπνοή της μυρωδιάς ενός φρεσκοκομμένου κρεμμυδιού μπορεί να καθαρίσει τα ρινικά σας περάσματα. Ωστόσο, το θείο που απελευθερώνεται από ψιλοκομμένα κρεμμύδια μπορεί να προκαλέσει επώδυνη καύση στα μάτια σας. Για να αποφύγετε αυτό, κόψτε ένα κρεμμύδι και τοποθετήστε το σε μια κατσαρόλα βραστό νερό. Αφήστε το κρεμμύδι να βράσει για πέντε λεπτά, ρίξτε λίγο σε μια κούπα και εισπνεύστε το άρωμα για να βοηθήσετε στην ανακούφιση μιας βουλωμένης μύτης. Πίνετε το υγρό ενώ είναι ζεστό, αν απολαμβάνετε τη γεύση του κρεμμυδιού, καθώς και τα ζεστά υγρά βοηθούν στην απομάκρυνση των κόλπων σας. Οποιοδήποτε είδος κρεμμυδιού λειτουργεί, αλλά οι πιο ισχυρές αρωματικές ποικιλίες είναι καλύτερες. Τα καστανά, λευκά και κόκκινα κρεμμύδια έχουν το ισχυρότερο άρωμα και μπορεί να καθαρίζουν την πίεση από τη φλεγμονή του κόλπου σας γρηγορότερα από άλλες ποικιλίες.

Χρένο για μόλυνση κόλπων

Το χρένο έχει υψηλά επίπεδα θείου που δημιουργούν ένα αντιβιοτικό αποτέλεσμα, το οποίο βοηθά στη θεραπεία των συμπτωμάτων μιας λοίμωξης από ιγμόρεια. Κρατώντας χρένο στο στόμα σας έως ότου η γεύση του εξαφανιστεί βοηθά στην απομάκρυνση της βλέννας από τα ρινικά σας περάσματα. Η φρέσκια, τριμμένη ρίζα του χρένου λειτουργεί καλύτερα για το σκοπό αυτό. Ξεκινήστε με ένα τσίμπημα τριμμένο χρένο · αν αυτό δεν λειτουργεί, αυξήστε το ποσό σε 1 κουταλάκι του γλυκού για την ισχυρότερη κρούση. Καταπιείτε το χρένο μόλις εξαφανιστεί η γεύση για να καθαρίσετε τη βλέννα στο πίσω μέρος του λαιμού σας. Η ρίζα του φυτού χρένου είναι πιο αποτελεσματική για τη θεραπεία μολύνσεων από ιγμόρεια.

Κάνοντας μια επεξεργασία κρεμμυδιού και χρένου

Για να συνδυάσετε τις ιδιότητες του κρεμμυδιού και του χρένου για να ανακουφίσετε τα συμπτώματα μιας λοίμωξης από κόλπο, βράστε τα δύο συστατικά σε μικρή ποσότητα νερού. Χρησιμοποιήστε περίπου 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι και 1/8 φλιτζάνι τριμμένο χρένο με 1 φλιτζάνι νερό. Βράζετε τα συστατικά για όχι περισσότερο από πέντε λεπτά και ρίξτε το υγρό μέσα από ένα φίλτρο. Πιείτε το τσάι κρεμμυδιού και χρένου μέσα σε πέντε λεπτά για να καθαρίσετε τη βλέννα και να ανακουφίσετε την πίεση του κόλπου. Επαναλάβετε ανάλογα με τις ανάγκες, έως και τέσσερις φορές την ημέρα. Εάν δεν σας πειράζει η γεύση του κρεμμυδιού και του χρένου, φάτε τα στερεά που έχουν στραγγίσει από το υγρό. Το μάσημα με το ακατέργαστο κρεμμύδι και το χρένο μπορεί να αποφέρει μεγαλύτερα οφέλη, καθώς το θείο είναι πιο ισχυρό πριν βράσει τα συστατικά.

Σκέψεις

Μην επιχειρήσετε να αυτο-θεραπεύσετε μια λοίμωξη από το κόλπο χωρίς να συμβουλευτείτε πρώτα το γιατρό σας. Ζητήστε τη σύστασή του σχετικά με τη θεραπεία στο σπίτι και για συμβουλές σχετικά με τη χρήση του κρεμμυδιού και του χρένου. Εάν η λοίμωξη του κόλπου σας διαρκεί περισσότερο από 10 ημέρες, προγραμματίστε μια συνάντηση με το γιατρό σας.