Λίστα των ορυκτών στο θαλάσσιο αλάτι

Αν και η σύνθεση όλων των τύπων αλάτων είναι 60% χλωριούχο και 40% νατρίου, η συνολική περιεκτικότητα σε άλατα του αλατιού μπορεί να ποικίλει. Το θαλασσινό αλάτι περιέχει μια πληθώρα ορυκτών, τα οποία είναι χημικά στοιχεία που απαιτούνται από όλους τους ζώντες οργανισμούς. Ακόμα κι αν το σώμα σας χρειάζεται διατροφικά ορυκτά σε μικρές ποσότητες, είναι ζωτικής σημασίας για την καλή υγεία. Όταν αποφασίζει μεταξύ θαλάσσης, kosher ή επιτραπέζιο αλάτι, θαλασσινό αλάτι είναι ο πλούσιος σε μεταλλικά νικητές.

Τι είναι το αλάτι της θάλασσας;

Το θαλάσσιο αλάτι, το οποίο δημιουργείται με την εξάτμιση του θαλάσσιου νερού, συνήθως περιλαμβάνει ελάχιστη ή καθόλου επεξεργασία και δεν περιέχει πρόσθετα αντι-συσσώρευσης, σε αντίθεση με το επιτραπέζιο αλάτι. Είτε χονδροειδές είτε λεπτώς αλεσμένο, περιέχει περισσότερα μέταλλα από άλλα άλατα επειδή προέρχεται από τη θάλασσα. Τα πρόσθετα ορυκτά σε θαλασσινό αλάτι συμβάλλουν στο χρώμα και τη γεύση του. Το επιτραπέζιο αλάτι εξορύσσεται από υπόγειες αποθέσεις αλάτων και το άλας kosher προέρχεται είτε από θαλασσινό νερό είτε από υπόγειες πηγές.

Σημαντικά Ορυκτά

Το σώμα σας χρειάζεται ορυκτά για να λειτουργήσει σωστά. Υποστηρίζουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα και βοηθούν στην φυσιολογική ανάπτυξη και ανάπτυξη του σώματός σας. Σημαντικά ορυκτά είναι τα ορυκτά που χρειάζεται το σώμα σας σε ποσότητες των 100 χιλιοστογραμμάρια ή περισσότερο την ημέρα. Ανάλογα με την αρχική πηγή θαλάσσιου νερού, κύρια ανόργανα άλατα που βρίσκονται στο θαλάσσιο άλας περιλαμβάνουν νάτριο, κάλιο, φώσφορο και ασβέστιο. Το νάτριο βοηθά στην εξισορρόπηση των υγρών του σώματός σας και είναι απαραίτητο για σωστή συστολή μυών. Το κάλιο συμβάλλει στη διατήρηση ενός σταθερού καρδιακού παλμού και βοηθά στη μετάδοση νευρικών παλμών. Ο φωσφόρος και το ασβέστιο είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη και προστασία των ισχυρών οστών και των δοντιών.

Ιχνοστοιχεία

Το σώμα σας απαιτεί ιχνοστοιχεία σε πολύ μικρές ποσότητες. Ανάλογα με την πηγή, σημαντικά ιχνοστοιχεία που βρίσκονται στο θαλάσσιο άλας περιλαμβάνουν σίδηρο, ιώδιο, μαγγάνιο και ψευδάργυρο. Ο σίδηρος βοηθά τα ερυθρά αιμοσφαίρια και τα μυϊκά κύτταρα να μεταφέρουν οξυγόνο στο σώμα σας Το ιώδιο είναι μέρος της θυρεοειδούς ορμόνης και βοηθά στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματός σας. Το μαγγάνιο συμβάλλει στη σωστή ανάπτυξη των οστών και επίσης βοηθά στον μεταβολισμό των αμινοξέων και των υδατανθράκων. Ο ψευδάργυρος διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη νέων κυττάρων και στην επούλωση τραυμάτων.

Παρατηρήσεις για την πρόσληψη αλατιού

Ο έλεγχος της πρόσληψης νατρίου είναι ένα από τα κλειδιά για τη διατήρηση της υγείας της καρδιάς. Παρόλο που το θαλάσσιο αλάτι μπορεί να περιέχει περισσότερα μέταλλα από το επιτραπέζιο αλάτι, δεν είναι μια εναλλακτική λύση χαμηλού νατρίου στο αλατισμένο αλάτι, όπως κάποιοι άνθρωποι υποθέτουν λανθασμένα. Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, οι τρέχουσες διαιτητικές οδηγίες για τους Αμερικανούς συστήνουν να μην καταναλώνονται περισσότερα από 2.300 χιλιοστόγραμμα νατρίου την ημέρα. Θα πρέπει να περιορίσετε την πρόσληψη νατρίου σε όχι περισσότερα από 1.500 χιλιοστόγραμμα ημερησίως, ωστόσο, εάν είστε άνω των 51 ετών ή είστε Αφροαμερικανός ή εάν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση, διαβήτη ή χρόνια νεφρική νόσο.