Μεγάλο σπυράκι επιστροφής στη μύτη

Ένα σπυράκι στη μύτη σας είναι δύσκολο να κρυφτεί, ειδικά αν είναι μεγάλο και συνεχίζει να επιστρέφει. Τα σπυράκια προκαλούνται από πολλούς παράγοντες και παράγοντες και κάποιοι μπορεί να ωφεληθούν από τη βοήθεια του γιατρού σας. Αφήνουμε τα ανεπεξέργαστα, τα συμπτώματα των ψεμάτων να χειροτερεύουν ή να εξαπλώνονται σε άλλες περιοχές του προσώπου και του σώματος.

Ενεργοποιούν

Ένα μεγάλο σπυράκι στη μύτη σας είναι συνήθως μια φλύκταινη ακμής. Η ακμή τείνει να τρέχει γενετική. Το μεγάλο σπυράκι αναπτύσσεται όταν ένας πόρος αποκλείεται από πετρέλαιο ή λιπαρά καλλυντικά ή προϊόντα. Οι ορμονικές διακυμάνσεις, όπως η λήψη χαπιών ελέγχου των γεννήσεων, η εγκυμοσύνη ή η έναρξη της εμμηνορροϊκής σας περιόδου, μπορούν επίσης να προκαλέσουν ένα μεγάλο σπυράκι που επιστρέφει στη μύτη. Οι ασθένειες του δέρματος, όπως η ροδόχρου ακμή και η ψωρίαση, συμβάλλουν επίσης στην επανεμφάνιση των εξογκωμάτων που μοιάζουν με σπυράκια. Επιπλέον, οι μολύνσεις του δέρματος σαν βράση ή θυλακίτιδα προκαλούν συμπτώματα.

Διορθωτικά μέτρα

Για να αποφύγετε τυχόν ακμή ή περιστατικό του δέρματος του προσώπου, αφαιρέστε όλη τη βρωμιά και το μακιγιάζ από τη μύτη και το πρόσωπό σας με ένα σαπούνι ή πλύσιμο προσώπου. Καθαρίστε το δέρμα σας δύο φορές την ημέρα για να απομακρύνετε την υπερβολική ποσότητα πετρελαίου και βρωμιάς, που συμβάλλουν στην επανεμφάνιση σπυράκια. Ένας γιατρός μπορεί να συνταγογραφήσει αντιβιοτικά όπως η ερυθρομυκίνη ή η δοξυκυκλίνη για να καθαρίσει μια επίμονη λοίμωξη και προσκρούσεις που σχετίζονται με την ακμή. Άλλα αποτελεσματικά φάρμακα περιλαμβάνουν τα αντισυλληπτικά χάπια και την σπιρονολακτόνη. Οι τοπικές κρέμες όπως η κρέμα ρητινοϊκού οξέος είναι χρήσιμες χωρίς να χρειάζεται να λαμβάνονται εσωτερικά.

Σκέψεις

Οι μεταβολές στον καιρό, οι ακραίες θερμοκρασίες ή οι υψηλές θερμοκρασίες, η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο και το άγχος συμβάλλουν στη δημιουργία σπυριών. Κρατήστε ένα ημερολόγιο για να σημειώσετε τις περιβαλλοντικές συνθήκες και τους συναφείς παράγοντες που συμβαίνουν όταν το σπυράκι στη μύτη σας επιστρέφει. Αναζητήστε τυχόν μοτίβα ή κοινά στοιχεία ενεργοποίησης. Εξαλείψτε τα προϊόντα προσώπου που περιέχουν λάδι. Τα λιπαρά συστατικά στο μακιγιάζ, τα καθαριστικά και το moisturizers φράζουν τους πόρους σας και ερεθίζουν το δέρμα σας.

Προειδοποιήσεις

Μην πιέζετε ή μην πιέζετε το σπυράκι στη μύτη σας. Αν και αυτό μπορεί να απελευθερώσει κάποιο από το πύον μέσα από αυτό, δεν θα κάνει το σπυράκι σας να πάει μακριά πιο γρήγορα. Στην πραγματικότητα, μερικές φορές οδηγεί σε λοίμωξη και εμποδίζει το σπυράκι από την επούλωση. Προσέξτε να μην χρησιμοποιήσετε πάρα πολλές θεραπείες ακμής ταυτόχρονα, όπως τα προϊόντα χωρίς ιατρική συνταγή μαζί με συνταγογραφούμενα φάρμακα. Κάτι τέτοιο θα ερεθίσει περαιτέρω και θα επιδεινώσει το δέρμα σας, με αποτέλεσμα ερυθρότητα και ξηρότητα.