Μυϊκούς σπασμούς, αν δεν τρώνε αρκετές θερμίδες

Ορισμένες καταστάσεις μπορεί να προκαλέσουν μυϊκές κράμπες ή σπασμούς. Οι ακούσιες συσπάσεις που συνήθως εμφανίζονται ξαφνικά μπορεί να οφείλονται σε υπερβολική χρήση, κακή κυκλοφορία, αφυδάτωση ή ακατάλληλη διατροφή. Όταν τα μεταλλικά στοιχεία εξαντλούνται από την κυκλοφορία του αίματός σας, οι μύες αντιδρούν με ακούσιες σπασμούς, σύμφωνα με την Medline Plus.

Οι πιο συνηθισμένοι μύες που υφίστανται κράμπες είναι οι hamstrings στο πίσω μέρος των μηρών σας, οι τετράσκοπες στο μπροστινό μέρος των μηρών σας και οι γαστροκνήμιοι μύες στα μοσχάρια σας ή στα κάτω πόδια. Μυϊκοί σπασμοί μπορεί επίσης να εμφανιστούν στα βλέφαρα ή τους αντίχειρές σας. Οι μύες σας αρχίζουν να σφίγγουν όταν ξεκινούν για πρώτη φορά κράμπες, που αισθάνεται σαν σφιχτά, μερικές φορές επώδυνες σπασμούς. Οι σπασμοί συχνά σταματούν όταν ξεκουραστεί η μυϊκή ομάδα. Οι σπασμοί μπορεί να είναι τόσο ελαφροί που τους παρατηρείτε σχεδόν καθόλου και μπορείτε να συνεχίσετε τη δραστηριότητά σας.

Οι σπασμοί των μυών είναι πιο συχνές το καλοκαίρι ή όταν ιδρώνετε πολύ, επειδή το σώμα σας χάνει σημαντικούς ηλεκτρολύτες στην εφίδρωση. Τα ορυκτά χάνονται επίσης στον ιδρώτα. Οι σπασμοί και οι κράμπες εμφανίζονται επίσης όταν η δίαιτά σας δεν έχει αρκετές θερμίδες που περιέχουν μέταλλα όπως κάλιο, ασβέστιο και μαγνήσιο. Τα αθλητικά ποτά που περιέχουν ηλεκτρολύτες και τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά μπορούν να ανακουφίσουν μικρούς σπασμούς. Οι αποτελεσματικές πηγές τροφίμων των μεταλλικών στοιχείων που απαιτούνται για την πρόληψη σπασμών περιλαμβάνουν τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα φρούτα, τα λαχανικά, το κρέας και τους ξηρούς καρπούς.

Σύμφωνα με το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ, οι ενήλικες και οι έφηβοι χρειάζονται περίπου 2.000mg ημερησίως καλίου για την παροχή μυών με τα απαραίτητα μέταλλα για σωστή λειτουργία. Μην παίρνετε συμπληρώματα καλίου εκτός εάν σας το ζητήσουν οι γιατροί σας επειδή μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές παρενέργειες. Οι γυναίκες χρειάζονται μεταξύ 1.200 mg και 1.300 mg ασβεστίου την ημέρα και οι άνδρες απαιτούν μεταξύ 1.000 και 1.300 mg ασβεστίου. Υγιείς ισορροπημένες δίαιτες που κυμαίνονται από 1.500 έως 2.000 θερμίδες ημερησίως παρέχουν τα απαραίτητα μέταλλα. Οι ενήλικες άνω των 30 ετών χρειάζονται μεταξύ 320 mg και 420 mg ημερησίως μαγνησίου.

Η ζάχαρη στο σύστημά σας παρέχει καύσιμα στους μύες σας που τους κρατάει να κινείται χωρίς κράμπες. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Dr. Clyde Wilson Nutrition, οι ενήλικες χρειάζονται κατά μέσο όρο 20 θερμίδες ζάχαρης στο αίμα τους για να διατηρήσουν υγιή άσκηση. Τα φυσικά σάκχαρα από φρούτα και λαχανικά είναι οι πιο αποτελεσματικές πηγές για τη διατήρηση σημαντικών επιπέδων σακχάρου στο αίμα Τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μπορούν επίσης να σταθεροποιηθούν με αθλητικά ποτά ενώ εργάζεστε έξω. Δυστυχώς, η υπερβολική ζάχαρη στο αίμα μπορεί επίσης να προκαλέσει πτώση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και να οδηγήσει σε σπασμούς και κόπωση. Όταν εκπαιδεύετε, καταναλώνετε περίπου 100 θερμίδες κάθε 15 λεπτά για να βεβαιωθείτε ότι το σάκχαρό σας παραμένει σταθερό.

Αντιδράσεις

ΘΡΕΠΤΙΚΕΣ ουσιες

Ποσά

Καύσιμα