Νιασίνη και απώλεια βάρους

Παρόλο που παίρνετε άφθονες νιασίνη, μια μορφή βιταμίνης Β-3, στη διατροφή σας βοηθά να διατηρήσετε τα επίπεδα ενέργειας υψηλά, η νιασίνη δεν σχετίζεται άμεσα με την απώλεια βάρους. Αλλά τρώγοντας μια ισορροπημένη διατροφή που περιέχει άφθονη νιασίνη και άλλες βιταμίνες Β ως μέρος ενός μειωμένου θερμιδικού σκευάσματος γεύματος σας δίνει την καλύτερη ευκαιρία για να ρίξετε με επιτυχία τις κιλά.

Οφέλη της νιασίνης για απώλεια βάρους

Η νιασίνη και άλλες βιταμίνες Β βοηθούν το σώμα σας να παράγει ενέργεια από τα τρόφιμα που τρώτε. Η λήψη πολύ μικρής νιασίνης μπορεί να αποστραγγίσει την ενέργεια σας, καθιστώντας δύσκολη την καύση περισσότερων θερμίδων από ό, τι τρώτε – ένα σημαντικό συστατικό της επιτυχούς απώλειας βάρους. Επιπλέον, πολλά τρόφιμα πλούσια σε νιασίνη βοηθούν στην απώλεια βάρους, επειδή παρέχουν άλλες θρεπτικές ουσίες, όπως πρωτεΐνες και ίνες, που βοηθούν στην υγιή διαχείριση του βάρους.

Συμπληρωματικές εκτιμήσεις για τη νιασίνη

Τα συμπληρώματα νιασίνης είναι ευρέως διαθέσιμα και παρόλο που δεν προκαλούν άμεσα απώλεια βάρους, μπορούν να σας παράσχουν οφέλη για την υγεία κατά τη διάρκεια της θεραπείας απώλειας βάρους. Η κατανάλωση υψηλότερων δόσεων νιασίνης με τη λήψη συμπληρωμάτων είναι πιθανόν αποτελεσματική για τη θεραπεία της υψηλής χοληστερόλης – και ίσως αποτελεσματική για τη βοήθεια με την οστεοαρθρίτιδα, τη σκλήρυνση των αρτηριών σας, τους κινδύνους καρδιακής προσβολής, τον διαβήτη και τον καταρράκτη. Αλλά η λήψη συμπληρωμάτων νιασίνης δεν προκαλεί απώλεια βάρους.

Πλούσια σε νιασίνη τρόφιμα

Πολλά τρόφιμα πλούσια σε νιασίνη – όπως τα άπαχα κρέατα, τα πουλερικά, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα ψάρια, τα όσπρια, τα αυγά, τα καρύδια και τα εμπλουτισμένα δημητριακά ολικής αλέσεως – είναι ωφέλιμα όταν προσπαθείτε να χάσετε βάρος. Η πρωτεΐνη στα θαλασσινά, τα αυγά, τα πουλερικά, τα καρύδια, τα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά τρόφιμα, τα όσπρια και τα άπαχα κρέατα, σας βοηθά να αισθάνεστε γεμάτοι και να αυξάνετε τις θερμιδικές σας δαπάνες, σύμφωνα με ανασκόπηση που δημοσιεύθηκε το 2008 στο περιοδικό The American Journal of Clinical Nutrition. Τα πλούσια σε νιασίνη όσπρια, τα καρύδια και τα δημητριακά ολικής αλέσεως ενισχύουν επίσης την κορεσμό και συμβάλλουν στην αύξηση της απώλειας βάρους.

Συνιστώμενες προσλήψεις

Καταναλώνεται σε συνιστώμενες ποσότητες, η νιασίνη δεν εγγυάται ότι θα χάσετε βάρος, αλλά αποτελεί μέρος ενός υγιεινού προγράμματος απώλειας βάρους. Οι θερμιδικές απαιτήσεις απώλειας βάρους κυμαίνονται συχνά από 1.200 έως 1.600 θερμίδες ημερησίως για τους ενήλικες. Το συνιστώμενο διαιτητικό επίδομα, ή το RDA, για τη νιασίνη είναι 14 χιλιοστογραμμάρια ημερησίως για τις γυναίκες και 16 χιλιοστόγραμμα για τους άνδρες. Το PubMed Health σημειώνει ότι οι δόσεις συμπληρωματικής νιασίνης που κυμαίνονται από 1.000 έως 3.000 χιλιοστόγραμμα ημερησίως έχουν χρησιμοποιηθεί ως θεραπείες για τη βελτίωση των επιπέδων χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων στο αίμα. Οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να ανταποκριθούν στις καθημερινές τους ανάγκες νιακίνης τρώγοντας ποικιλία υγιεινών τροφών, ωστόσο.