Παγωτό και ανάπτυξη των μυών

Αν και η ανάπτυξη μυών απαιτεί να καταναλώνετε ένα πλεόνασμα θερμίδων – πρέπει να καταναλώνετε περισσότερες θερμίδες από ό, τι καίτε μέσα από άσκηση και άλλες δραστηριότητες – δεν είναι όλα τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες ιδανικά για ανάπτυξη μυών. Εκτός από την εξέταση πόσες θερμίδες θα προσθέσει ένα τρόφιμο στη διατροφή σας, πρέπει να λάβετε υπόψη τα θρεπτικά συστατικά που παρέχει το φαγητό, όπως οι πρωτεΐνες. Για το λόγο αυτό, το παγωτό δεν είναι το βέλτιστο φαγητό για την ανάπτυξη των μυών.

Θερμίδες

Το παγωτό τείνει να είναι πυκνό σε θερμίδες, με ένα τυπικό 1/2 φλιτζάνι παγωτό σοκολάτας που περιέχει 140 θερμίδες. Αυτό περιλαμβάνει το 7% της καθημερινής προτεινόμενης πρόσληψης 2.000, αλλά δεν είναι σημαντικά υψηλότερο σε θερμίδες από ένα κούνημα πρωτεϊνών, το οποίο περιέχει 110. Αν και τα τρόφιμα υψηλότερων θερμίδων μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση μυών, η διαφορά των 30 θερμίδων δεν είναι σημαντική, -Μεγάλη προπόνηση bodybuilding καίει 457 θερμίδες.

Πρωτεΐνη

Η πρωτεΐνη είναι ζωτικής σημασίας θρεπτικό συστατικό για την ανάπτυξη μυών, καθώς περιέχει τα αμινοξέα που χρησιμοποιεί το σώμα σας για να χτίσει μυς και άλλους σωματικούς ιστούς. Το παγωτό είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες, με μόλις 2 γραμμάρια ανά 1/2 φλιτζάνι που είναι το 1/4 της πρωτεΐνης σε ένα φλιτζάνι γάλα και είναι 20 γραμμάρια λιγότερα από ό, τι παρέχει το κούνημα πρωτεΐνης. Ο ερευνητής της διατροφής Dr. John Berardi σημειώνει ότι οι υψηλότερες πρωτεΐνες δίαιτες τείνουν να είναι πιο αποτελεσματικές για την ανάπτυξη των μυών και ότι η κατανάλωση έως και 2 g πρωτεΐνης ανά kg σωματικού βάρους κάθε μέρα μπορεί να είναι επωφελής.

Υδατάνθρακες

Το παγωτό είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες, με 17 g σε κάθε 1/2 φλιτζάνι. Η κατανάλωση υδατανθράκων μπορεί να είναι επωφελής για την αύξηση μυών, καθώς παρέχουν θερμίδες που χρειάζεστε για αποκατάσταση και ανάπτυξη. Ωστόσο, οι περισσότεροι από τους υδατάνθρακες στο παγωτό, 16 g, προέρχονται από τη ζάχαρη, η οποία μπορεί να αποβεί επιζήμια για την ανάπτυξη μυών και τη γενική υγεία. Μια υψηλή πρόσληψη ζάχαρης μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο αντίστασης στην ινσουλίνη, μια κατάσταση στην οποία οι μύες σας είναι λιγότερο δεκτικοί στη λήψη θρεπτικών ουσιών, οι οποίοι μπορεί να μειώσουν την αύξηση μυών.

Λίπος

Το παγωτό είναι πλούσιο σε λίπος, καθώς το 1/2 φλιτζάνι περιέχει 7 γραμμάρια συνολικού λίπους, με 4,5 γραμμάρια κορεσμένου λίπους. Αν και το λίπος είναι υψηλό σε θερμίδες, δεν είναι όλα τα είδη λίπους ωφέλιμα για την ανάπτυξη των μυών. Το παγωτό δεν παρέχει ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, έναν τύπο λίπους που μπορεί να αυξήσει το ρυθμό πρωτεϊνικής σύνθεσης, μια βασική διαδικασία στην ανάπτυξη των μυών, σύμφωνα με έρευνα του περιοδικού February 2011 of The American Journal of Clinical Nutrition.