Παλαιό δίαιτα & τρέξιμο

Με βάση τις επιλογές διατροφής των παλαιολιθικών προγόνων μας, η δίαιτα Paleo επικεντρώνεται σε τρόφιμα που μπορείτε να πιάσετε ή να τραβήξετε χοιρινό κρέας, θαλασσινά, ψάρι, αυγά, φρούτα, λαχανικά, καρύδια και σπόρους. Αν ακολουθήσετε αυτή τη δίαιτα, μπορείτε να περιμένετε να αποφύγετε όλα τα μεταποιημένα τρόφιμα, όπως τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τη σόδα, τη ζάχαρη, τα δημητριακά και τα όσπρια, καθώς και όλα τα τρόφιμα με πρόσθετα χημικά ή συντηρητικά, σύμφωνα με τον Loren Cordain, Για αθλητές “. Αν είστε δρομέας, μπορεί να χρειαστεί περισσότεροι υδατάνθρακες από τους αθλητές που δεν χρειάζονται αντοχή, αλλά μπορείτε ακόμα να ευδοκιμήσετε σε μια δίαιτα Paleo, λέει η Sarah Fragoso, συν-συγγραφέας του” Everyday Paleo “.

Ο τρόπος ζωής του Παλαιού προσανατολίζεται σε μεγάλο βαθμό στην πρόσληψη ωμέγα-3 λιπαρών για την ενέργεια. Ελλείψει υδατανθράκων ταχείας απορρόφησης, όπως ψωμί και ζυμαρικά, το σώμα σας καίει λίπος, κατόπιν πρωτεΐνη. Αυτό είναι σημαντικό κατά τη διάρκεια μιας διαδρομής, δεδομένου ότι θέλετε να ξέρετε ότι έχετε την ενέργεια να κινηθείτε με τον επιθυμητό ρυθμό και για την επιθυμητή απόσταση σας. Τα υγιή λίπη, όπως το αβοκάντο και το έλαιο καρύδας, είναι εξαιρετικές πηγές ενέργειας για τους δρομείς, συμβουλεύει το Fragoso.

Ορισμένοι αθλητικοί διατροφολόγοι συμβουλεύουν τη φόρτωση επάνω σε γρήγορους χωνευτές υδατάνθρακες, όπως τα ζυμαρικά ή το ψωμί, πριν από ένα μεγάλο γεγονός, αλλά οι δρομείς μπορούν καλύτερα να εξυπηρετηθούν με τη φόρτωση σε πλούσιους σε θρεπτικά συστατικά υδατάνθρακες, όπως τα φραγκοσυκιές και το χιονόκοκκο. Αυτές οι επιλογές τροφίμων Paleo περιέχουν περισσότερα μικροθρεπτικά συστατικά – βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά – καθώς και ίνες που επιβραδύνουν τη ροή της ζάχαρης στην κυκλοφορία του αίματός σας, διατηρώντας τα επίπεδα ινσουλίνης στο αίμα σας ακόμη και σε όλο το τρέξιμο.

Οι θερμίδες για θερμίδες, πρωτεΐνες και υδατάνθρακες είναι οι ίδιες: 4 θερμίδες ανά γραμμάριο τροφής. Τα πρωτεϊνούχα τρόφιμα που ενθαρρύνθηκαν στη δίαιτα Paleo – τα θαλασσινά, τα μη χορτοφαγικά αυγά και το κρέας που τρέφονται με χόρτο – περιέχουν θρεπτικά συστατικά που το ψωμί και τα ζυμαρικά δεν το κάνουν. Η ζωική πρωτεΐνη περιέχει απαραίτητα αμινοξέα, τα δομικά στοιχεία για την επιδιόρθωση και την ανάπτυξη των μυών. Επιλέγοντας κρέατα που τρέφονται με χόρτο, μπορείτε επίσης να διασφαλίσετε ότι το λίπος που παρέχεται από το κρέας σας θα είναι ωμέγα-3 λίπος, το οποίο χρησιμοποιείται στην επισκευή των κυττάρων. Τα ζώα που τρέφονται με καλαμπόκι παράγουν κρέας που είναι υψηλότερο σε λιπαρά ωμέγα-6, το οποίο είναι πιο δύσκολο για τον άνθρωπο να αφομοιώσει και να αφομοιώσει, οδηγώντας σε παχύτερους ανθρώπους, σημειώνει ο Cordain.

Τρέχοντας, όπως όλες οι αθλητικές προσπάθειες, προκαλεί εγγενώς φλεγμονή. Αυτή είναι μια φυσιολογική διαδικασία που προκαλείται από άγχος στους μυς κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας. Μπορείτε να διαχειριστείτε αυτή τη διαδικασία μέσω της διατροφής, του ύπνου και της έξυπνης προπόνησης για να βελτιώσετε τις αθλητικές σας επιδόσεις, σύμφωνα με τον Robb Wolf, συν-συγγραφέα του “Everyday Paleo.” Μια δίαιτα Paleo που αποφεύγει τα άμυλα και τους κόκκους και εστιάζει στα πράσινα φύλλα, Η πρωτεΐνη ποιότητας μειώνει τη συνολική φλεγμονή στο σώμα σας παρέχοντας παράλληλα τα δομικά στοιχεία για την αποκατάσταση των μυών και την ανάπτυξη των κυττάρων.

Ενέργεια

Αντοχή

Μυς

Ανάκτηση