Παραβιάζοντας τη γραμμή των μαλλιών στους εφήβους

Η ανδρογενετική αλωπεκία, που είναι επίσης γνωστή ως φαλάκρας, ξεκινά συνήθως με μια υποχωρητική γραμμή στα μαλλιά στους άνδρες. Παρόλο που συνήθως επηρεάζει ηλικιωμένα αρσενικά ενήλικα, μια υποχωρητική γραμμή μπορεί να ξεκινήσει ήδη από τα εφηβικά χρόνια.

Συμπτώματα

Μια χαλαρή γραμμή μαλλιών είναι η απώλεια μαλλιών από τις πλευρές της κορυφής της κεφαλής που αρχίζει στο μπροστινό μέρος της γραμμής των μαλλιών. Τα μαλλιά στις πλευρές και στο πίσω μέρος της κεφαλής είναι χαραγμένα και ένα κομμάτι μαλλιών στη μέση παραμένει στην αρχή, αλλά μπορεί τελικά να υποχωρήσει επίσης.

Αιτίες

Ενώ η απώλεια μαλλιών, γενικά, μπορεί να προκληθεί από μια ποικιλία επιρροών, συμπεριλαμβανομένων των ιατρικών καταστάσεων, των φαρμάκων, της κακής διατροφής και της υπερθέρμανσης, η απογοητευτική γραμμή μαλλιών που είναι χαρακτηριστική της φαλάκρας των αρσενικών μοτίβων προκαλείται από ορμόνες και κληρονομικότητα. Σύμφωνα με την κλινική Mayo, μια ιστορία φαλάκρας μοτίβο και από τις δύο πλευρές της οικογένειας αυξάνει τις πιθανότητες να έχει μια υποχωρητική γραμμή μαλλιών. Σύμφωνα με το Nemours TeensHealth, η αρσενική φαλάκρα μπορεί επίσης να προκληθεί από τη λήψη στεροειδών για την ανάπτυξη μυών.

Πρόληψη

Το να τρώτε μια υγιεινή διατροφή και να είστε ευγενής με τα μαλλιά σας κατά τη διάρκεια του πλυσίματος και του styling μπορεί να επιβραδύνει την απώλεια μαλλιών, αλλά δεν υπάρχει κανένας αποδεδειγμένος τρόπος για να εμποδίσετε την αποτρίχωση των μαλλιών.

Θεραπεία

Μια παρατεταμένη γραμμή μαλλιών από την φαλάκρα των αρσενικών μοτίβων δεν είναι επιβλαβής για την υγεία του ατόμου και δεν χρειάζεται να αντιμετωπιστεί, αλλά αν σας ενοχλεί, υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε. “Για τους νέους, ένα καλό κούρεμα μπορεί πραγματικά να κρύψει την τριχόπτωση”, δήλωσε ο Spencer Kobren, ιδρυτής και πρόεδρος της Αμερικανικής Ένωσης Τριχόπτωσης. “Όσο πιο σύντομος τόσο το καλύτερο.” Kobren συνιστά επίσης ένα καλλυντικό concealer όπως το DermMatch, το οποίο συγκαλύπτει την αντίθεση ανάμεσα στο τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά. “Πολλοί γιατροί θα συστήσουν Rogaine ή minoxidil για εφήβους”, δήλωσε ο Kobren. “Οι περισσότεροι γιατροί δεν θα συνταγογραφήσουν το Propecia ή το finasteride για εφήβους κάτω των 18 ετών επειδή μπορεί να μην είναι πλήρως ανεπτυγμένοι και αυτή είναι μια ορμονική θεραπεία.Η μεταμόσχευση μαλλιών είναι επίσης έσχατη λύση για εφήβους.- Μια νέα θεραπεία για την τριχόπτωση, , Η οποία χρησιμοποιεί αυξητικούς παράγοντες από το αίμα του ασθενούς, έχει δείξει πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα και μπορεί να είναι μια καλή επιλογή για εφήβους, επειδή δεν περιλαμβάνει φάρμακα και δεν έχει δείξει αρνητικές παρενέργειες, είπε ο Kobren.

Προειδοποιήσεις

Εάν αντιμετωπίζετε μια παρατεταμένη γραμμή μαλλιών στους εφήβους σας, μιλήστε στο γιατρό σας για να επιβεβαιώσετε ότι η τριχόπτωση είναι αρσενική φαλάκρα και δεν είναι αποτέλεσμα κάποιου άλλου.