Παρενέργειες των δισκίων arnica

Παρόλο που οι άνθρωποι χρησιμοποιούν συνηθέστερα αρνική ως βάμμα, ένα σαλόνι για εξωτερική χρήση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε arnica ως δισκίο χαμηλής δόσης για να καταπολεμήσετε τον πόνο. Το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ δηλώνει ότι η λήψη αρνικιών σε εσωτερικές υψηλές δόσεις μπορεί να προκαλέσει σοβαρές παρενέργειες. Η οργάνωση συνιστά να το παίρνετε με τον τρόπο αυτό μόνο με την άμεση επίβλεψη ενός γιατρού. Το Arnica μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία λοιμώξεων και να βοηθήσει με τον πόνο που σχετίζεται με τη φλεγμονή. Μπορεί να εμφανίσετε παρενέργειες arnica.

Συνήθως η αρνική δεν λαμβάνεται από το στόμα εξαιτίας της έντονα ερεθιστικής επίδρασης στο πεπτικό σας σύστημα και την επένδυση, που ονομάζεται βλεννογόνος, δηλώνει το Drugs.com. Λαμβανόμενη σε ομοιοπαθητική μορφή χαμηλής δόσης, η αρνική μπορεί ακόμα να προκαλέσει ερεθισμό στο στομάχι σας, που μπορεί να προκαλέσει ήπιο πόνο. Η όρεξή σας μπορεί να μειωθεί εξαιτίας αυτού. Αυτός ο ερεθισμός του στομάχου πρέπει να απομακρυνθεί μόνος του μέσα σε μία ή δύο μέρες εάν έχετε χρησιμοποιήσει μια μορφή χαμηλής δόσης του συμπληρώματος.

Μπορεί να έχετε χαλαρά κόπρανα όταν χρησιμοποιείτε δισκία arnica. Η διάρροια συμβαίνει συχνά όταν το σώμα σας χρειάζεται να προσαρμοστεί σε μια νέα ουσία μέσα σε αυτό. Αυτή η συχνή ανεπιθύμητη ενέργεια συνήθως διαρκεί μερικές μέρες όταν λαμβάνετε πρώτα την αρνική από το στόμα. Εάν η διάρροια εμφανίζεται ως σοβαρή ή συνεχής παρενέργεια της αρνικής, μιλήστε με το γιατρό σας.

Και πάλι, η αρνική που λαμβάνεται εσωτερικά τείνει να προκαλεί ερεθισμό στο στομάχι. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ναυτία και ανάγκη εμετό. Το σώμα σας μπορεί να αισθάνεται την ανάγκη να κάνει εμετό μέχρι την αρνική. Αυτή η συχνή ανεπιθύμητη ενέργεια μπορεί να συμβεί όταν αρχικά καταπιείτε την αρνική σε χαμηλότερη δόση, αναφέρουν το Drugs.com.

Οι ρινορραγίες θα μπορούσαν να εμφανιστούν ως μια μη σοβαρή παρενέργεια της αρνικής, σημειώνει η Αμερικανική Εταιρεία Καρκίνου. Αναφέρετε οποιοδήποτε σημάδι μιας ρινορραγίας στο γιατρό σας, διότι μπορεί να υποδηλώνει ότι υπάρχει εσωτερική αιμορραγία. Θα πρέπει να σταματήσετε να καταναλώνετε arnica μέχρι να δείτε τον γιατρό σας.

Η ζάλη μπορεί να συμβεί ως παρενέργεια της αρνίκας εάν την πάρετε προφορικά. Πρέπει επίσης να αναφέρετε την αίσθηση της κίνησης ή της ανισορροπίας στον γιατρό σας, διότι μπορεί να αποτελεί σοβαρό πρόβλημα που σχετίζεται με ένα υποκείμενο πρόβλημα υγείας.

Arnica μπορεί να προκαλέσει μια αρρυθμία ή καρδιακό ρυθμό παρατυπία, American Cancer Society δείχνει. Η καρδιά σας μπορεί να νικήσει ακανόνιστα, μπορεί να επιβραδυνθεί ή να επιταχυνθεί, ή μπορεί να αισθανθείτε αίσθημα παλμών. Συζητήστε με το γιατρό σας εάν παρατηρήσετε μια αξιοσημείωτη διαφορά στο πώς αισθάνεστε ότι συνδέεστε με τον ήχο της καρδιάς σας. Οι ανωμαλίες της καρδιάς μπορεί να προκαλέσουν θάνατο και χρειάζονται άμεση αξιολόγηση.

Ερεθισμός στομάχου

Διάρροια

Έμετος

Κοιλιακές αιμορραγίες

Ζάλη

Καρδιακές παρατυπίες

Οι τρόμοι μπορεί να εμφανιστούν ως παρενέργεια της αρνίκο που λαμβάνεται από το στόμα, σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Καρκίνου. Μπορεί να αισθάνεστε ότι τα χέρια και τα πόδια σας έχουν μικρές ανεξέλεγκτες κινήσεις. Εάν συμβεί αυτό, καλέστε αμέσως το γιατρό σας για ιατρική αξιολόγηση. Οι τρόμοι είναι ένα σημάδι που έχει επηρεάσει το κεντρικό νευρικό σας σύστημα με κάποιο τρόπο.

Σεισμικές δονήσεις