Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των κάψουλων καύσης λίπους πράσινου τσαγιού

Ως μέσο για το τέλος, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε καψάκια κάψουλας πράσινου τσαγιού για να βελτιώσετε την απώλεια βάρους και την υγεία σας. Ωστόσο, προτού βγείτε έξω στο κατάστημα υγιεινής διατροφής ή στο παντοπωλείο για να αγοράσετε τα αντιληπτά μαγικά χάπια, είναι σημαντικό να κατανοήσετε τόσο τα οφέλη όσο και τους κινδύνους της χρήσης μιας μη συνταγογραφούμενης φαρμακευτικής αγωγής για να βοηθήσετε στις προσπάθειές σας για απώλεια βάρους.

Σε πρόσφατες μελέτες επιστήμονες έχουν ανακαλύψει ότι ένα φλαβονοειδές στο πράσινο τσάι που ονομάζεται κατεχίνη παίζει σημαντικό ρόλο στην απώλεια βάρους. Σε μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό The Journal of Nutrition το 2009, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι υπέρβαροι και παχύσαρκοι συμμετέχοντες που άσκησαν σταθερή άσκηση και έλαβαν ένα ποτό που περιείχε κατεχίνη έχασε περισσότερο κοιλιακό λίπος και υποδόρια κοιλιακό λίπος και μείωσαν τα τριγλυκερίδια τους περισσότερο από όσους δεν το έκαναν Λαμβάνουν το ποτό αλλά εκτελούν τις ίδιες ασκήσεις και λαμβάνουν την ίδια διατροφή. Αυτό είναι σημαντικό επειδή οι κοιλιακές λιπώδεις αποθέσεις αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακής νόσου και εγκεφαλικού επεισοδίου.

Το πράσινο τσάι περιέχει αντιοξειδωτικές πολυφαινόλες που είναι ουσιαστικά δραστικές έναντι των ελεύθερων ριζών στο σώμα. Οι ελεύθερες ρίζες παράγονται φυσικά στο σώμα κατά τη διάρκεια του μεταβολισμού. Το σώμα χρησιμοποιεί αντιοξειδωτικά για την καταπολέμηση της βλάβης που μπορούν να προκαλέσουν αυτές οι ελεύθερες ρίζες στο DNA και τις κυτταρικές μεμβράνες. Το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου δηλώνει ότι οι πολυφαινόλες που βρίσκονται στο τσάι έχει αποδειχθεί ότι εμποδίζουν την ανάπτυξη και την ανάπτυξη των κυττάρων των όγκων και μειώνουν την πιθανότητα εισβολής σε άλλους ιστούς.

Οι κάψουλες του πράσινου τσαγιού μπορούν επίσης να μειώσουν την ανάκτηση βάρους μόλις χάσετε βάρος. Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2005 στο περιοδικό “Έρευνα για την παχυσαρκία”, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι συμμετέχοντες που δεν ήταν εξοικειωμένοι με υψηλά επίπεδα καφεΐνης είχαν βελτιωμένη συντήρηση βάρους μετά την απώλεια βάρους όταν χρησιμοποιούσαν πράσινο τσάι. Όσοι είχαν συνηθίσει σε υψηλές ποσότητες καφεΐνης είχαν λιγότερο σημαντικά αποτελέσματα.

Σε μια επισκόπηση της επιστημονικής βιβλιογραφίας μεταξύ 1989 και 2007 επιστήμονες από την Zhejiang, η Κίνα διαπίστωσε ότι το πράσινο τσάι έπαιξε προστατευτικό ρόλο στην ανάπτυξη της ηπατικής νόσου. Εξέτασαν τα αποτελέσματα των 10 προκριματικών μελετών. Σε καθεμία από αυτές τις μελέτες οι συμμετέχοντες απολάμβαναν έναν προστατευτικό ρόλο πράσινου τσαγιού έναντι ποικίλων παθήσεων του ήπατος.

Τα άτομα μπορεί να παρουσιάσουν αϋπνία, άγχος, ευερεθιστότητα, στομαχικές διαταραχές, ναυτία, διάρροια και συχνή ούρηση που σχετίζεται με την περιεκτικότητα σε πράσινο τσάι καφεΐνης, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Συμπληρωματικής και Εναλλακτικής Ιατρικής. Αυτές οι ανεπιθύμητες ενέργειες θα σχετίζονται με την προηγούμενη κατανάλωση καφεΐνης. Αν το σώμα σας είναι εγκλιματισμένο σε υψηλότερες ποσότητες καφεΐνης, οι κάψουλες του πράσινου τσαγιού μπορεί να μην σας επηρεάζουν καθόλου.

Το πράσινο τσάι περιέχει επίσης μικρές ποσότητες βιταμίνης Κ, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Συμπληρωματικής και Εναλλακτικής Ιατρικής. Εάν παίρνετε φάρμακα αντιπηκτικής θεραπείας, όπως η βαρφαρίνη ή η κουμαδίνη, δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε ποτά πράσινου τσαγιού, εκχύλισμα ή κάψουλες. Η πρόσθετη βιταμίνη Κ θα καταστήσει τα φάρμακα λιγότερο αποτελεσματικά και θα αυξήσει τον κίνδυνο ανάπτυξης θρόμβων αίματος.

Απώλεια βάρους

Αντιοξειδωτικά Χαρακτηριστικά

Μειωμένο βάρος

Ηπατική νόσος

Άγχος, αρρυθμία, αϋπνία

Βιταμίνη Κ