Πρησμένη οδυνηρή οροφή του στόματος μετά από κατανάλωση οινοπνεύματος

Μια πρησμένη οδυνηρή οροφή του στόματος μετά από κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να οφείλεται σε υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ το προηγούμενο βράδυ ή μπορεί να υποδηλώνει υποκείμενα προβλήματα υγείας. Μπορείτε να πάρετε μια στεγνή στοματική πόση από το ποτό πάρα πολύ επειδή υψηλές ποσότητες αλκοόλ προκαλούν ξηροστομία από την αφυδάτωση. Πολλή κατανάλωση αλκοόλ εξαντλεί το σώμα του υγρού, διότι διεγείρει το σώμα σας να αυξήσει την παραγωγή ούρων. Ο σκληρός ουρανίσκος ή η οροφή του στόματός σας, θα μπορούσαν να γίνουν αντιληπτά από την υπερβολική ξηρότητα.

Τα συμπτώματα του Hangover

Η αυξημένη δίψα, ο πονοκέφαλος και η ζάλη οφείλονται επίσης στην αφυδάτωση που προκαλείται από την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Άλλες συμπτώματα μιας μαυρίσματος μετά από βαριά κατανάλωση περιλαμβάνουν διαταραγμένο ύπνο, κόπωση, ναυτία, έμετο, διάρροια, εφίδρωση, τίναγμα ή τρόμο, άγχος, ευερεθιστότητα και μειωμένη συγκέντρωση. Αυτά τα συμπτώματα μπορεί επίσης να σηματοδοτήσουν υποκείμενη ιατρική κατάσταση. Και στις δύο περιπτώσεις, επισκεφτείτε το γιατρό σας εάν συνεχιστούν τα συμπτώματα.

Ανισορροπίες

Μια ανισορροπία ηλεκτρολυτών, χημικών ενώσεων στα κύτταρα, αίμα και άλλες ουσίες στο σώμα σας μπορεί να οδηγήσει σε οδυνηρές αισθήσεις στην οροφή του στόματος, σημειώνει η SteadyHealth.com. Το υπερβολικό οινόπνευμα μπορεί να ληστέψει το σώμα σας από βιταμίνες και μέταλλα. Η ανεπάρκεια του καλίου μπορεί να προκαλέσει ανισορροπία ηλεκτρολυτών προκαλώντας ακούσιες μυϊκές συσπάσεις και σπασμούς που προκαλούν επώδυνες αντιδράσεις στην οροφή του στόματός σας. Η κατανάλωση θερμών ποτών ή τροφίμων μπορεί να προκαλέσει παρόμοια συμπτώματα στο στόμα σας.

Σοβαρές Διαταραχές

Σε σοβαρές περιπτώσεις, πόνος ή πρήξιμο στην περιοχή του στόματος θα μπορούσε να σηματοδοτήσει σοβαρές διαταραχές της υγείας, όπως ο καρκίνος του στόματος ή η ηπατική νόσο. Η πλειοψηφία των ασθενών με καρκίνο του στόματος χρησιμοποιεί αλκοόλ συχνά, σύμφωνα με την Stanford Medicine, μια ιστοσελίδα για την υγεία του Ινστιτούτου Καρκίνου στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ. Το αλκοόλ μπορεί να αυξήσει τις χημικές ουσίες που βλάπτουν το DNA στην επένδυση της περιοχής του στόματος και του λαιμού, προκαλώντας πληγές, μπαλώματα ή σβώλους στο στόμα ή στο λαιμό. Η χρήση καπνού αυξάνει επίσης τον κίνδυνο καρκίνου του στόματος. Η αλκοολική ηπατική νόσος μπορεί να συμβεί μετά την κατανάλωση πάρα πολύ αλκοόλ με το χρόνο. Μπορεί να εμφανιστεί πρήξιμο και φλεγμονή του ήπατος, γνωστή ως ηπατίτιδα. Τα συμπτώματα της ασθένειας ποικίλουν και μπορεί να περιλαμβάνουν ξηροστομία και αυξημένη δίψα, κοιλιακό άλγος και ευαισθησία, κόπωση, ίκτερο, ναυτία, απώλεια όρεξης και απώλεια βάρους.

Διορθωτικά μέτρα

Η κατανάλωση πολλών μη αλκοολούχων υγρών μετά από έντονη κατανάλωση αλκοόλ βοηθά στην αναπλήρωση υγρών στο σώμα σας και μπορεί να ανακουφίσει τις διογκωμένες, οδυνηρές αισθήσεις στο στόμα σας. Τρώτε θρεπτικά τρόφιμα, ειδικά φρούτα και λαχανικά, για να επιστρέψετε τις χαμένες βιταμίνες και μέταλλα στο σώμα σας. Ίσως χρειαστεί να φάτε προσεκτικά στην αρχή εάν υποφέρετε από ναυτία και έμετο. Ένα σπίτι θεραπεία για μια οδυνηρή στέγη του στόματος περιλαμβάνει ένα διάλυμα χλωριούχου καλίου αναμεμειγμένο με μέλι.