Προβλήματα φύκια κολύμβησης

Ωφέλιμη για τη ζωή, τα άλγη είναι πιθανώς ο πιο σημαντικός οργανισμός στη γη. Παρέχουν το 70 με 80 τοις εκατό του οξυγόνου του πλανήτη, σύμφωνα με την Ecology.com. Ωστόσο, δεν τους θέλετε στην πισίνα σας. Τα φύκια στην πισίνα σας δεν είναι μόνο ανόητα, αλλά μπορούν να προκαλέσουν αρνητικά προβλήματα υγείας.

Αιτίες

Τα περισσότερα προβλήματα που σχετίζονται με τα φύκια στις πισίνες εμφανίζονται ως αποτέλεσμα ακατάλληλης συντήρησης και χημικής χρήσης. Μια σωστά διατηρούμενη ισορροπία των επιπέδων χλωρίου και pH είναι απαραίτητη για την απολύμανση των δεξαμενών και την καταστροφή των οργανισμών. Τα σημάδια της προσβολής από τα φύκια κυμαίνονται από νεροτσουλήθρα, καθαρό ολισθηρό λάσπη στα σκαλοπάτια και τους τοίχους της πισίνας, σκληρή μαύρη ανάπτυξη με επένδυση, στην περίφημη εμφάνιση της πράσινης βλάστησης.

Τύποι

Η αναγνώριση των τύπων των φυκιών εκτιμάται με βάση το χρώμα τους. Τα πράσινα φύκια είναι τα πιο συνηθισμένα και τα πιο εύκολα να εξαλειφθούν. Κίτρινα ή μουστάρδα χρώματα φύκια είναι πιο δύσκολο να αφαιρεθεί, αλλά ανταποκρίνεται στις περισσότερες θεραπείες αλγείων. Τα μαύρα φύκια τείνουν να είναι τα πιο σκληρά, ειδικά σε γύψινες ή τσιμεντοκονίες.

Ανάπτυξη

Τα φύκια απαιτούν την ανάπτυξη τροφής. Φωσφορικά άλατα και άζωτο μπορούν να παρέχουν αυτή την πηγή. Ντους πριν εισέλθετε σε μια πισίνα επειδή τα νεκρά κύτταρα του δέρματος μπορούν να αποτελέσουν πηγή φωσφορικών αλάτων. Τα προϊόντα φροντίδας του κήπου περιέχουν συχνά φωσφορικά άλατα και άζωτο και μπορούν να εντοπιστούν εύκολα σε μια πισίνα από το γκαζόν σας ή να χτυπήσουν με αποκόμματα γρασιδιού. Τα ούρα, που περιέχουν αμμωνία αποτελούμενη από άζωτο και υδρογόνο, είναι ένα τέλειο φαγητό για τα φύκια. Όταν εισάγονται πηγές αζώτου στο νερό, συνδυάζονται με οξυγόνο που παρέχεται από το χλώριο, δημιουργώντας νιτρικά άλατα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μια ανεπάρκεια χλωρίου να ενθαρρύνει την ανάπτυξη περισσότερων φυκιών.

Προβλήματα

Τα φύκια, αν και ανόητα, δεν θα σας βλάψουν. Ωστόσο, τα βακτήρια που τρέφονται με απόβλητα φυκιών αποτελούν πρόβλημα. Τα βακτήρια πολλαπλά στο θερμαινόμενο περιβάλλον μιας πισίνας και η κατάποση, η αναπνοή ή η επαφή με αυτά τα μικρόβια μπορεί να οδηγήσει σε πολλές ασθένειες. Μερικά από τα πιο αντιμετωπισμένα προβλήματα είναι οι γαστρεντερικές παθήσεις, όπως οι E.coli και Giardia, εξανθήματα, δερματικές βλάβες και άλλες δερματικές λοιμώξεις, λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος και αυτί του κολυμβητή.

Πρόληψη και Θεραπεία

Η διατήρηση ενός επιπέδου χλωρίου μεταξύ δύο και τριών μερών ανά εκατομμύριο θα σταματήσει την εμφάνιση ενός άλγης που ανθίζει στην πισίνα σας. Το εργοστάσιο εξακολουθεί να υπάρχει, αλλά δεν θα έχει την ικανότητα να μεγαλώνει και να πολλαπλασιάζεται. Σύμφωνα με την TPS, τα πράσινα φύκια μπορούν να θανατωθούν με υπερχλωρίωση, αυξάνοντας το επίπεδο χλωρίου στην πισίνα σας σε περίπου 30 μέρη ανά εκατομμύριο. Μετά από 24 έως 48 ώρες, μια καλή ηλεκτρική σκούπα και η εκκενώση του συστήματος φίλτρου θα καθαρίσουν όλα τα νεκρά κύτταρα. Στη συνέχεια ελέγξτε και ρυθμίστε τα επίπεδα pH. Τα κίτρινα και τα μαύρα φύκια απαιτούν καθαρισμό με άκαμπτη βούρτσα, στη συνέχεια με τη χρήση συμπυκνωμένων δισκίων αλγινιδίων ή χλωρίου για να εντοπίσουν τα υπόλοιπα άλγη.

Οι χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται στην φροντίδα της πισίνας είναι ιδιαίτερα διαβρωτικές και τοξικές και πρέπει να αποθηκεύονται και να χειρίζονται με προσοχή. Σε περίπτωση αμφιβολίας ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες στις ετικέτες και αναζητήστε επαγγελματική βοήθεια.

Προφυλάξεις