Πόνος στο άνω μέρος του μηρού και της βουβωνικής χώρας που πονάει και έχει εξαπλωθεί στα πόδια

Οι ενεργοί άνθρωποι μπορεί να συναντήσουν στελέχη ή τραυματισμούς ισχίου ως αποτέλεσμα ορισμένων αθλημάτων υψηλής έντασης, όπως χόκεϊ ή σκουός, παρόλο που οι τραυματισμοί αυτοί μπορεί να εμφανιστούν κατά τη διάρκεια οποιασδήποτε δραστηριότητας, από την εκτέλεση σε Pilates. Ο πόνος στην περιοχή της βουβωνικής χώρας που ακτινοβολεί στον άνω μηρό και στα πόδια μπορεί να υποδεικνύει μια πιο σοβαρή αθλητική κήλη, η οποία μπορεί να απαιτεί χειρουργική επέμβαση.

Ένα δίκτυο πέντε προσαγωγών μυών υπάρχει στην περιοχή της βουβωνικής χώρας: ο πηκτινός, ο αγωγός προσαγωγού, ο προσαγωγός longus, ο μαγνήτης προσαγωγού και η γκρασίλη. Αυτοί οι μύες επηρεάζουν σημαντικά το περπάτημα, το σπριντ, το ποδόσφαιρο, το ποδόσφαιρο και οποιοδήποτε άλλο άθλημα που απαιτεί γρήγορες βάρδιες, σύμφωνα με την ηλεκτρονική κλινική Sport Injury Clinic. Τα συμπτώματα έλξης του Groin περιλαμβάνουν μέτριο έως σοβαρό πόνο στην περιοχή της βουβωνικής και της εσωτερικής πλευράς του μηρού, οίδημα, μώλωπες και αδυναμία συμπίεσης των ποδιών. Ένα ελαφρύ στέλεχος βαθμού 1 τυπικά περιλαμβάνει λιγότερο από 10 τοις εκατό των μυϊκών ινών του προσαγωγού και ανταποκρίνεται στη θεραπεία ανάπαυσης, πάγου, συμπίεσης και ανύψωσης. Οι βαθμοί δύο και τριών στελεχών απαιτούν πιο έντονη αποκατάσταση, και σε ορισμένες περιπτώσεις, χειρουργική επέμβαση.

Τα θυλάκια είναι μικρές σακκούλες γεμισμένες με γέλη που λειτουργούν ως μαξιλάρια μεταξύ οστών, τένοντες και συνδέσμων στις αρθρώσεις. Η θυλακίτιδα του ισχίου εκδηλώνεται όταν αυτά τα θυλάκια φλεγμονώνονται, συχνά λόγω επαναλαμβανόμενου στρες μέσω αθλημάτων όπως το τρέξιμο, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Ορθοπαιδικών Χειρουργών. Η iliopsoas bursa βρίσκεται στο εσωτερικό της άρθρωσης του ισχίου, έτσι τα συμπτώματα εμφανίζονται στην πλευρά της βουβωνικής πλευράς του ισχίου και του εσωτερικού μηρού. Η θυλακίτιδα του ισχίου συνήθως ανταποκρίνεται καλά στην ιβουπροφαίνη και την ανάπαυση, αν και σε μερικές σπάνιες περιπτώσεις θα συνιστάται χειρουργική επέμβαση για την απομάκρυνση της προσβεβλημένης θυλάκωσης.

Σύμφωνα με τον Michael Sampson, έναν γιατρό της οστεοπαθητικής ιατρικής, οι αθλητικές κηλίδες συχνά διαγιγνώσκονται λανθασμένα, όπως οι τραυματισμοί των βουβώνων. Μια αθλητική κήλη προκύπτει όταν ένα τμήμα του εντέρου διογκώνεται μέσα από ένα αδύναμο τμήμα του κοιλιακού τοιχώματος κοντά στη βουβωνική χώρα, σύμφωνα με την InteliHealth. Τα συμπτώματα αρχικά εκδηλώνονται ως πίεση στην βουβωνική χώρα, η οποία τελικά αποχωρεί σε έντονο πόνο που εξαπλώνεται μέσω της περιοχής των βουβώνων και περιλαμβάνει το ισχίο. Οι αθλητικές κήλες συχνά απαιτούν χειρουργική επέμβαση.

Μία από τις απλούστερες διαθέσιμες μεθόδους για την πρόληψη των τραυματισμών στη βουβωνική χώρα παραμένει επαρκής προθέρμανση. Πριν από τη συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες ή άσκηση οποιουδήποτε είδους, περάστε 5 με 10 λεπτά θέρμανση των μυών σας για να προετοιμαστούν για άσκηση. Η αυξημένη ροή του αίματος ειδικά στους μεγάλους μυς των ποδιών βοηθά τους μυς αυτούς να κινούνται πιο εύκολα μέσα από το πλήρες εύρος κίνησης τους, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο τραυματισμού, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Ορθοπαιδικών Χειρουργών.

Groin Pull

Η θυλακίτιδα του ισχίου

Αθλητισμός Hernia

Πρόληψη