Πώς να χρησιμοποιήσετε την μπάλα γυμναστικής για την απώλεια βάρους

Ένα καλό πρόγραμμα άσκησης θα πρέπει να αποτελείται από αερόβια και αναερόβια δραστηριότητα, τα οποία μπορούν να γίνουν στο σπίτι με μπάλα γυμναστικής. Οι αερόβιες ασκήσεις βοηθούν στην αύξηση της καρδιακής συχνότητας και στην καύση θερμίδων. Η απώλεια βάρους είναι αποτέλεσμα ελλείμματος θερμίδων: 1 λίβρα ισούται με 3.500 θερμίδες. Αναερόβιες ασκήσεις οικοδομούν και ενισχύουν τους μυς.

Βάλτε τη μπάλα στο έδαφος, καθίστε μπροστά από την μπάλα και στηρίξτε την μπάλα για ισορροπία, στη συνέχεια σηκώστε ελαφρά τα πόδια σας από το έδαφος και κάντε μια ποδηλατική κίνηση με τα πόδια σας. Επαναλάβετε αυτήν την κίνηση μέχρι να φτάσετε το χρονικό στόχο που έχετε ορίσει για εσάς.

Στερεώστε μπροστά από έναν τοίχο με πόδια στα πλάτη του ώμου. Τοποθετήστε την μπάλα πίσω από την πλάτη σας και ακουμπήστε πίσω στον τοίχο. Χαμηλώστε τον εαυτό σας σε μια οκλαδόν, και στη συνέχεια να επιστρέψετε στην όρθια θέση. Αυτό θα σας βοηθήσει να χτίσετε τους γλουτούς και τους τετράποδους μυς σας. Συμπληρώστε τρεις σειρές από 12 έως 15 επαναλήψεις.

Τοποθετήστε τη σφαίρα στο πάτωμα, ρίξτε το σώμα σας πάνω στην μπάλα μέχρι η ισορροπία να είναι κάτω από το στομάχι σας και βρίσκεστε σε θέση σανίδων. Χαμηλώστε τον εαυτό σας στην πρηνή θέση κάμπτοντας τους βραχίονες, στη συνέχεια επιστρέψτε σε όρθια θέση και επαναλάβετε. Αυτό θα στοχεύει τους δελτοειδή, θωρακικούς και tricep μυς. Συμπληρώστε τρεις σειρές από 12 έως 15 επαναλήψεις.

Τοποθετήστε τα χέρια σας στην μπάλα μπροστά σας. Προχωρήστε αργά, σπρώξτε τη μπάλα όσο πιο μακριά μπορείτε χωρίς να σπάσετε την ευθεία της πλάτης σας. Σπρώξτε τους αγκώνες σας στην μπάλα και σύρετε τους κοιλιακούς σας για να επιστρέψετε στην αρχική θέση. Επαναλάβετε 12 έως 15 φορές για τρία σύνολα.