Πώς να χρησιμοποιήσετε το tamarind

Όπως αποκαλείται επιστημονικά, το “Tamarindus indica” είναι ένας άφθονος φρούτο σε όλο τον κόσμο. Συνηθέστερα ονομάζεται tamarind, πιστεύεται ότι προέρχεται από το τροπικό κλίμα της Αφρικής, που αναπτύσσεται μέσω του Σουδάν. Αρχικά, τα δέντρα μεταφέρθηκαν στην Ινδία. Όταν το tamarind ωριμάζει, είναι καλυμμένο από ένα καστανόχρωμο κορνίζα με χρώμα κανέλας. Κάθε κελύφος περιέχει σπόρους που είναι γυαλιστερό, σκούρο καφέ τετράγωνα το μέγεθος ενός νικελίου και μακρών ινών παχύρρευστο ως νήμα για ράψιμο. Το Tamarind μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλούς λόγους, όπως φαγητό, φυτικό φάρμακο και βαφές.

Τύποι

Το Tamarind έρχεται σε γλυκές και ξινό ποικιλίες. Η ξινή ποικιλία χρησιμοποιείται στην ινδική μαγειρική, και η γλυκιά έκδοση γεύση της κουζίνας της Ταϊλάνδης. Η χρήση οποιασδήποτε ποικιλίας εξαρτάται από τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείτε · σε τρόφιμα, η επιλογή βασίζεται στη γεύση που επιθυμείτε, αλλά στις βαφές, είτε γλυκιά είτε ξινή, θα παράσχει το απαραίτητο χρώμα.

Tamarind στην τροφή

Το Tamarind μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διάφορους τρόπους. Η ξινή ποικιλία χρησιμοποιείται για την αρωματισμό ρυζιού, chutneys και διάφορα “chaats” (ορεκτικά) στην Ινδία. Συχνά, το ίδιο το λοβό είναι ραγισμένο και τα σαρκώδη φρούτα καταβροχθίζονται άμεσα. Στην Ταϊλάνδη, το tamarind χρησιμοποιείται συχνά για να γεύση κάρυ. Στην Καραϊβική, ο καρπός μετατρέπεται σε πολτό και συνδυάζεται με τη σκόνη ζάχαρης για να σχηματίσει ένα patty που ονομάζεται “γλυκό κρέας”. Έχει χρησιμοποιηθεί για να σχηματίσει ένα ανθρακούχο ποτό στη Γουατεμάλα, το Μεξικό και την Ινδία.

Άλλες χρήσεις

Το Tamarind χρησιμοποιείται ως φυσικό καθαρτικό σε βοτανοθεραπεία, με περίπου 5 g ίνας ανά 100 g πολτού. Σε όλο τον κόσμο, το tamarind έχει χρησιμοποιηθεί σε κρέμες και λοσιόν, που θεραπεύουν λοιμώξεις, δυσπεψία και λέπρα. Το Tamarind έχει άλλες χρήσεις, όπως μια φυσική βαφή χρώματος και ένα φυσικό καθαριστικό για ασήμι, χαλκό και ορείχαλκο.

Πώς να φάτε Tamarind

Το Tamarind καταναλώνεται συχνά ως φρούτο, αλλά πρέπει να προετοιμάζεται ένα λοβό πριν το φαγητό. Όπως φαίνεται στην εικόνα, τα σαρκώδη φρούτα είναι ενθυλακωμένα από ένα εύθραυστο καφέ κορμό. Για να βγάλετε το tamarind από το κορμό, σπάστε το κάλυμμα. Θα σπάσει σε κομμάτια, κάθε ένα από τα οποία πρέπει να αφαιρεθεί. Το Tamarind περιέχει επίσης ίνες κατά μήκος του καρπού, το οποίο μπορεί να αποφλοιωθεί μεμονωμένα. Μόλις καθαριστεί, τα φρούτα μπορούν να καταναλωθούν. Απορρίψτε τους σπόρους.

Μια συνταγή με Tamarind

Το Tamarind chutney συνδυάζεται συχνά με το ινδικό ορεκτικό που ονομάζεται samosas. Θα χρειαστείτε: 10 φρέσκα λοβούς μόσχου ή ½ pkg. (Σε ινδικά παντοπωλεία), 2 ½ φλιτζάνια νερό, 15 φρέσκες ημερομηνίες, 2 με 3 σκελίδες φρέσκο ​​σκόρδο ή 1 κουταλάκι του γλυκού. Πάστα σκόρδου και αλάτι και jalapeño για γεύση • Αφήστε το tamarind να καθίσει σε 1 ½ φλιτζάνια ζεστό νερό για περίπου 1 ώρα. Το νερό πρέπει να γίνει καφέ καθώς απορροφά τη γεύση του tamarind. Πιέστε το tamarind για να απελευθερώνετε χυμούς περιοδικά κατά τη διάρκεια της ώρας. Περάστε τις ημερομηνίες και βυθίστε σε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό για 15 έως 20 λεπτά για να τους αφήσετε να μαλακώσουν. Μόλις μαλακό, συμπιέστε τις ημερομηνίες για να σχηματίσουν μια πάστα με το νερό. Οι ημερομηνίες που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή θαμπών θα αποτελέσουν τη βάση του chutney και θα πρέπει να πυκνώσουν το νερό. Προσθέστε το νερό με αρωματισμένο με tamarind νερό για να αμβλύνετε το chutney, αποφεύγοντας οποιεσδήποτε ίνες ή σπόρους στο tamarind. Μόλις συνδυάσετε, ανακατέψτε μέχρι η συνοχή να είναι ομαλή (λίγα κομμάτια των ημερομηνιών είναι εντάξει και μπορεί να είναι επιθυμητό). Η ξινή γεύση του tamarind συνδυάζεται με τη γλυκύτητα της ημερομηνίας. Τελειώστε το chutney προσθέτοντας αλάτι, σκόρδο και jalapeños για να δοκιμάσετε. Σερβίρετε με samosas.