Πώς να χρησιμοποιείτε εργαλεία σε ποδήλατο 18 ταχυτήτων

18 ταχυτήτων είναι μια κοινή διαμόρφωση των τροχών για σύγχρονα ποδήλατα, με επιλογές για διπλή αλυσίδα που συνδυάζεται με κασέτα 9 σχέσεων ή τριπλό δακτύλιο αλυσίδας με κασέτα 6 ταχυτήτων. Η κατανόηση του τρόπου χρήσης διαφορετικών σχέσεων μετάδοσης για την ανύψωση των λόφων, η ταχεία επιτάχυνση και η διατήρηση των μυών σας σε καλό ρυθμό είναι ένας πολύ καλός τρόπος να κυριαρχήσετε το ποδήλατό σας. Μπορείτε επίσης να εργαστείτε για να διατηρήσετε την ακεραιότητα της αλυσίδας σας αποφεύγοντας τις σχέσεις μετάδοσης που θέτουν την αλυσίδα σε πρόσθετη πίεση.

Το ποδήλατό σας με 18 ταχυτήτων χρησιμοποιεί δύο μηχανισμούς αλλαγής ταχυτήτων για να αλλάξετε μεταξύ διαφορετικών σχέσεων μετάδοσης, οι οποίες σας επιτρέπουν να μετατοπίζετε σε χαμηλότερες ταχύτητες για αναρρίχηση και υψηλότερες ταχύτητες όταν κινείστε ταχύτερα. Ο εμπρόσθιος μηχανισμός αλλαγής ταχυτήτων παραλαμβάνει την αλυσίδα και μετακινείται απαλά μεταξύ των αλυσίδων αλυσίδας και ο οπίσθιος μηχανισμός ταχυτήτων χρησιμοποιεί έναν βραχίονα για να διατηρεί την τάση ενώ ολισθαίνει την αλυσίδα επάνω και κάτω από την κασέτα. Οι δακτύλιοι έχουν διαφορετικά μεγέθη, αλλά το ελατήριο στο βραχίονα του μηχανισμού αλλαγής ταχυτήτων διατηρεί την αλυσίδα τεντωμένη, ανεξάρτητα από το ποια ταχύτητα επιλέγετε.

Όταν κινείστε με γρήγορο ρυθμό κάτω από μια απότομη κλίση, υψηλότερος λόγος μετάδοσης θα επιβραδύνει το ρυθμό πεντάλ σας. Παρόλο που πετάτε πιο αργά, μεταφέρετε περισσότερη ισχύ στον πίσω τροχό επειδή ο υψηλότερος λόγος μετάδοσης αναγκάζει τον πίσω τροχό να περιστρέφεται περισσότερες φορές με κάθε διαδρομή πεδήσεως. Το αντίστροφο συμβαίνει όταν κατεβαίνετε προς τα κάτω · θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε λιγότερη ισχύ για να γυρίσετε τον πίσω τροχό μία φορά σε χαμηλότερη σχέση μετάδοσης επειδή ο πίσω τροχός περιστρέφεται πιο συχνά με κάθε διαδρομή. Αυτό κάνει πολύ πιο εύκολη την άνοδο ενός λόφου.

Το ποδήλατό σας είναι σε θέση να χρησιμοποιεί όλα τα εργαλεία του, αλλά μερικές αναλογίες ασκούν μεγαλύτερη πίεση στο σύστημα μετάδοσης κίνησης από άλλες. Η υψηλότερη ταχύτητα στον χαμηλότερο δακτύλιο αλυσίδας και η χαμηλότερη ταχύτητα στο μεγαλύτερο αλυσοπρίονο μπορεί να προκαλέσει προβλήματα, καθώς η αλυσίδα θα συγκρατείται μεταξύ του εσωτερικού δακτυλίου και του εξωτερικού γραναζιού στην κασέτα σας ή αντίστροφα. Αυτό τραβά λίγο στην αλυσίδα σας ελαφρώς, το οποίο δεν είναι το τέλος του κόσμου, αλλά με την πάροδο του χρόνου μπορεί να προκαλέσει επιπλέον φθορά στην αλυσίδα σας και στο σύστημα κίνησης · ​​είναι καλύτερα να αποφύγετε αυτές τις δύο συγκεκριμένες αναλογίες. Προσπαθήστε να μετακινηθείτε σε υψηλότερο δακτύλιο αλυσίδας ή σε χαμηλότερο δακτύλιο αλυσίδας πριν φτάσετε στο τέλος της κασέτας σας.

Ο καλύτερος τρόπος να χρησιμοποιήσετε τα 18 γρανάζια στο ποδήλατό σας είναι να προσπαθήσετε να διατηρήσετε σταθερό ρυθμό. Δεδομένου ότι η αλλαγή σε υψηλότερες ή χαμηλότερες ταχύτητες αλλάζει την ταχύτητα που θα περάσετε σε μια δεδομένη διαδρομή πεντάλ, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος οδήγησης της μοτοσικλέτας σας είναι να κρατάτε το ρυθμό ποδηλάτου σας μεταξύ 60 και 90 περιστροφές ανά λεπτό χρησιμοποιώντας υψηλότερες και χαμηλότερες ταχύτητες. Αυτό το ρυθμό είναι καλό για μια αερόβια προπόνηση και για τη διατήρηση της κίνησης σας κάτω από ελάχιστη πίεση. Για να αποφύγετε να κολλήσετε σε μια ταχύτητα που είναι πολύ χαμηλή ή υψηλή για την κλίση στην οποία βρίσκεστε, μετατοπίστε πριν φτάσετε στο κάτω μέρος ή στην κορυφή ενός μεγάλου λόφου, προωθώντας το ποδήλατο προετοιμασμένο για το δρόμο μπροστά.

Η Δύναμη Οδήγησης

Όλα τα Downhill από εδώ

Μετατόπιση νεκροταφείου

Επαγγελματική πεντάλ