Σημεία πίεσης & απώλεια βάρους

Το Acupressure είναι μια μορφή ενεργειακής θεραπείας παρόμοιας με τον βελονισμό, αλλά χωρίς βελόνες. Εστιάζεται σε σημεία πίεσης στο σώμα που λέγεται ότι αντιστοιχούν σε όργανα, μυς και ιστούς, απελευθερώνοντας στάσιμη ενέργεια και προωθώντας την ευημερία. Το Acupressure υποτίθεται ότι βοηθάει σε διάφορες ασθένειες, συμπεριλαμβανομένου του υπερβολικού βάρους. Αν και οι μελέτες δεν έχουν αποδείξει την επιτυχία του acupressure με την απώλεια βάρους, οι ανεπιθύμητες ενδείξεις δείχνουν θετικό αποτέλεσμα όταν συνδυάζονται με άλλες μορφές μείωσης βάρους.

Ένα σημείο πίεσης που μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους βρίσκεται στο άνω χείλος. Αυτό το σημείο, που βρίσκεται στη μέση του άνω χείλους, λέγεται ότι βοηθά στον έλεγχο της πείνας σύμφωνα με την Dana K. Cassell στο βιβλίο “Η εγκυκλοπαίδεια της παχυσαρκίας και των διατροφικών διαταραχών”. Χρησιμοποιώντας την μπάλα του αντίχειρά σας, εφαρμόστε μέτρια πίεση σε αυτό το σημείο στο άνω χείλος και κρατήστε το για 20 δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε εάν είναι απαραίτητο.

Η Cassell σημειώνει ότι ένα άλλο σημείο που μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους βρίσκεται στον αγκώνα. Πατώντας το μεσαίο σημείο στον αγκώνα συνιστάται από τους ασκούμενους acupressure ως έναν τρόπο για τον έλεγχο των συναισθημάτων που οδηγούν στην υπερκατανάλωση τροφής, προσθέτει ο Cassell. Αν και η πίεση αυτού και άλλων σημείων μπορεί να προκαλέσει άμεση ανταπόκριση, η Cassell σημειώνει ότι μπορεί επίσης να χρειαστούν έως και τρεις ημέρες για αντανακλαστικά περάσματα στον εγκέφαλο για να προγραμματιστούν από το acupressure.

Ο Gary Null, PhD, στο βιβλίο του, “Kiss Your Fat Goodbye”, συνιστά ένα σημείο ακριβώς κάτω από το οστό του στήθους για απώλεια βάρους. Τοποθετήστε τα δάχτυλά σας πάνω από το πάνω μέρος του στομάχου λίγο κάτω από το οστό του στήθους, το οποίο είναι γνωστό ως η 12η ώρα. Τραβήξτε απαλά για λίγα δευτερόλεπτα και αφήστε το. Μετακινήστε αριστερά στη μιά ώρα και κάντε το ίδιο. Επαναλάβετε αυτήν την ωστική κίνηση γύρω από τον “τροχό” του ανώτερου στομάχου σας δύο ή τρεις φορές, πράγμα που βοηθά στην εξάλειψη και τον έλεγχο της όρεξης.

Το σημείο στομάχου στο αυτί σας μπορεί να βοηθήσει στην βελτίωση της πέψης, σύμφωνα με τον David Sollars στο βιβλίο, “Ο πλήρης οδηγός του Idiot για τον βελονισμό και το άγχος”. Αυτό το σημείο βρίσκεται στη μέση του αυτιού στην οριζόντια ανυψωμένη κορυφογραμμή, γνωστή ως crus της έλικας, πρέπει να συμπιεστεί ανάμεσα στο δάχτυλο και τον αντίχειρα για ένα έως δύο λεπτά. Εκτός από τη συμβολή στη βελτίωση της πέψης, η άσκηση πίεσης σε αυτό το σημείο μπορεί να βοηθήσει να περιορίσετε την όρεξή σας ή να μειώσετε τους πόθους για φαγητό.

Ανω χείλος

Αγκώνας

Κάτω από το στήθος

Αυτί