Στατιστικά στοιχεία σχετικά με τα προγράμματα απώλειας βάρους

Υπολογίζεται ότι 50 εκατομμύρια Αμερικανοί πηγαίνουν σε μια δίαιτα κάθε χρόνο και περίπου το 5 τοις εκατό καταφέρνουν να κρατήσουν το βάρος μακριά, σύμφωνα με την Επέκταση του Πανεπιστημίου του Κολοράντο. Οι άνθρωποι συχνά επιλέγουν να συμμετάσχουν σε ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους, επειδή προσφέρουν έναν εναλλακτικό τρόπο να πέσουν λίρες γρήγορα. Σε μια έκθεση προς την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου, ο Δρ George L. Blackburn γράφει ότι πολλά προγράμματα απώλειας βάρους υπόσχονται άμεση επιτυχία χωρίς να ενθαρρύνουν τους πελάτες να μειώσουν την πρόσληψη θερμίδων ή να αυξήσουν τη σωματική άσκηση.

Κίνδυνος καρδιακής νόσου

Το 2005, η «Εφημερίδα της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης» δημοσίευσε μια δοκιμή που συγκρίνει τους κινδύνους καρδιακής νόσου των ανθρώπων σε μια ποικιλία διαφορετικών δημοφιλών προγραμμάτων απώλειας βάρους. Οι ερευνητές κατέγραψαν 160 συμμετέχοντες με γνωστούς κινδύνους για καρδιαγγειακές παθήσεις και τους ανέθεσε να ακολουθήσουν ένα από τα τέσσερα προγράμματα απώλειας βάρους για δύο μήνες. Μετά από ένα χρόνο, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι κάθε δίαιτα μείωσε ελαφρώς το σωματικό βάρος και αρκετούς παράγοντες κινδύνου καρδιακής νόσου. Ωστόσο, η τήρηση της διατροφής ήταν χαμηλή. Εκείνοι που ήταν σε θέση να ακολουθήσουν τη διατροφή τους αντιμετώπισαν μειωμένο κίνδυνο πιθανών συμπτωμάτων καρδιακής νόσου.

Διαφήμιση

Τα προγράμματα απώλειας βάρους προσελκύουν πελάτες με ψευδείς ισχυρισμούς, υπερβολικές υποσχέσεις απόδοσης και ακόμη και χαλαρά ψέματα. Από ένα δείγμα 300 διαφημίσεων, η έκθεση της FTC διαπίστωσε ότι το 65 τοις εκατό χρησιμοποίησε μαρτυρίες πελατών, όπως «έχασα £ 46. Σε 30 ημέρες! “Σαράντα δύο τοις εκατό είχαν φωτογραφίες πριν και μετά. Η μέση απώλεια βάρους σε 195 διαφημιστικές καταχωρίσεις ήταν 70 λίβρες, ποσό που δεν είναι εφικτό για τα προϊόντα που προωθούν. Ορισμένες διαφημίσεις υπονοούσαν ότι οι πελάτες θα μπορούσαν ενδεχομένως να πέσουν 8 έως 10 λίβρες. ανά εβδομάδα.

Έξοδα τροφίμων

Τα προγράμματα διατροφής δεν είναι φτηνά. Το 2005, το περιοδικό Forbes συνέκρινε το κόστος ενός εβδομαδιαίου μενού από 10 δημοφιλείς δίαιτες. Η μέση τιμή αγοράς τροφίμων από σχέδια όπως η Jenny Craig, η NutriSystem, η Ornish, η Slim Fast και άλλα έφτασαν τα $ 85,79. Ο μέσος Αμερικανός δαπανά $ 54,44 την εβδομάδα για τα τρόφιμα. Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι οι περισσότεροι άνθρωποι κερδίζουν πίσω τα 2/3 του βάρους που χάθηκαν στο πρώτο τους έτος και κέρδισαν το 100% του χαμένου βάρους τους σε πέντε χρόνια, σύμφωνα με μια διαφορετική έκθεση της FTC από το 1997, ότι τα χρήματα μπορούν να δαπανηθούν πολύ καλύτερα αλλού.

Κέρδη

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων αναφέρουν ότι πάνω από το 66% των Αμερικανών προσπαθούν είτε να χάσουν βάρος είτε να διατηρήσουν το σημερινό τους βάρος. Τα προγράμματα απώλειας βάρους επωφελούνται από την επιδημία λίπους σε αυτή τη χώρα. Το 2000, οκτώ από τις μεγαλύτερες αλυσίδες απώλειας βάρους έφεραν 788 εκατομμύρια δολάρια. Από το 1996 έως το 1998, το CDC παρακολούθησε ενήλικες στις Ηνωμένες Πολιτείες και διαπίστωσε ότι 17,2 εκατομμύρια χρησιμοποιούν μη συνταγογραφούμενα προϊόντα απώλειας βάρους.