Συνιστώμενες ασκήσεις με μπλοκ κλάδων πακέτων

Σύμφωνα με το MayoClinic.com, το μπλοκ κλάδων δέσμης χαρακτηρίζεται από καθυστέρηση ή απόφραξη των ηλεκτρικών παρορμήσεων που προκαλούν την καρδιά να κτυπηθεί. Αυτά τα μπλοκάκια κατά μήκος της ηλεκτρικής οδού της καρδιάς μπορούν να εμφανιστούν σε υγιείς ανθρώπους, αλλά είναι συνήθως το σημάδι ενός υποκείμενου καρδιαγγειακού προβλήματος. Ωστόσο, αν έχετε διαγνωστεί με ένα μπλοκ κλάδων δέσμης, η άσκηση μπορεί να είναι ασφαλής, αρκεί να συμβουλευτείτε έναν γιατρό προτού αρχίσετε να εργάζεστε και δεν υπερβαίνετε τον εαυτό σας.

Τι είναι το πακέτο δέσμης πακέτων;

Οι ηλεκτρικές παρορμήσεις που ελέγχουν την κτύπο της καρδιάς σας περνούν κατά μήκος λεπτών δεσμών καρδιακών ινών, οι οποίες χωρίζονται σε δεξιές και αριστερές δέσμες. Όταν κάθε δέσμη εμποδίζεται ή εμποδίζεται, η κτύπημα της καρδιάς σας επηρεάζεται έτσι ώστε οι δύο κοιλίες να μην χτυπάνε πλέον συντονισμένα. Το μπλοκ κλάδων δέσμης συνήθως προκαλείται από προϋπάρχουσα καρδιακή νόσο ή καρδιακή προσβολή, αλλά μπορεί επίσης να οφείλεται σε υπέρταση ή σε συγγενή καρδιακή ανεπάρκεια.

Συμπτώματα και Άσκηση

Εάν έχετε ένα μπλοκ κορμού πακέτου, ενδέχεται να εμφανιστούν δυσάρεστες παρενέργειες όπως λιποθυμία, ζάλη ή ζάλη · μπορεί επίσης να αισθανθείτε δύσπνοια και να έχετε αργό καρδιακό ρυθμό. Αυτά τα συμπτώματα προκαλούν πολλούς ανθρώπους να αποφεύγουν την άσκηση. Η άσκηση μικρής διάρκειας και χαμηλής έντασης δεν πρέπει να επιδεινώνει τα συμπτώματα · πάντως, συζητάτε πάντα τις καλύτερες επιλογές άσκησης με τον καρδιολόγο σας πριν αρχίσετε να εργάζεστε.

Άσκηση με μπλοκ κλάδων πακέτων

Η τακτική άσκηση μπορεί πραγματικά να βελτιώσει την υγεία της καρδιάς σας – όσο γνωρίζετε το σώμα σας και σέβεται τα όριά της. Και πάλι, συζητήστε το πρόγραμμα άσκησης με τον καρδιολόγο σας. Ξεκινήστε δοκιμάζοντας βηματοδότηση, άσκηση χαμηλής έντασης. Γενικά, αποφύγετε την αύξηση του καρδιακού ρυθμού σας πάνω από 180 κτύπους ανά λεπτό, πράγμα που δείχνει ότι εργάζεστε σε πολύ υψηλή ένταση. Οι συνιστώμενες ασκήσεις χαμηλής έντασης για όσους πάσχουν από καρδιακές παθήσεις περιλαμβάνουν ποδηλασία εσωτερικού χώρου, κωπηλασία, ελλειπτικά, πεζοπορία και αερόμπικ στο νερό. Πάντοτε να θυμάστε να τεντώνετε και να προθερμαίνετε πριν επεξεργαστείτε, στη συνέχεια να δροσιστείτε. Ξεκινήστε ασκώντας για 15 λεπτά, τέσσερις φορές την εβδομάδα και σιγά-σιγά εργάζεστε μέχρι και 30λεπτες συνεδρίες.

Αποφύγετε περαιτέρω ζημιές

Υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε την υγεία της καρδιάς σας εάν έχετε ένα μπλοκ κλαδιών ή για να αποφύγετε την επιδείνωση της κατάστασης. Εάν καπνίζετε, σταματήστε: το κάπνισμα συμβάλλει στην αρτηριακή ροή του αίματος και μπορεί να προκαλέσει περαιτέρω βλάβη στην καρδιά σας. Επιπλέον, διατηρήστε μια υγιή αρτηριακή πίεση και βάρος – τροποποιήστε τη διατροφή σας για να μειώσετε την πρόσληψη νατρίου, χοληστερόλης και λίπους.