Συστατικά που πρέπει να αποφεύγονται για δυσανεξία στη πατάτα

Η δυσανεξία στην πατάτα δεν είναι συνηθισμένη, αλλά συχνά απαιτεί την εξάλειψη πατάτας από τη διατροφή σας. Η δυσανεξία σε τρόφιμα δεν είναι η ίδια με την τροφική αλλεργία, μια πραγματική αλλεργία από πατάτες θα μπορούσε να είναι απειλητική για τη ζωή, ενώ μια δυσανεξία παράγει απλώς δυσάρεστα πεπτικά συμπτώματα. Η ανάγνωση ετικετών είναι ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλίσετε ότι τρώτε προϊόντα χωρίς πατάτες. Να είστε προσεκτικοί όταν τρώτε έξω ζητώντας από τον σεφ ή το διακομιστή σχετικά με τα συστατικά και την προετοιμασία για να βεβαιωθείτε ότι δεν εσείς εσφαλμένα τρώτε πατάτες.

Κονσέρβες Σούπα

Οι αποξηραμένες νιφάδες πατάτας χρησιμοποιούνται συχνά ως παχυντής σε κονσέρβες σούπες, ιδιαίτερα κρεμώδεις. Πολλές συνταγές απαιτούν ένα κουτί σούπας για να προσθέσετε υγρασία ή γεύση, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε συμπτώματα δυσανεξίας σε πατάτες. Αποφύγετε τυχόν αντικείμενα που περιέχουν νιφάδες πατάτας ή αποξηραμένες πατάτες. Δοκιμάστε μια σπιτική έκδοση της αγαπημένης σας σούπας ως ασφαλή εναλλακτική λύση.

Πατάτα αλεύρι

Το αλεύρι της πατάτας είναι ένα υποκατάστατο χωρίς γλουτένη για τα παραδοσιακά ψωμιά, αλλά εμφανίζεται και σε πολλά τακτικά προϊόντα. Παρακολουθήστε για το ψωμί και τα δημητριακά που γίνονται με αυτό. Ορισμένοι τύποι επεξεργασμένων ψημένων προϊόντων μπορεί επίσης να περιέχουν αλεύρι από πατάτα. Εάν έχετε κοιλιοκάκη, η ανάγνωση των ετικετών είναι ιδιαίτερα σημαντική επειδή πολλά άλλα προϊόντα σιτηρών μπορεί να περιέχουν αλεύρι από πατάτα, συμπεριλαμβανομένων ζυμαρικών και κροτίδων.

Γλυκοπατάτες

Μερικοί άνθρωποι που έχουν δυσανεξία στην πατάτα μπορεί να εμφανίσουν συμπτώματα μόνο όταν καταναλώνονται λευκές πατάτες. Ωστόσο, γλυκοπατάτες και μαρμελάδες μπορεί να τις παράγουν σε άλλους ανθρώπους. Αποφύγετε να τρώτε γλυκοπατάτες εάν προκαλούν παρόμοια συμπτώματα. Τα προϊόντα που περιέχουν μερικές φορές γλυκοπατάτες περιλαμβάνουν τα veggie chips, τα οποία μπορείτε να επιλέξετε ως υποκατάστατο των πατατών.

Ζύμη

Πολλοί τύποι ζύμης και ζύμης από μπίρες είναι φτιαγμένοι με πατάτες και μπορεί να προκαλέσουν δυσφορία όταν τρώγονται αν έχετε δυσανεξία στη πατάτα. Αυτό σημαίνει ότι πολλά παρασκευασμένα προϊόντα ψωμιού που βρίσκετε στο παντοπωλείο περιέχουν πατάτα, η οποία ενδέχεται να μην εμφανίζεται στην ετικέτα ως εμφανές συστατικό που περιέχει πατάτες. Η προετοιμασία των χυμών χωρίς ζύμη στο σπίτι μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή για την αποφυγή αυτού του προβλήματος. Ορισμένες μάρκες μπορεί να είναι απαλλαγμένες από πατάτες, μια κλήση προς τον κατασκευαστή μπορεί συχνά να σας παρέχει αυτές τις πληροφορίες.