Τα νωτιαία λαχανικά και τον πόνο της αρθρίτιδας

Η αρθρίτιδα, γνωστή και ως εκφυλιστική ασθένεια των αρθρώσεων, μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή των αρθρώσεων και συμπτώματα όπως πόνο στις αρθρώσεις, οίδημα και δυσκαμψία. Ένας αριθμός φαρμάκων χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της αρθρίτιδας, αλλά οι διαιτητικές αλλαγές μπορεί να βελτιώσουν κάπως την κατάσταση. Ορισμένοι επαγγελματίες και φυσικοί υποστηρικτές της υγείας πιστεύουν ότι η οικογένεια των νωπών λαχανικών μπορεί να είναι υπεύθυνη για την αύξηση της φλεγμονής στους πάσχοντες από αρθρίτιδα. Όπως με κάθε φυσικό ή εναλλακτικό θεραπευτικό σχήμα, μιλήστε με το γιατρό σας πριν κάνετε αλλαγές στη διατροφή σας.

Η οικογένεια των νυχτοδάφνων ονομάζεται μετά από ένα φυτό “νυχτολούλουδο”, ένα κοινό αγριόχορτο που είναι πολύ τοξικό. Τα νωπά λαχανικά περιλαμβάνουν πατάτες, μελιτζάνες, πιπεριές και ντομάτες. Ο καπνός είναι επίσης μέλος της οικογένειας των νυχτών. Ενώ τα λαχανικά δεν είναι τοξικά και είναι ανεκτά από τους περισσότερους ανθρώπους, περιέχουν υψηλά επίπεδα αλκαλοειδών, τα οποία φαίνεται να επιδεινώνουν τη φλεγμονή σε μερικούς ανθρώπους. Η επιδείνωση της φλεγμονής μπορεί να φαίνεται να συμβάλλει σε ιατρικές παθήσεις όπως η φλεγμονώδης νόσος του εντέρου, η ψωρίαση και η αρθρίτιδα, σύμφωνα με την “Η συνταγή για τη διατροφική ευεξία”.

Όλοι δεν θα επωφεληθούν από μια δίαιτα χωρίς νύχια. Ο καλύτερος τρόπος για να προσδιορίσετε αν τα λαχανικά νωτιαία μυελού μπορεί να συμβάλλουν σε φλεγμονώδεις καταστάσεις όπως η αρθρίτιδα είναι να τα εξαλείψετε από τη διατροφή σας. Η βελτίωση των συμπτωμάτων της αρθρίτιδας μπορεί να δείξει ότι θα πρέπει να αποφύγετε ορισμένα τρόφιμα, ιδιαίτερα εάν δεν έχουν πραγματοποιηθεί άλλες αλλαγές. Χρησιμοποιώντας ένα ημερολόγιο τροφίμων για να παρακολουθείτε τις τροφές που τρώτε και τυχόν προκύπτοντα συμπτώματα μπορεί να είναι χρήσιμη. Μετά την εξάλειψη όλων των λαχανικών από τη διατροφή σας, ένας διαιτολόγος ή ιατρός μπορεί να προτείνει μια “επαναφορά”, η οποία είναι η επανεισαγωγή των τροφών στη διατροφή σας μία φορά τη φορά.

Nightshade λαχανικά δεν είναι τα μόνα τρόφιμα που θεωρείται ότι είναι φλεγμονώδη. Τα τρόφιμα που περιέχουν υψηλά ωμέγα-6 λιπαρά οξέα από ζωικά προϊόντα όπως το κόκκινο κρέας μπορεί να αυξήσουν τη φλεγμονή, μαζί με λιπαρά και τηγανητά τρόφιμα που περιέχουν trans-λίπη. Τα εξευγενισμένα σάκχαρα και το άσπρο αλεύρι, καθώς και τρόφιμα όπως σόδες υψηλής περιεκτικότητας σε σάκχαρα, σνακ και ψητά προϊόντα, μπορεί να προκαλέσουν φλεγμονώδη προβλήματα σε μερικούς ανθρώπους. Ακόμα άλλοι μπορεί να έχουν δυσανεξία στα γαλακτοκομικά προϊόντα ή στα προϊόντα σιτηρών, τα οποία μπορεί να αυξήσουν την παραγωγή βλέννας και τα γαστρεντερικά προβλήματα καθώς επίσης και να συμβάλλουν στη φλεγμονή στο σώμα. Όπως και με τα λαχανικά νύχτα, ένας διαιτολόγος μπορεί να σας βοηθήσει με μια δίαιτα εξάλειψης που δεν θέτει σε κίνδυνο τη διατροφή.

Τα λιπαρά οξέα ωμέγα-3, τα οποία υπάρχουν σε ψάρια με ψυχρό νερό, όπως ο τόνος, ο ιππόγλωσσος και ο σολομός, θεωρούνται ότι είναι αντιφλεγμονώδη. Άλλα υγιή λίπη όπως το ελαιόλαδο μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής και στην αντικατάσταση των μη υγιεινών λιπών στη διατροφή. Μια δίαιτα υψηλότερη σε λαχανικά όπως το μπρόκολο και το σπανάκι, μαζί με φρούτα όπως τα εσπεριδοειδή και τα μούρα, μπορεί να προσφέρει υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών, τα οποία θεωρούνται προστατευτικά για τις βλάβες των αρθρώσεων λόγω ηλικίας και φλεγμονής και μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση Τα συμπτώματα της αρθρίτιδας.

Τι είναι τα Nightshade Λαχανικά;

Είστε ευαίσθητοι;

Άλλα τρόφιμα που μπορεί να είναι φλεγμονώδη

Τρόφιμα που μπορεί να είναι Χρήσιμα