Τα στοιχεία της διατροφής για ένα γαλλικό σάντουιτς

Σύμφωνα με το μύθο, το French sandwich αναπτύχθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1900 από τον Philippe Mathieu, ιδιοκτήτη εστιατορίου της νότιας Καλιφόρνιας, ο οποίος κατά λάθος έριξε ένα γαλλικό ρολό που προοριζόταν για ένα σάντουιτς ψητού βοείου κρέατος σε ένα τηγάνι ζεστών χυμών κρέατος, στη συνέχεια σερβίρεται το σάντουιτς ” Σε έναν αστυνομικό που συνέστησε την είσοδο στους φίλους του. Το σύγχρονο γαλλικό σάντουιτς dip αποτελείται τυπικά από κομμένο σε φέτες ψητό βόειο κρέας που σερβίρεται με ή χωρίς τυρί σε ένα φλοιό και συνοδεύεται από ένα μικρό πιάτο αυ jus, ή αποξηραμένο βόειο κρέας, για βυρσοδεψία. Τα γαλλικά σάντουιτς μπορεί να είναι εξαιρετικά υψηλά σε νάτριο και λίπος. Για να τα συμπεριλάβετε σε μια υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή, τα φάτε μόνο περιστασιακά και με μέτρο.

Υψηλή σε λιπαρά

Ένα απλό, εμπορικά διαθέσιμο γαλλικό σάντουιτς dip μπορεί να περιέχει 481 θερμίδες, με περισσότερες από τις μισές από αυτές τις θερμίδες να προέρχονται από λίπος. Ένα δημοφιλές γαλλικό σάντουιτς dip fast έχει 33 γραμμάρια ολικού λίπους και 25 γραμμάρια κορεσμένου λίπους. Για έναν υγιή ενήλικα μετά από δίαιτα 2.000 θερμίδων, αυτή η ποσότητα κορεσμένων λιπαρών είναι μεγαλύτερη από τα 15 γραμμάρια που συνιστώνται ως ημερήσιο όριο. Ένα γαλλικό σάντουιτς dip περιέχει επίσης περίπου 60 χιλιοστόγραμμα χοληστερόλης ή 20 τοις εκατό της συνολικής χοληστερόλης που ένας ενήλικας πρέπει να έχει κάθε μέρα.

Πλούσιο σε πρωτεΐνες

Ένα τυπικό γαλλικό σάντουιτς με εμβάπτιση παρέχει περίπου 18 γραμμάρια πρωτεΐνης. Για μια γυναίκα ηλικίας 19 έως 70 ετών, το ποσό αυτό είναι 39% της ημερήσιας πρωτεϊνικής απαίτησης · ​​για έναν άνδρα της ίδιας ηλικίας, είναι 32%. Τα γαλλικά σάντουιτς που περιέχουν τυρί, τα πιο δημοφιλή είναι η ελβετική ή η προβολόνη, θα περιέχουν ελαφρώς περισσότερη πρωτεΐνη. Ένα βασικό σάντουιτς γαλλικού τύπου με γρήγορο φαγητό με ελβετικό τυρί έχει περίπου 21 γραμμάρια πρωτεΐνης.

Χαμηλή σε ζάχαρη και ίνες

Τα γαλλικά σάντουιτς είναι πλούσια σε άμυλο, αλλά όχι σε απλά σάκχαρα ή διαιτητικές ίνες. Ένα ενιαίο σάντουιτς μπορεί να περιέχει 50 γραμμάρια συνολικών υδατανθράκων, ενώ μόνο 2 γραμμάρια συνεισφέρουν σακχαρόζη και 1 γραμμάριο από διαιτητικές ίνες. Για να αυξήσετε τις ίνες σε ένα γαλλικό σάντουιτς, ζητήστε το δικό σας να σερβιριστεί με ψωμί ολικής αλέσεως ή να το ετοιμάσετε στο σπίτι με ρολά, ψωμάκια ή ψωμί ολόκληρης της αγοράς.

Επικίνδυνα υψηλή σε νάτριο

Εμπορικά γαλλικά σάντουιτς με εμβάπτιση παρέχουν βασικά μεταλλικά στοιχεία όπως σίδηρο και ασβέστιο, αλλά περιέχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, με μία μερίδα που παρέχει περισσότερα από 1.000 χιλιοστόγραμμα νατρίου. Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων λένε ότι οι υγιείς ενήλικες δεν πρέπει να καταναλώνουν περισσότερα από 2.300 χιλιοστόγραμμα νατρίου κάθε μέρα. Το CDC συνιστά επίσης ότι οι ηλικιωμένοι, οι Αφροαμερικανοί και τα άτομα που πάσχουν από υπέρταση, νεφρική νόσο ή διαβήτη δεν πρέπει να καταναλώνουν περισσότερα από 1.500 χιλιοστόγραμμα ημερησίως. Για να διατηρήσετε την πρόσληψη νατρίου σας υπό έλεγχο, ετοιμάστε τα δικά σας γαλλικά σάντουιτς στο σπίτι με ψωμί χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο και χωρίς πρόσθετο αλάτι ούτε στο κρέας ούτε στο au jus.

Το ψητό βόειο κρέας σε ένα γαλλικό σάντουιτς είναι μια καλή πηγή βιταμινών Β, όπως η νιασίνη, η βιταμίνη Β-12, η ​​βιταμίνη Β-6, η ριβοφλαβίνη, η θειαμίνη και το παντοθενικό οξύ. Αυτές οι θρεπτικές ουσίες διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στον ενεργειακό μεταβολισμό και στην παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων. Τα γαλλικά σάντουιτς βουτιά είναι επίσης υψηλά σε βιταμίνη Α, η οποία απαιτείται για την σωστή αναπαραγωγή των κυττάρων, την υγεία του ανοσοποιητικού συστήματος και τη σύνθεση της ροδοψίνης που απαιτείται για τα μάτια σας να απορροφούν το φως.

Καλή πηγή βιταμινών Β