Τους κινδύνους και τα οφέλη των βαρών του αστραγάλου

Τα βάρη του αστραγάλου μπορεί να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε μια πιο έντονη προπόνηση αερόβιας άσκησης, καθώς προσθέτουν επιπλέον βάρος που το σώμα σας πρέπει να μετακινηθεί. Ακόμα, υπάρχουν κίνδυνοι για τη χρήση βάρη αστραγάλων, οπότε εξετάστε τα πριν ξεκινήσετε μια προπόνηση μαζί τους. Μπορεί να μπορείτε να επωφεληθείτε από καλύτερες εναλλακτικές λύσεις.

Πρόσληψη οξυγόνου και καρδιακός ρυθμός

Τα βάρη των αστραγάλων που ζυγίζουν 1 έως 3 λίβρες μπορούν να αυξήσουν την πρόσληψη οξυγόνου και τον καρδιακό ρυθμό κατά 5 έως 10 τοις εκατό και κατά τρεις έως πέντε κτύπους ανά λεπτό, αντίστοιχα, σε σύγκριση με τη μη χρήση τους. Ωστόσο, τα βάρη των αστραγάλων παρέχουν λιγότερα οφέλη από τα χέρια και τα χέρια, εξηγεί ο Cedric X. Bryant, επικεφαλής επιστημονικός υπεύθυνος για το Αμερικανικό Συμβούλιο για την Άσκηση. Το ίδιο βάρος των βαρών του χεριού ή του καρπού μπορεί να αυξήσει την πρόσληψη οξυγόνου κατά 5 έως 15 τοις εκατό και ο καρδιακός ρυθμός με πέντε έως 10 παλμούς ανά λεπτό.

Μύες των ποδιών

Τα βάρη του αστραγάλου κάνουν τους μυς των ποδιών σας να ασκούν περισσότερη προσπάθεια. Αυτό παρέχει περισσότερα οφέλη για την καρδιά και δίνει στους μύες μια καλύτερη προπόνηση συνολικά, σύμφωνα με τον ορθοπεδικό Anthony Luke του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο. Σημειώνει ότι αν τα πόδια και οι αρθρώσεις σας είναι σε υγιή μορφή, τα βάρη μπορεί να μην προκαλέσουν δυσμενείς επιπτώσεις.

Βάρος που προκαλεί τραυματισμό

Τα βάρη των αστραγάλων μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο περπατάτε ή τρέχετε, αφού το σώμα σας αντισταθμίζει το βάρος. Αυτή η αλλαγή μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό, εξηγεί ο Μπράιαντ. Εξαιτίας αυτού, οι ειδικοί υγείας συνήθως δεν συνιστούν τη χρήση βαρών αστραγάλου για αερόβια άσκηση. Ο Kent Adams, από το εργαστήριο φυσιολογίας της Cal State στο Monterey Bay, λέει ότι τα βάρη του αστραγάλου ασκούν υπερβολική πίεση στις αρθρώσεις, συμπεριλαμβανομένων των γόνατων, των αστραγάλων και των γοφών. Λέει ότι αυτό είναι ιδιαίτερα ένα πρόβλημα για αδύναμους ή υπέρβαρους ανθρώπους. Αντ ‘αυτού, προσθέστε ένταση μέσω λόφων, διαφορετικές ταχύτητες και εκπαίδευση διαστήματος.

Υπάρχων πόνος ή τραυματισμός

Εάν έχετε ήδη πόνο ή τραυματισμό στους μύες ή τους αρθρώσεις των ποδιών σας, το πρόσθετο βάρος μπορεί να κάνει τα πράγματα χειρότερα, εξηγεί ο Λουκάς. Αυτό οφείλεται στην επιπλέον δύναμη που το βάρος προστίθεται στους μύες και τις αρθρώσεις σας. Προειδοποιεί ότι εάν αισθανθείτε πόνο ή πόνο, θα πρέπει να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε τα βάρη. Προτείνει επίσης τις εναλλασσόμενες ημέρες που χρησιμοποιείτε και μην χρησιμοποιείτε βάρη κατά τη διάρκεια των προπονήσεων.