Το κρέας, τα αυγά και το τυρί δίαιτα

Οι Αμερικανοί γνωρίζουν ότι η διατροφή διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη ορισμένων ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παθήσεων, του διαβήτη, της υψηλής αρτηριακής πίεσης, του καρκίνου και της παχυσαρκίας. Οι διατροφολόγοι και οι γιατροί έχουν συστήσει την κοπή λίπους από τη δίαιτα και την αντικατάστασή τους με σύνθετους υδατάνθρακες, ενώ οι Αμερικανοί έχουν μειώσει την πρόσληψη κρέατος, αυγών και τυριών υπέρ των υδατανθράκων. Δυστυχώς, η προσέγγιση αυτή δεν συνέβαλε στη μείωση του αριθμού των ασθενειών που σχετίζονται με το βάρος. Μια ισορροπημένη διατροφή μπορεί να περιλαμβάνει το κρέας, τα αυγά και το τυρί χωρίς περαιτέρω προβλήματα υγείας. Ωστόσο, συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν επαναλάβετε αυτές τις τροφές στη διατροφή σας.

Ιστορία

Η κατανάλωση κρέατος, αυγών και τυριού χρονολογείται από εκατομμύρια χρόνια, σύμφωνα με τον Δρ. Robert Atkins. Μεταξύ 1910 και 1960 οι καρδιακές παθήσεις ήταν σε άνοδο, αλλά δεν υπήρξε ένας αναγνωρισμένος λόγος για την αύξηση. Η διατροφή της Αμερικής άλλαξε μειώνοντας την ποσότητα του κρέατος, των αυγών και του τυριού υπέρ των εκλεπτυσμένων υδατανθράκων όπως η ζάχαρη, το σιρόπι καλαμποκιού και το άσπρο αλεύρι. Η αύξηση στους απλούς υδατάνθρακες αύξησε τα επίπεδα ινσουλίνης και ήταν ο ένοχος για την αύξηση του σωματικού βάρους. Τώρα μια διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες, που περιλαμβάνει κρέας, αυγά και τυρί, ενθαρρύνεται σε νέα προγράμματα όπως η Atkins, η ζώνη και η διατροφή Abs.

Οφέλη από το κρέας

Κρέατα όπως η μπριζόλα, τα ψάρια, το κοτόπουλο και η γαλοπούλα έχουν αναγνωριστεί ως σούπερ φαγητό από τον David Zinczenko στο “The Abs Diet”. Το κρέας προσφέρει μυϊκή πρωτεΐνη, η οποία θα πρέπει να αποτελεί τη βάση μιας καλά ισορροπημένης διατροφής. Χρειάζεται περισσότερη ενέργεια για το σώμα να αφομοιώσει πρωτεΐνες στο κρέας από άλλα τρόφιμα, όπως οι υδατάνθρακες και το λίπος. Όσο περισσότερη πρωτεΐνη τρώτε από το κρέας, τόσο περισσότερες θερμίδες θα κάψετε. Το κρέας όπως τα ψάρια περιέχει ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που μειώνουν μια ορμόνη που ονομάζεται λεπτίνη. Τα ψάρια βοηθούν στη μείωση των επιπέδων λεπτίνης, έτσι ώστε να έχετε ταχύτερο μεταβολισμό.

Οφέλη των αυγών

Θα πρέπει να εκμεταλλευτείτε τα αυγά στη διατροφή σας ως πηγή πρωτεΐνης. Η πρωτεΐνη στα αυγά δημιουργεί περισσότερους μυς από τις πρωτεΐνες από άλλες πηγές, όπως το τυρί και το βόειο κρέας. Τα αυγά περιέχουν τη βιταμίνη Β12, η ​​οποία είναι σημαντική για τη διάσπαση των λιποκυττάρων. Τα αυγά περιέχουν επίσης συμπυκνωμένες ποσότητες άλλων βιταμινών και μετάλλων, όπως οι βιταμίνες Β2 και Κ, το σελήνιο και το ιώδιο. Ο κρόκος αυγών είναι πηγή χολίνης, η οποία παίζει ρόλο σε υγιή νευρικά και εγκεφαλικά κύτταρα. Οι κρόκοι αυγών παρέχουν επίσης λουτεΐνη, που είναι ένα καροτενοειδές που προστατεύει τα μάτια.

Οφέλη από το τυρί

Το τυρί είναι πιο γνωστό όχι μόνο επειδή αποτελεί πηγή πρωτεΐνης, αλλά παρέχει και άφθονες δόσεις ασβεστίου και βιταμίνης D, που παίζουν ρόλο στην ανάπτυξη, ανάπτυξη και ενίσχυση των οστών. Μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Tennessee διαπίστωσε ότι οι πάσχοντες που έτρωγαν μέχρι 1.300 mg ασβεστίου έχασαν σχεδόν διπλάσιο βάρος από ό, τι οι διαιτολόγοι που κατανάλωναν λιγότερο ασβέστιο. Το τυρί αποτρέπει την αύξηση του βάρους αυξάνοντας την κατανομή του σωματικού λίπους.

Σκέψεις

Το κρέας, τα αυγά και το τυρί περιέχουν μεγάλη ποσότητα θερμίδων και κορεσμένων λιπών. Τα κορεσμένα λιπαρά συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικών επεισοδίων. Επιλέξτε επιπλέον κομμάτια κόκκινου κρέατος για να μειώσετε την ποσότητα κορεσμένων λιπαρών στη διατροφή σας. Το τυρί πρέπει να είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά ή μη λιπαρά. Οι κρόκοι αυγών περιέχουν 5 έως 6g λίπους και περίπου το 1/3 αυτού του λίπους είναι κορεσμένο λίπος. Όταν τρώτε αυγά, αποφύγετε να τρώτε τους κρόκους μεταβαίνοντας σε μόλις ασπράδια αυγού. Αυτό μπορεί επίσης να μειώσει την ποσότητα χοληστερόλης που περιέχει αυγά για να αποφύγει την αύξηση των επιπέδων χοληστερόλης.