Τρέχουσες ασκήσεις για αθλητές μπάσκετ

Το μπάσκετ είναι ένα παιχνίδι ακριβείας, φινέτσας και στιλβωμένης ικανότητας. Ο αθλητής πρέπει να βρίσκεται σε μέγιστη φυσική κατάσταση για να υπερέχει στο άθλημα. Η καρδιαγγειακή ικανότητα και η επιτάχυνση της ταχύτητας είναι κρίσιμα στοιχεία στη διαδικασία κλιματισμού. Υπάρχουν απλά τρέξιμο και προπονήσεις σπριντ που μπορούν να παρέχουν την ταχύτητα και την αντοχή που χρειάζεστε για να πετύχετε.

Αυτοκτονίες

Η πιο γνωστή προπόνηση μπάσκετ σπριντ είναι η αυτοκτονία. Ξεκινήστε από τη γραμμή βάσης και προχωρήστε στη γραμμή ελεύθερης ρίψης που βρίσκεται πιο κοντά σας. Επιστρέψτε στη γραμμή βάσης. Σπεύστε αμέσως στη γραμμή του μισού δικαστηρίου. Και πάλι, επιστρέψτε στη γραμμή βάσης. Γυρίστε προς τη στροφή προς τη γραμμή ελεύθερης απόθεσης που απέχει περισσότερο από σας και γυρίστε πίσω στη γραμμή βάσης. Τέλος, εκτελέστε το πλήρες μήκος του γηπέδου με πλήρη ταχύτητα και επιστρέψτε στο σημείο εκκίνησης της γραμμής βάσης. Για να βελτιώσετε την ταχύτητά σας, χρόνο για τον εαυτό σας και να εργαστείτε για να κερδίσετε τον καλύτερο χρόνο αυτοκτονίας σας.

Αμυντικές διαφάνειες

Το footwork είναι το κλειδί σε ένα παιχνίδι γύρω από το μπάσκετ. Οι αμυντικές διαφάνειες θα βελτιώσουν το πόδι, θα αυξήσουν την ταχύτητα και θα βοηθήσουν το αμυντικό σας παιχνίδι. Ξεκινήστε σε μια αμυντική στάση με τα πόδια μακριά από το πλάτος, τα γόνατα λυγισμένα σε γωνία 90 μοιρών, το στήθος επάνω και πίσω και τα χέρια εκτεταμένα σε κάθε πλευρά και στραμμένα μπροστά. Ξεκινήστε στη μέση του γηπέδου και σπρώξτε το συντομότερο δυνατό από την πλάγια στο δευτερεύον. Για ταχύτερη διακύμανση, να έχετε ένα φίλο ή σημείο πούλμαν προς οποιαδήποτε κατεύθυνση καθώς μετακινείτε, αλλάζοντας τις οδηγίες χωρίς προειδοποίηση.

Γλυκό 16

Για να βελτιώσετε την αντοχή, δοκιμάστε την προπόνηση “Sweet 16”. Ξεκινήστε από την κεντρική μπάσκετ και τρέξτε προς την αντίθετη πλευρά. Γυρίστε και τρέξτε πίσω, υπολογίζοντας ένα για κάθε ταξίδι. Ολοκληρώστε αυτό το κύκλωμα 16 φορές, και ο ίδιος ο χρόνος να νικήσετε το ρολόι. Αυτό το τρυπάνι βελτιώνει τόσο την αντοχή όσο και την ταχύτητα.

Σκάλες

Οι σκάλες μπορούν να λειτουργήσουν ως μια πλήρη προπόνηση σπριντ ή ως ένα κτίριο αντοχής μέτρια εκτέλεση. Αρχίστε στη γραμμή βάσης και τρέξτε στην αντίθετη γραμμή βάσης μόνο μία φορά, στη συνέχεια ξεκουραστείτε 10 δευτερόλεπτα. Εκτελέστε τη γραμμή βάσης στη βασική γραμμή δύο φορές. Περάστε 10 δευτερόλεπτα Εκτελέστε τη βασική γραμμή έως την βασική γραμμή τρεις φορές, στη συνέχεια ξεκουραστείτε. Ολοκληρώστε αυτόν τον κύκλο μέχρι να φτάσετε πέντε ταξίδια κάτω και πίσω, στη συνέχεια μειώστε τον αριθμό πίσω σε ένα. Για να μεγιστοποιήσετε αυτή την προπόνηση για να βελτιώσετε την ικανότητά σας στο μπάσκετ, συμπληρώστε ολόκληρη τη σκάλα ενώ ντρίσκετε ένα μπάσκετ, εναλλάσσοντας τα χέρια.