Τρελός πριν φάει

Ένα σύμπτωμα όπως η τρεμούλιασμα πριν το φαγητό είναι το σώμα σας που σας λέει ότι κάτι δεν είναι σωστό. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που το σώμα σας μπορεί να είναι ασταθής μεταξύ των γευμάτων. Η υπογλυκαιμία – πολύ μικρή ποσότητα γλυκόζης στο αίμα σας – είναι ίσως ο κύριος λόγος. Η πρόληψη της υπογλυκαιμίας μπορεί να συμβάλει στη μείωση της ασθένειας και μπορεί να προσφέρει και άλλα οφέλη για την υγεία.

Το σώμα σας μετατρέπει τους υδατάνθρακες που τρώτε σε γλυκόζη. Η κυκλοφορία της γλυκόζης στο αίμα εισέρχεται στα κύτταρα με τη βοήθεια ινσουλίνης. Μέσα στα κύτταρα, η γλυκόζη χρησιμοποιείται για την παραγωγή ενέργειας. Εάν η ενέργεια δεν είναι απαραίτητη τότε τα κύτταρα σας το αποθηκεύουν αργότερα. Όλα τα κύτταρά σας λειτουργούν με γλυκόζη και χωρίς επαρκή γλυκόζη τα κύτταρα σας μπορεί να μην είναι σε θέση να λειτουργήσουν.

Η υπογλυκαιμία εμφανίζεται όταν η γλυκόζη του αίματός σας είναι χαμηλή. Είναι επίσης γνωστό ως σάκχαρο στο αίμα και γενικά κυμαίνεται σε ένα φυσιολογικό, υγιές άτομο μεταξύ 70 και 110 mg / dL. Ένα σημαντικό σύμπτωμα της υπογλυκαιμίας είναι η ασφυξία. Άλλα συμπτώματα περιλαμβάνουν την πείνα, τον ιδρώτα, τη νευρικότητα, τη σύγχυση, την κούραση, την ομιλία σε προβλήματα και την ανήσυχη συμπεριφορά.

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους το σάκχαρο του αίματός σας μπορεί να είναι χαμηλό, προκαλώντας σας να είστε ασταθής πριν φάτε. Η χαμηλή γλυκόζη αίματος μπορεί να σημαίνει ότι περιμένετε πολύς χρόνος μεταξύ των γευμάτων. Μια κατάσταση γνωστή ως αντιδραστική υπογλυκαιμία μπορεί να συμβεί τέσσερις ώρες μετά το φαγητό. Εάν δεν σνακάρετε μεταξύ των γευμάτων και περιμένετε τέσσερις ώρες για το επόμενο γεύμα σας, αυτό θα μπορούσε να είναι η αιτία. Μπορεί επίσης να σημαίνει ότι τρώτε πολύ λίγες θερμίδες ή πολύ λίγους υδατάνθρακες. Χωρίς αρκετές θερμίδες ή υδατάνθρακες, το σώμα σας δεν μπορεί να κρατήσει επαρκή ποσότητα γλυκόζης στο αίμα σας.

Για να αποφύγετε την τρεμούλια πριν το φαγητό, προσπαθήστε να τρώτε συχνότερα. Είναι καλύτερο να τρώτε τρία γεύματα την ημέρα και να έχετε υγιεινά σνακ στο μεταξύ. Μπορεί να πιστεύετε ότι αυτό είναι αντιπαραγωγικό για τη διατήρηση ενός υγιούς βάρους, αλλά η κατανάλωση συχνά δίνει ενέργεια στο σώμα σας. Η κατανάλωση συχνότερων μπορεί όχι μόνο να μειώσει την τρεμούλιασμα, αλλά και να βελτιώσει την υγεία σας.

Γλυκόζη

Υπογλυκαιμία

Αιτίες

Πρόληψη