Τριαντάφυλλο πετρέλαιο ισχίου για ακμή

Η ακμή μπορεί να προκαλέσει τον όλεθρο με την επιδερμίδα, μετατρέποντας το ομαλό δέρμα σε χάλια από εξογκώματα και ερυθρότητα. Μπορείτε να αγοράσετε μια σειρά από παρασκευάσματα ακμής χωρίς ιατρική συνταγή, και υπάρχουν επίσης μερικές διαθέσιμες με συνταγή για να βοηθήσουν στη θεραπεία της ακμής, αλλά μερικές φορές θέλετε μια πιο φυσική προσέγγιση. Μια επιλογή για την εκκαθάριση του δέρματός σας μπορεί να είναι τριαντάφυλλο πετρελαίου ισχίου.

Ιστορία

Το πετρέλαιο ισχίου αυξάνεται από τον τριανταφυλλό. Σύμφωνα με τον Δρ. Leonard Perry, καθηγητή του Πανεπιστημίου του Βερμόντ, τα τριαντάφυλλα καλλιεργούνται τώρα μόνο για την ομορφιά τους, αλλά αν πάτε πίσω μερικούς αιώνες, θα δείτε ότι χρησιμοποιήθηκαν επίσης για φάρμακα. Ο Δρ Perry συμφωνεί ότι είναι μια μεγάλη πηγή βιταμίνης C και μπορεί να συμβάλλει στις φημισμένες θεραπευτικές δυνάμεις τους.

Λιπαρά οξέα

Η ιστοσελίδα του ειδικού για την ακμή διακρίνει τις θεραπευτικές ιδιότητες του πετρελαίου τριαντάφυλλου για τη θεραπεία των ουλών ακμής, ειδικά λόγω των υψηλών επιπέδων ουσιαστικά λιπαρών οξέων σε αυτό. Τα λινολεϊκά και λινολενικά, επίσης γνωστά ως Ωμέγα 6 και Ωμέγα 3, είναι σημαντικά θρεπτικά συστατικά για την παραγωγή υγιούς δέρματος, ειδικά στην περίπτωση της επιδιόρθωσης των μεμβρανών. Η αναγέννηση του δέρματος είναι ένας τρόπος για να θεραπεύσει τα σημάδια από την ακμή.

Αντιμικροβιακό

Φαίνεται ότι η αξία του τριαντάφυλλου πετρελαίου στη θεραπεία της ακμής είναι να αποτρέψει και να θεραπεύσει τα σημάδια, ωστόσο, υπάρχει μια άλλη πιθανότητα. Μια μελέτη στο Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας στο Βανκούβερ, Καναδάς, σημείωσε την αντιμικροβιακή δράση των εκχυλισμάτων από τα γονατάκια. Η μελέτη διαπίστωσε ότι αυτό είναι ακόμη μεγαλύτερη συγκέντρωση στα εκχυλίσματα από το περικάρπιο Rosa nutkana και τους σπόρους Rosa woodsii, καθιστώντας τους έναν αποτελεσματικό μαχητή ενάντια στα βακτηρίδια, η οποία είναι μια από τις αιτίες της ακμής.

Μηχανισμός

Το τριαντάφυλλο πετρέλαιο ισχίου είναι στην πραγματικότητα ένα φυτικό έλαιο, παρόλο που περιέχει ρετινόλη. Αυτό το οξύ βιταμίνης Α χρησιμοποιείται συχνά σε ενυδατικά προϊόντα για την ικανότητά του να καθυστερεί τη γήρανση του δέρματος, να προάγει το κολλαγόνο και να βοηθήσει τα κύτταρα να αναγεννηθούν. Επιπλέον, το τριαντάφυλλο πετρελαίου έχει επίσης trans ρετινοϊκό οξύ, το οποίο η ιστοσελίδα της ειδικής ακμής συνδέεται με τη διατήρηση της ομαλής επιδερμίδας. Αυτές οι ιδιότητες, εκτός από τα απαραίτητα λιπαρά οξέα, μπορεί επίσης να μειώσουν το μέγεθος των πόρων. Η ιστοσελίδα υποστηρίζει ότι το τριαντάφυλλο πετρέλαιο ισχίου μπορεί να είναι ακόμα πιο ευεργετικό από το πετρέλαιο νυχτολούλουδου στην καταπολέμηση της ακμής.

Σκέψεις

Ενώ το αυξανόμενο πετρέλαιο ισχίου φαίνεται πολλά υποσχόμενο για τη θεραπεία των κηλίδων και των σημείων ακμής, συμβουλευτείτε τον δερματολόγο σας προς όφελος του συγκεκριμένου δέρματός σας. Μην σταματήσετε να χρησιμοποιείτε συνταγογραφούμενα φάρμακα ακμής χωρίς να το συζητάτε με το γιατρό σας. Το τριαντάφυλλο πετρέλαιο ισχίου μπορεί να κάνει το δέρμα σας πιο ευαίσθητο σε ηλιακά εγκαύματα, οπότε μην το εφαρμόζετε όταν ξεκινάτε έξω εκτός αν το καλύψετε με ηλιοθεραπεία.