Υπερβολική άσκηση & αύξηση βάρους

Όπως λέει η παλιά παροιμία, πάρα πολλά από τα πάντα μπορεί να είναι κακό πράγμα, και αυτό περιλαμβάνει υπερβολική άσκηση. Η άσκηση, ιδιαίτερα η αντίσταση ή η κατάρτιση δύναμης, δημιουργεί μυς. Εάν ο ανταγωνισμός δεν είναι στα σχέδιά σας, η άσκηση πάρα πολύ μπορεί να αναπτύξει περισσότερους μυς από ό, τι χρειάζεστε ή, αντιστρόφως, να αποδυναμώσει τον μυ που έχετε. Η υπερβολική άσκηση μπορεί να προκαλέσει και προβλήματα υγείας, ειδικά εάν η δίαιτα στερείται σωστής διατροφής. Η υπερβολική προπόνηση μπορεί να σηματοδοτήσει το σώμα να αρχίσει να καίει τους μυς για καύσιμα και να αποθηκεύει περισσότερο λίπος, με αποτέλεσμα κάποιο κέρδος βάρους.

Ο δείκτης μάζας σώματος μετρά την ποσότητα του λίπους στο σώμα, αλλά οι αριθμοί μπορεί να είναι λοξή από τη μυϊκή μάζα. Ενώ δημιουργείτε μυϊκούς ιστούς για να καίτε λίπος, θυμηθείτε ότι οι μύες είναι βαρύτεροι από το λίπος. Η κλίμακα του μπάνιου μπορεί να δείχνει αύξηση του σωματικού βάρους όταν χάνονται λίπος και μυϊκά κέρδη. Αυτό δεν αποτελεί ένδειξη αποτυχίας, αλλά επιτυχίας, καθώς ο αναπτυσσόμενος μυς ανασχηματίζει και σφίγγει ολόκληρο το σώμα. Εάν κάποιος εργάζεται έξω τακτικά ή είναι αθλητής, ένας ΔΜΣ μπορεί να δηλώνει ψευδώς την παρουσία υπερβολικού σωματικού λίπους. Για πιο ακριβή ένδειξη για το αν το υπερβολικό βάρος είναι μυϊκό ή επίμονο λίπος, συμβουλευτείτε έναν γιατρό ή άλλο επαγγελματία υγείας για να λάβετε ακριβέστερες πληροφορίες και μετρήσεις.

Εάν το σημείο άσκησης είναι να χάσετε βάρος, αλλά οι λίρες πολλαπλασιάζονται αντ ‘αυτού, βεβαιωθείτε ότι τρώτε τα σωστά τρόφιμα. Η άσκηση καίει ενέργεια και αυτή η ενέργεια πρέπει να αναπληρωθεί. Προσπαθήστε να έχετε πολλά μικρά γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας αντί για τρία μεγαλύτερα γεύματα. Κρατήστε ένα ημερολόγιο τροφίμων για να δείτε ακριβώς πού μπορεί να πέσετε από το διατροφικό βαγόνι. Για παράδειγμα, ενώ ένα ποσοστό της καθημερινής διατροφής πρέπει να προέρχεται από λίπη, τα μισά έως τα δύο τρίτα των λιπών αυτών θα πρέπει να είναι πολυακόρεστα ή μονοακόρεστα – τα αποκαλούμενα καλά λίπη. Ένα θρεπτικό σχέδιο, είτε πρόκειται για απώλεια βάρους είτε για συντήρηση υγείας, θα πρέπει να είναι βαρύ για τα λαχανικά, τα φρούτα και τους σπόρους και το φως στο κρέας. Η αύξηση του βάρους κατά την άσκηση σε μεγάλο βαθμό μπορεί να υποδηλώνει μια υποσυνείδητη απόφαση να υπερκατανάλωση τροφής, σαν να ασκείται η άσκηση για τις επιπλέον θερμίδες. Βεβαιωθείτε ότι οι θερμίδες που καταναλώνονται είναι οι πιο θρεπτικές διαθέσιμες και ότι δεν καταναλώνετε περισσότερο από ό, τι είναι υγιές για το βάρος που θέλετε να φτάσετε ή να διατηρήσετε.

Η υπερβολική άσκηση μπορεί να προκαλέσει αλλαγές στα επίπεδα των ορμονών, συμπεριλαμβανομένης της τεστοστερόνης και της κορτιζόλης. Η ανατροπή της ισορροπίας των ορμονών του σώματος με υπερβολική προπόνηση μπορεί να σηματοδοτήσει το σώμα να κάψει τους μύες αντί για το λίπος. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να παρατηρήσετε ότι η ανύψωση της συνήθους ποσότητας βάρους, η εκτέλεση της συνήθους απόστασης και άλλες ασκήσεις αντοχής και αντοχής έχουν γίνει πιο δύσκολη και όχι ευκολότερη. Εάν είναι σχεδόν αδύνατο να ολοκληρώσετε τη συνηθισμένη ρουτίνα προπόνησης, η υπερβολική προπόνηση είναι ο πιθανός ένοχος. Αν τα επίπεδα της κορτιζόλης αυξηθούν πολύ και παραμείνουν αυξημένα για πολύ καιρό, τα επινεφρίδια μπορεί να σταματήσουν να λειτουργούν σωστά και καθώς τα επίπεδα κορτιζόλης πέφτουν κάτω από το φυσιολογικό, παρατηρείται αύξηση βάρους.

Οποιαδήποτε δραστηριότητα μπορεί να είναι υπερβολική, με αποτέλεσμα την άσκηση πάρα πολύ για το σώμα να χειριστεί. Οι προπονήσεις έχουν σχεδιαστεί για να τονίζουν τους μυς, προκαλώντας μικρά δάκρυα που επισκευάζουν το σώμα, το οποίο ενισχύει και χτίζει τους μύες. Το σώμα χρειάζεται χρόνο για την κατάλληλη αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από την άσκηση. Αυτό ονομάζεται περιοδοντισμός και θα πρέπει να ασκείται όσο πιο πιστά είναι τα προπονητικά σας · αλλάζετε τη ρουτίνα της προπόνησης και αφήνετε αρκετό χρόνο ανάπαυσης για αποκατάσταση για να αποβάλλετε τόσο το κέρδος βάρους του μπούμερανγκ από την προπόνηση όσο και να διατηρήσετε το workout να γίνει βαρετό για εσάς και τους μύες σας Τα ποτά αντικατάστασης υδατανθράκων προκαλούν προσωρινή αύξηση βάρους, σύμφωνα με μια μελέτη του Ινστιτούτου Gatorade που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό “Journal of Applied Physiology” το 2010. Εάν χρησιμοποιήσετε ένα ποτό ηλεκτρολύτη για να κάνετε ενυδάτωση μετά από μια προπόνηση, περιμένετε περίπου τέσσερις ώρες πριν πάρετε το Ζυγός.

Αν προκύψει αύξηση σωματικού βάρους παρά μια πιο έντονη ή μεγαλύτερη προπόνηση, μπορεί να φταίει κάτι εκτός από τη συσσώρευση μυών. Συμβουλευτείτε έναν γιατρό για να βεβαιωθείτε ότι το πρόβλημα δεν είναι σύνδρομο OTS ή υπερκινητικότητα, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε οστεοπόρωση, χρόνιες κόπωση, διαταραχές ύπνου και όρεξης και σοβαρή ανισορροπία ηλεκτρολυτών.

Δείκτη μάζας σώματος

Κατάλληλη διατροφή

Υπάρχοντα

Πρόληψη / Λύση

Προειδοποίηση