Φροντίδα του δέρματος για μια γυναίκα 50 ετών

Αν και είναι δυνατό να έχετε υπέροχη επιδερμίδα σε οποιαδήποτε ηλικία, η φροντίδα του δέρματος γίνεται λίγο πιο δύσκολη όταν φτάσετε στην ηλικία των 50 ετών. Η παραγωγή φυσικού πετρελαίου μειώνεται μετά την εμμηνόπαυση και το δέρμα γίνεται ξηρότερο και πιο εύθραυστο, δηλώνει ο Δρ Rosemarie Ingleton της Νέας Υόρκης Δερματολόγο, στην ιστοσελίδα MSNBC Today Style. Το δέρμα γίνεται πιο ευαίσθητο και η φυσική ελαστικότητα μειώνεται, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ρυτίδων, ειδικά γύρω από τα μάτια. Προσαρμόστε τις αλλαγές και κρατήστε το δέρμα σας όσο το δυνατόν καλύτερα, υιοθετώντας ένα σχήμα φροντίδας δέρματος για ώριμο δέρμα.

Προστατέψτε το δέρμα από τον ήλιο. Φοράτε αντηλιακό με SPF 30, ακόμη και σε συννεφιασμένες μέρες. Φορέστε ένα καπέλο με καρφιά σε ηλιόλουστες μέρες και αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο όσο το δυνατόν περισσότερο μεταξύ 10 π.μ. και 3 μ.μ. Η αντηλιακή κρέμα μπορεί να μειώσει σημαντικά την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του δέρματος και να μειώσει τα σημάδια των ρυτίδων και των σημείων ηλικίας, συμβουλεύει η Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας.

Πρακτική καθημερινή ρουτίνα φροντίδας του δέρματος του προσώπου χρησιμοποιώντας ένα ήπιο καθαριστικό, ακολουθούμενο από μια ενυδατική κρέμα και μια κρέμα ματιών. Μία φορά την εβδομάδα, εφαρμόστε απολέπιση για ευαίσθητο δέρμα.

Ενυδατώστε το δέρμα σας μετά το μπάνιο και οποιαδήποτε στιγμή το δέρμα σας αισθάνεται ξηρό. Χρησιμοποιήστε μια ενυδατική κρέμα που περιέχει βιταμίνη Α και Ε ή μια ενυδατική κρέμα που περιέχει άλφα υδροξυ οξύ, ουρία ή γαλακτικό οξύ, που βοηθά το δέρμα να διατηρήσει την υγρασία. Αποφύγετε τις αρωματικές κρέμες, που μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα. Εφαρμόστε μια ενυδατική κρέμα νύχτας πριν από το κρεβάτι.

Μπείτε λιγότερο συχνά, συνιστά την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας. Μπείτε σε ζεστό νερό, το οποίο είναι λιγότερο ερεθιστικό για το δέρμα παρά ζεστό νερό. Χρησιμοποιήστε ένα ήπιο σαπούνι ή ένα υποκατάστατο σαπουνιού.