Χαλαρό δέρμα λαιμού

Καθώς μεγαλώνετε, το δέρμα γύρω από το λαιμό σας μπορεί να γίνει σαμμένο και ζαρωμένο. Αυτό προκαλείται από τον μειωμένο μυϊκό τόνο και τη μείωση του λίπους κάτω από το δέρμα. Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο ή η διάρκεια ζωής του καπνίσματος θα επιταχύνει αυτή τη διαδικασία. Αποφεύγοντας αυτά τα στοιχεία και διατηρώντας το δέρμα καλά ενυδατωμένο μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε ένα χαλαρό λαιμό.

Ασκηση

Η εκτέλεση ασκήσεων του προσώπου σε τακτική βάση μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη ενός χαλαρού λαιμού. Καθίστε ευθεία με την κεφαλή σας στραμμένη προς τα πίσω. Ανοίξτε ελαφρά το στόμα σας και τεντώστε την άκρη της γλώσσας σας προς το πηγούνι σας όσο μπορείτε. Κρατήστε για μια μέτρηση 10, στη συνέχεια επιστρέψτε σε μια κανονική θέση.

Σφενδόνη

Οι γιατροί από τη Σχολή Ιατρικής του Πανεπιστημίου Emory παρήγαγαν ένα τεχνητό εμφύτευμα, το οποίο ονομάζουν σφεντόνα. Όταν εισάγετε κάτω από το δέρμα του λαιμού, το λαιμό θα τεντωθεί από το λοβό του αυτιού στο λοβό του αυτιού. Πρόκειται για ένα μόνιμο εμφύτευμα προοριζόμενο να διατηρήσει την τάνυση των ιστών και να αποτρέψει το χαλαρό δέρμα. Μια έρευνα που ολοκληρώθηκε από 99 ασθενείς αποκάλυψε ότι ένα χρόνο μετά την παραλαβή του εμφυτεύματος μόνο 8 από αυτούς απογοητεύτηκαν από τα αποτελέσματα. Κανένας συμμετέχων δεν είχε υποστεί οποιαδήποτε ενόχληση και οι περισσότεροι δήλωσαν τη διαδικασία που αξίζει να συστήσει.

Αισθητική Χειρουργική

Η καλλυντική χειρουργική είναι μια άλλη λύση για τη βελτίωση ενός χαλαρού λαιμού. Ένας καλλυντικός χειρούργος θα κάνει συνήθως λιποαναρρόφηση και στη συνέχεια θα αφαιρέσει τυχόν περίσσεια ιστού. Μια άλλη εναλλακτική λύση που χρησιμοποιείται στα πρώιμα στάδια είναι ο ανελκυστήρας μικρο-λαιμού, ο οποίος συνεπάγεται τη δημιουργία μικροσκοπικών κομματιών κάτω από το πηγούνι και πίσω από τα αυτιά. Οι ασθενείς και των δύο φύλων και όλων των ηλικιών μπορούν να επιλέξουν αυτές τις διαδικασίες · όχι μόνο βελτιώνουν την εμφάνιση των γηρασμένων λαιμών, αλλά μπορούν επίσης να μειώσουν την κρεμάστρα που προκαλείται από άλλους παράγοντες, όπως η γρήγορη απώλεια βάρους.

Κρέμες

Υπάρχουν πολλές επίκαιρες κρέμες στην αγορά που είναι ειδικά σχεδιασμένες για το λαιμό, αλλά δεν υπάρχουν στοιχεία που να λειτουργούν καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη κρέμα ενυδάτωσης ρυτίδων. Οι κρέμες του λαιμού παράγονται για να φροντίζουν την περιοχή με ενυδάτωση και ενυδάτωση του δέρματος. Μερικοί είναι ειδικά σχεδιασμένοι για χαλάρωση του δέρματος ή των ρυτίδων και μπορεί να περιέχουν το matrixyl, το οποίο βοηθά στην προώθηση της ανάπτυξης των κυττάρων του δέρματος. Άλλα συστατικά που χρησιμοποιούνται για το ξηρό δέρμα του λαιμού είναι το υαλουρονικό οξύ και το βούτυρο shea. Δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποστηρίζουν τον ισχυρισμό ότι η λήψη του υαλουρονικού οξέος από το στόμα ή η εφαρμογή του τοπικά στο δέρμα μπορεί να αποτρέψει τις ρυτίδες ή άλλες αλλαγές που σχετίζονται με τη γήρανση, οπότε ίσως θελήσετε να κολλήσετε με υγραντήρες χαμηλότερου κόστους που δεν κάνουν αδιάσειστες αξιώσεις.

Λέιζερ

Οι θεραπείες με λέιζερ μπορούν να βοηθήσουν στην αναζωογόνηση του δέρματος. Τα λέιζερ χρησιμοποιούνται συχνά για τη θεραπεία δερματικών κηλίδων και ουλών και έχουν επίσης βρεθεί ότι είναι αποτελεσματικά για τη σύσφιξη του δέρματος. Μια θεραπεία γνωστή ως resurfacing λέιζερ είναι για τη θεραπεία πιο σοβαρές ουλές, βαριές ρυτίδες ή αναπτύξεις που μπορεί να είναι καρκινικές. Η επανάκλαση με λέιζερ δεν είναι η ίδια με την ανύψωση του προσώπου, αλλά μπορεί να επιβραδύνει ή να μειώσει την ανάγκη για πιο επεμβατική χειρουργική επέμβαση. Συζητήστε με το γιατρό σας για να καθορίσετε την καλύτερη επιλογή για εσάς.